Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VŠTE otevřela mimořádné kolo přijímaček pro zájemce o Řídicí procesy ve strojírenství

 
středa, 4. září 2024, 18:59

Ještě několik dnů mají zájemci o program Řídicí procesy ve strojírenství možnost ucházet se o jeho studium na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích (VŠTE). Mimořádné kolo přijímacího řízení zde otevřeli od 1. do 17. září.

„Jde o zcela nový bakalářský program, čerstvě akreditovaný, a proto tato mimořádná příležitost pro jednotky zájemců. Na tento program lze totiž přijmout do prvního ročníku pouze čtyřicet posluchačů,“ vysvětluje Petr Oros, ředitel komunikace VŠTE. Akreditace nového programu zabrala necelé dva roky.

Studium je tříleté prezenční a je postaveno na znalostech z oblasti pokročilých strojírenských technologií, umělé inteligence, materiálového inženýrství, kybernetické bezpečnosti, IT, automatizační techniky či analýzy dat. Na tento bakalářský studijní program bude možné plynule navázat v magisterském oboru Strojírenství.

Podle Miroslava Dvořáka, předsedy Jihočeské hospodářské komory a generálního ředitele strojírenské společnosti Motor Jikov Group, jde o velmi potřebný program.

„Přesně odpovídá současným potřebám průmyslu, kde se stále větší důraz klade na propojení klasických strojírenských dovedností, získaných ve škole i při odborné praxi, s moderními technologiemi,“ uvedl Miroslav Dvořák.

Nový akademický rok na VŠTE začne 23. září.

Na studium nového programu Řídicí procesy ve strojírenství vypsala VŠTE mimořádné kolo přijímaček. Trvá do  17. září.

PR text | Foto VŠTE - Miroslav Vovesný