Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestřihy, sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů ze čtvrtého kola KP

 
středa, 4. září 2024, 10:34

Jihočeský kraj – Po čtvrtém kole se čelo 5. ligy (krajský přebor) výrazně vyrovnalo. Roudné po třech letech doma poprvé prohrálo, když všechny body přenechalo Protivínu, a to v poločase vedlo o dva góly. Překvapivě padl i strakonický Junior, který neuspěl na hřišti nováčka ze Sezimova Ústí. Rudolfov a Olešník bodově dotáhly vedoucí dvojici, když první jmenovaný tým zvítězil v Semicích a Olešník v Týně nad Vltavou. Nedělní zápas mohl využít nováček ze Strunkovic, který by se v případě vítězství nad Třeboní posunul do čela, ale po remíze 2:2 zůstává s osmi body na šestém místě. Mirovice loupily v Třeběticích, Dražice si připsaly první výhru sezony, když doma překvapivě rozdrtily Osek 4:0, stejně jako Milevsko, které po zlepšení ve druhé půli vyhrálo v Trhových Svinech, které tak stále na své první body čekají.

TJ Malše Roudné – FK Protivín 2:3 (2:0)

Góly: 2. Vařil, 4. Kadlec – 48. Kozák, 63. J. Vorel, 79. Říský. Rozhodčí: Frček- Bartůněk, Valeš. ŽK: 4:2 (Vogl, Míka, Vávra, Kadlec – J. Vorel, T. Bečvář). Diváků: 100.

Roudné: Hřebejk (22. Lüftner) – D. Cepák (55. Jusufi), P. Cepák, Zach, Vogl – Vávra, Vařil, Wohlgemuth (74. Michálek), Navrátil – Míka, Kadlec. Trenér P. Cepák st.

Protivín: Hanus – Zach, Z. Vorel, Čibera (70. Stropnický), Štěpka – Kozák (76. Matoušek), T. Bečvář, Rauscher, Zeman (46. Pícha) – J. Vorel, Říský. Trenér Burda.

Nejlepší hráči: nikdo – Říský, celý tým.

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Měli jsme nějaké absence, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Do utkání jsme vstoupili velice dobře, a pokud vedeme 2:0, neměli bychom prohrát. Nevím, co se s námi stalo, ale už od patnácté minuty jsme vyklidili pole a Protivín začínal mít navrch. Soupeři neuznali gól kvůli ofsajdu a už to pro nás mělo být varování. O přestávce jsem hráče upozorňoval na klasickou Csaplárovu past, kdy vedete o dva góly. My jsme ale brzy dostali gól na 2:1, hosté pak vrhli všechny síly do útoku a musím přiznat, že zaslouženě vyhráli. Kdyby v prvním poločase Vávra proměnil velkou šanci na 3:0, bylo by možná rozhodnuto. Smekám ale před Protivínem, že zejména ve druhém poločase vsadil vše na útočnou fázi a zápas otočil. My jsme naopak druhý poločas nezvládli, byli jsme špatní v obrané fázi, a proto jsme prohráli.“

Pavel Burda (trenér Protivína): „Do zápasu jsme vstoupili velmi špatně a po dvou našich chybách jsme již ve 4. minutě prohrávali 0:2. Musím ocenit kluky za to, že se z tohoto nepříznivého začátku rychle oklepali a začali hrát naši kombinační hru, kterou se snažíme prezentovat v každém zápase. Bohužel se nám v první půli nepodařilo vstřelit kontaktní branku, i když jsme si na to vytvořili několik šancí. Byli jsme dobře připraveni na styl, jakým se soupeř bude prezentovat, a dokázali jsme ho z těchto situací nepustit k dalším gólům. Do druhé půle jsme vstoupili aktivně a s odhodláním výsledek zvrátit. Hned na začátku se nám podařilo snížit na 1:2, čímž jsme se dostali zpět do hry. Soupeře jsme téměř k ničemu nepustili a přidali jsme další branku na 2:2. Nakonec jsme vstřelili ještě jeden gól a zaslouženě si odvezli tři body z hřiště, odkud se často nevozí."


FC Semice – SK Rudolfov 3:4 (0:2)

Góly: 65. Kapinus, 76. Listopad, 90. Blažek – 35. a 47. Zach, 40. Prokeš, 71. Peiger. Rozhodčí: Novotný – Boček, Černý. ŽK: 2:2 (Blažek, P. Keclík – Šindelář, Pouzar). Diváků: 150.

Semice: Pokorný – Hrdlička (46. Říha), Holub, Listopad – Václavík, J. Keclík, Blažek, Šourek – P. Keclík, Micka (61. Zborník) – Kapinus. Trenér Breibisch.

Rudolfov: Teringl – Prokeš, Říha, Tyrpák, Klepsatel – Peiger (90+1. Bláha), Šindelář, Toman (82. Kocina), Pouzar – Zach (59. Štolba), Sládek (74. Vejvar). Trenér Šindelář.

Nejlepší hráči: nikdo – Zach, Klepsatel.

Filip Breibisch (trenér Semic): „Soupeři se dařilo vše, do čeho kopl – téměř vše skončilo v naší bráně. Na druhou stranu byla výhra Rudolfova zasloužená, gratuluji jim. Hráli koncentrovaně pod vedením pana Pouzara, zatímco my jsme nepředvedli vůbec nic. Byli jsme bez chuti, bez elánu a bez toho, abychom se o výsledek porvali. Jsem velmi naštvaný a zklamaný z přístupu některých hráčů, jak na hřišti, tak mimo něj. Nyní nás čeká Třeboň a doufám, že alespoň přístupem a nasazením odčiníme sobotní selhání a vybojujeme alespoň bod.“

Jan Šindelář (trenér Rudolfova): „Musím říci, že nás nemile překvapilo hřiště, které bylo místy značně podmáčené z kropení a místy tvrdé. Ve vápnech to bylo opravdu těžké… Co se týče hry, tak z naší strany jsme v prvním poločase byli jasně lepší a takticky jsme dodrželi vše, co jsme si řekli. Proměnili jsme i šance, i když z mého pohledu mohlo být vedení vyšším rozdílem. Po změně stran jsme zalezli – jak to bývá, když vedete – a domácí měli více ze hry, ohrožovali nás dlouhými balony do vápna. Vzhledem k jejich vysokým hráčům nám to dělalo značné problémy. My dělali zbytečné chyby a dostávali se pod tlak. Naštěstí jsme vedení uhájili, za což jsme rádi.“


TJ Spartak Trhové Sviny – FC ZVVZ Milevsko 0:3 (0:0)

Góly: 48. a 58. J. Hadáček, 69. Kortan. Rozhodčí: Dunovský – Brych, Ondřej. ŽK: 3:2 (Madar 2, Chromčák, Popovič – Přibyl, Kortan). ČK: 1:0 (36. Madar). Diváků: 100.

Trhové Sviny: Vrábek – Tomek, Chromčák, D. Brůha, Hruška – Horelica (83. Tůma), Popovič (62. Korčák), Madar, Mrkvička (46. Šafránek) – Kolář (46. Valut), Pavel. Trenér Písko.

Milevsko: Lalák – Pich (83. Buriánek), Volf, Kotrba, Přibyl – Bártík (72. Martin Hejl), Kortan (77. Kahoun) – Souček (79. Samec), Šťástka, Bílý (60. F. Hadáček) – J. Hadáček. Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: nikdo – J. Hadáček, Volf, Kotrba.

Martin Písko (trenér Trhových Svinů): „V prvním poločase jsme soupeře nepustili do vyložené šance, ale bohužel se nám od začátku sezony nedaří proměňovat příležitosti. Zápas výrazně ovlivnila naše zbytečná červená karta, a hrát od 36. minuty v deseti proti takto aktivnímu soupeři bylo nad naše síly. Milevsko zaslouženě vyhrálo.“

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „První výhra je pro nás velkou úlevou, což bylo vidět i na hráčích. Domácí hráli z bloku a čekali na brejky nebo standardní situace. Většinu zápasu jsme měli pod kontrolou, ale je pravda, že v první půli nás domácí do žádné větší šance nepustili. O poločase jsme změnili rozestavení a prohodili hráče na určitých postech, což nám nakonec pomohlo. Početní výhoda se projevila až po prvním gólu, kdy domácí museli začít hrát dopředu, a my jsme díky tomu měli spoustu volného prostoru. Po prvním gólu jsme už zápas dohráli podle našich představ a mohli jsme přidat ještě více branek.“


FK Týn nad Vltavou – FK Olešník 1:2 (0:1)

Góly: 84. Stoklasa – 21. Vojta, 86. Nohava. Rozhodčí: Šťastný – Boček, Novotný. ŽK: 3:1 (Mravec, Podhradský, Maxa – Nohava). Diváků: 200.

Týn: Kubík – Houska (83. Štos), J. Hudeček, Brom, Mravec, Stoklasa – Podhradský, Dobal – Gondek (28. Liška, 46. Procházka), Mezera, Maxa. Trenér Meidl.

Olešník: Tomášek – Vrážek (61. Pavlík), Turek, Kalášek, Tlapa – Beko (80. Knietel), Szó (86. Miklík), Vojta, Martinec – Nohava (90+4. Toth), Řepa. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: Stoklasa – Turek.

Vladimír Dobal (záložník Týna): „První poločas z naší strany byl naprosto tragický. Nechali jsme soupeře hrát, nestíhali jsme se přesouvat a pokrývat nebezpečné prostory na naší polovině. Olešník měl jasně navrch a zaslouženě šel do vedení po dobře zahraném rohovém kopu. Měli také několik střel zpoza vápna, které jsme s velkou dávkou štěstí na poslední chvíli zblokovali nebo ztečovali na roh. Pokusili jsme se hru oživit střídáním a změnou rozestavení, ale obraz hry zůstal až do konce poločasu stejný – Olešník byl jasně lepší a hvizd rozhodčího pro nás byl vysvobozením. Druhá půle už z naší strany byla o poznání lepší. Začali jsme soupeře napadat na jejich polovině s větší intenzitou, což i tak zkušenému a fotbalovému mužstvu, jako je Olešník, začalo dělat problémy. Myslím, že za snahu a nasazení ve druhém poločase jsme si zaslouženě vybojovali vyrovnání, kdy Lukáš Stoklasa nádherně zakroutil míč ke vzdálenější tyči. V tu chvíli jsme věřili, že bychom mohli přidat ještě jeden gól a zápas úplně otočit v náš prospěch. Bohužel tato naděje trvala jen krátce, protože hned po rozehrávce se míč dostal k záložníkovi hostů, který se prokličkoval až před naše vápno. Jeden z našich obránců musel zatáhnout za záchrannou brzdu, a následný přímý kop Pavlík Nohava poslal přes zeď přímo do brány. To pro nás byla ledová sprcha, a do konce utkání jsme se už na nic nezmohli. Soupeř zkušeně tahal čas a svou výhru si pohlídal.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Derby v Týně jsme zvládli vítězně. V prvním poločase jsme byli jasně lepší a plnili jsme to, co jsme si řekli. Ve druhém poločase domácí přeskupili své řady, začali hrát jednoduše nákopy dopředu, a to nám dělalo problémy. Vyrovnali šest minut před koncem. My jsme však neztratili naději a po pěkné akci na levé straně, následované přímým kopem, jsme vstřelili vítězný gól. Pro domácí to možná bylo kruté, ale podle mého názoru jsme byli minimálně o ten jeden gól lepší.“


TJ Sokol Sezimovo Ústí – FK Junior Strakonice 3:2 (2:1)

Góly: 4. Balogh, 36. Do Trung, 54. Ott – 3. L. Bálek, 71. Janoch. Rozhodčí: Smola – Frček, Novák). ŽK: 3:2 (Fišer, Pekař, Pajer – L. Bálek, Janoch). Diváků: 100.

Sokol Sez. Ústí: Kutner – Kupka (87. Škrábek), Trantýr, Fišer, Staně – Pekař, Neužil, Kabeš, Balogh (62. Doubek) – Trung (68. Pajer), Ott (89. Škarda). Trenér Jelen.

Strakonice: Lízal – Kubeš, Kotrba, Janoch, Smola – Zahrádka (77. Říha), L. Bálek – Stöger (46. Míčka), Uher (72. Zvonek), D. Bálek – Krejčí. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

Miroslav Jelen (trenér Sez. Ústí): „Do zápasu se silným soupeřem jsme nevstoupili dobře a už od 3. minuty po nedůrazu ve vápně jsme prohrávali. Naštěstí nás tento moment nesrazil a za dvě minuty jsme díky Baloghovi srovnali. Zbytek prvního poločasu patřil nám, když se Trung dvakrát trefil do břevna a potřetí už hostujícího brankáře překonal, takže jsme šli do kabin s vedením 2:1. Druhá půle začala vyrovnaně. V prvních patnácti minutách jsme se dvakrát dostali sami před bránu hostí, ale bohužel jsme nedokázali utkání definitivně rozhodnout. Od 70. minuty soupeř převzal iniciativu a dostal nás pod tlak, ze kterého naštěstí už jen snížil na konečných 3:2.“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „V Sezimově Ústí jsme nechali všechny body a nutno říci, že jsme podali nejhorší výkon v sezóně, a domácím musíme pogratulovat. Vstup do zápasu se nám povedl a hned ve třetí minutě nás po pěkné akci dostal Lukáš Bálek do vedení. Hned po chvilce domácí vyrovnali a poté dvakrát nastřelili břevno. Poté přišla chyba Lízala, který propustil lehkou střelu z dálky, a prohrávali jsme. O poločase jsme si to vyříkali a chtěli zápas otočit. Místo toho přišla chyba vzadu a domácí vedení navýšili. Vrhli jsme všechny síly do útoku, ale bez střely na bránu se nedá dát gól. Snížili jsme Janochem, a v 90. minutě rozhodčí nenašel odvahu odpískat za mě stoprocentní penaltu. Takhle musíme přijmout porážku. Prohráli jsme si to sami.“


FK Třebětice – SK Mirovice 1:2 (0:0)

Góly: 79. Habr – 69. a 86. (pen.) M. Štochl. Rozhodčí: Pečenka – Kollmann, Krčín. ŽK: 6:3 (Habr, Solař, R. Nehyba, Trávníček, V. Švarc, F. Nehyba – Dolejš, Císař, Čadek). Diváků: 170.

Třebětice: Zejda – Havlík, Trávníček, F. Nehyba, V. Švarc (88. Novák) – Gall (46. Kelbler), Solař, R. Nehyba, Habr – Šimka (79. P. Švarc), Sussenbek. Trenér Lukáč.

Mirovice: Macoun – M. Viták, Kocourek, Husar, Brabec – Dolejš, Kvěch, Vondrák, (83. F. Čadek) Císař (90. Huleš), Peterka (62. Pechar) – M. Štochl. Trenér M. Čadek.

Nejlepší hráči: R. Nehyba, V. Švarc – M. Štochl.

Roman Lukáč (trenér Třebětic): „Zápas byl vyrovnaný, hosté spoléhali na rychlé protiútoky a standardní situace. Po inkasované brance se nám podařilo vyrovnat a utkání směřovalo k remízovému výsledku. Bohužel se do závěru zápasu vložil hlavní rozhodčí, který korunoval svůj už tak nepovedený výkon. Jsme zvědaví, jak příslušné komise vyhodnotí situaci na základě videa. Nicméně nám to už bod ze zápasu nevrátí. Dovolím si ještě jednu poznámku. Vedení soutěží nás nabádá k pozitivnímu přístupu k mladým rozhodčím a k tomu, abychom jim dali čas na získání zkušeností. Pokud ale budou rozhodčí používat přístup plný arogance a nebudou komunikovat, zejména v tak emotivních závěrech zápasů, jako byl tento, bude těžce budovaná důvěra velmi rychle ztracena.“

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Utkání v Třeběticích bylo spíše bojovné. V první půli nás několikrát podržel brankář Jirka Macoun, a zápas nakonec rozhodl střelecky disponovaný Matěj Štochl. Zápas mohl být rozhodnut daleko dříve, kdyby Petr Dolejš proměnil své šance, ale domácí gólman udržel své mužstvo ve hře.“


TJ Dražice – TJ Osek 4:0 (3:0)

Góly: 42., 44. a 60. (pen.) Januš, 22. F. Matoušek. Rozhodčí: Kaštánek – Němec, Jeřábek. ŽK: 1:4 (Běhoun – Brož, Hoch, Martin Čapek, Gondek). ČK: 0:1 (59. Matěj Čapek). Diváků: 100.  

Dražice: Počinek – Bareš, Hornát, Štecher – Šmíd, J. Matoušek – Smrž (85. Novotný), Januš, J. Stuchlík – F. Matoušek, Běhoun (73. Páša). Mužstvo vedl asistent Hořejší.

Osek: Satrapa – Jizba, Martin Čapek, Brož, Matěj Čapek – Hoch (81. Vachulka), Kůst (46. Balogh) - Hosnedl, Brabec (88. Pešek), Zhyhora – Šourek. Trenér Hegenbart.

Nejlepší hráči: Počinek, Januš – nikdo.

Tomáš Hořejší (asistent trenéra Dražic): „Netradičně v neděli diváci viděli zcela zasloužené vítězství našeho týmu. Hráči navázali na velmi dobrý výkon z minulého utkání a postupem času soupeře přehrávali především svým pohybem, nasazením a bojovností. K tomu přidali několik povedených fotbalových akcí a hlavně dokázali své brankové příležitosti proměnit. V úvodech obou poločasů hosté několikrát zahrozili, ale pozorná obrana v čele s brankářem Počinkem vždy dokázala odolat. Po čtvrté brance bylo utkání prakticky rozhodnuto a zápas se už jen dohrával. Velmi potěšující je dvakrát po sobě udržené čisté konto a také čtyři vstřelené branky, což v Dražicích dlouho nebylo k vidění.“

Václav Hegenbart (trenér Oseku): „Zopakovali jsme výkon z minulého týdne. Soupeř nás předčil ve všech ohledech – bojovností, nasazením, herní kvalitou a, co mě mrzí nejvíce, chutí a touhou vyhrát zápas. My jsme opět nedodrželi nic z toho, co jsme si před zápasem řekli, a soupeř nás za to po zásluze potrestal. Navíc jsme se vlastní nedisciplinovaností oslabili i do dalších zápasů.“


TJ Blaník Strunkovice – TJ Jiskra Třeboň 2:2 (1:1)

Góly: 18. a 92. Požárek - 24. Radosta, 75. Tůma (pen.). Rozhodčí: Pravda – Novák, Smola. ŽK: 5:4 (Hovorka 2, Kadlec, Dvořák, Koloušek, Žurek – Matoušek, Kubata, Zavadil, Radosta). ČK: 1:0 (79. Hovorka). Diváků: 250.

Strunkovice: Vojtíšek – Hovorka, Dvořák, Fajtl (73. Iliev) – Hromíř, Funda, Kadlec, Koloušek, Nosek (59. Miklas) – R. Žurek, Požárek. Trenér Beneš.

Třeboň: Kopecký – Tůma, Zavadil, Pitelka, Vrána – Kubata, Hromádka, Candra (90+1. Čada), Radosta, Matoušek – Průcha. Trenér Bicenc.

Nejlepší hráči: Požárek – nehlášeno.

Václav Beneš (trenér Strunkovic): „Utkání s Třeboní se nám povedlo, dostali jsme se do vedení po spolupráci Romana Žurka s Michalem Požárkem. Škoda jen, že jsme vedení neudrželi déle, protože hosté záhy vyrovnali střelou z šestnáctky křížem přes celou bránu. Od té doby byli hosté lepší, ale bez gólového efektu. Zlom přišel v 75. minutě, kdy po nešťastné ruce byla nařízena penalta, kterou hosté proměnili. Poté přišla červená karta a vše vypadalo na rozhodnutý zápas. Opak byl však pravdou. Neuvěřitelné semknutí týmu a závěrečný tlak v oslabení přinesl v nastavení nádhernou tečku. Kuba Miklas zkušeně hlavou prodloužil míč na Michala Požárka, který chladnokrevně přehodil brankáře a vyrovnal. To, co následovalo, mě velmi překvapilo – kluci i po vyrovnání spěchali s rozehrávkou a chtěli tento zápas ještě vyhrát. Nepodařilo se, ale držíme domácí neporazitelnost už tři a půl roku.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V utkání jsme opět dobývali statickou obranu soupeře. Hráli jsme aktivně a vytvořili si několik gólových příležitostí. Bohužel jsme v 18. minutě po brejku soupeře prohrávali 1:0. Ve 24. minutě Tůma vyvezl míč a přihrál Radostovi, který vyrovnal na 1:1. Další šance jsme bohužel neproměnili. Ve druhém poločase jsme dokázali zápas otočit, když Tůma proměnil pokutový kop. Bohužel soupeř v 92. minutě po naší chybě vyrovnal na 2:2, a tak si ze Strunkovic odvážíme remízu.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Lukáš Hoďánek