Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov až překvapivě vysoko porazil českobudějovickou Lokomotivu

 
pondělí, 2. září 2024, 22:04

Chýnov - Před vlastním zahájením utkání byli domácí fandové informováni o tom, že chýnovský rodák a odchovanec, brankář Adam Zadražil, v současnosti hájící branku prvoligového Hradce Králové, byl v tomto týdnu trenérem Haškem nominován do fotbalové reprezentace, což bylo chýnovskými fotbalovými příznivci na tribuně kvitováno vřelým potleskem!

V úvodu utkání se hned ve 3. minutě dostal do dobré příležitosti domácí Mareš, ale jeho průnik brankou neskončil. V 5. minutě naopak gólman Průša vytasil v brance domácích vynikající zákrok, když zlikvidoval čistou šanci budějovického Havla. Ve 12. minutě se již ale domácí radovali, to když se z úhlu ukázkově trefil pod břevno Jiří Rabiňák - 1:0.

A skóre se měnilo i v 19. minutě, kdy po dalším průniku rychlého Mareše skóroval do protipohybu brankáře hostů Kříže tvrdou střelou Havlík - 2:0.

Po krátké pauze na ochlazení zkoušel ve 23. minutě přelobovat Průšu hostující Martin Wenzl, ale těsně jeho branku minul. Ve 26. minutě pak chýnovský Zadražil na zadní tyči po ideálním centru od Jiřího Rabiňáka přestřelil branku hostů snad z jednoho metru a domácí příznivci jen nevěřícně kroutili hlavami, co se dá také neproměnit. Ve 30. minutě pak zasahoval na třikrát na malém vápně brankář hostů, než se mu podařilo po velkém závaru před svou brankou ztlumit skákající míč.

Ve 39. minutě střílel na druhé straně hostující  Khalil, ale Průša byl pozorný a vytěsnil míč na roh. Tentýž hostující hráč napálil ve 44. minutě tvrdou střelou z hranice vápna levou tyč domácí branky, která tak zachránila domácí tým od kontaktní branky. Poté se již obě mužstva odebrala v tropickém horku na zaslouženou poločasovou přestávku.

Druhý poločas se pak již hrál přece jen za chládku, hosté pomalu začali vyklizovat své pozice, hrálo se převážně na budějovické polovině hřiště a Chýnovští si z chutí zastříleli. V 52. minutě zvýšil po ideálním centru Vlastimila Hrušky Michal Rabiňák na 3:0, a v 59. minutě po rohu Havlíka skóroval hlavou Doubrava - 4:0. V 64. minutě po přihrávce od svého bratra Michala zakončoval s přehledem Jiří Rabiňák - 5:0. 

Poté se domácí přece jen střelecky trochu odmlčeli, i kdy šance střídajících hráčů Sedláčka, Václava Hrušky a Širokého po gólech přímo volaly. Hosté dali o sobě vědět až v 82. minutě, kdy gólovou šanci Mareše skvěle zlikvidoval nadvakrát brankář Průša, který byl spolu s výborným Jiřím Rabiňákem nejlepším hráčem na hrací ploše.

Domácí se pak opět střelecky prosadili až v samém závěru, kdy odevzdaným hostům přidal další branku na cestu domů v 83. minutě po nádherné přihrávce od Zadražila Václav Hruška - 6:0. V 88. minutě zakončoval do odkryté českobudějovické branky další střídající hráč Vácha - 7:0. Hosté pak dostali v 90. minutě velkou šanci ke vstřelení alespoň čestné branky, když  po faulu uvnitř pokutového území zahrával kapitán Havel penaltu, ale směr jeho střely k pravé tyči vystihl bravurním zákrokem gólman Průša a míč ukryl ve svých rukavicích. Tím jen podtrhl svůj vynikající výkon a z ochozů se ozval zasloužený potlesk domácích fandů.

Josef Holub (trenér Chýnova): „Kromě posledních zhruba patnácti minut v první půli jsme měli utkání pod kontrolou, i když hosté často hrozili nebezpečnými brejky, po kterých se jim ale naštěstí pro nás skórovat nepodařilo. Ve druhé půli se ukázala síla naší lavičky a pak již jsme utkání dovedli do vítězného konce i s velmi příjemným konečným skóre. A jsem rád, že jsme také zlepšili dnes svou produktivitu, neboť jsme dokázali oproti jiným zápasům proměňovat své šance.“

Pavel Tauber (trenér Lokomotivy ČB): „Že mají domácí kvalitní tým, to jsme věděli. Vypracovali jsme si hned v úvodu jednu vyloženou gólovou šanci, v té nás však domácí výborný gólman vychytal a v poločase jsme prohrávali 2:0, i když jsme ještě v samém závěru půle nastřelili tyč. Ve druhém poločase to již však byla jednostranná záležitost domácích, nám se navíc zranil na ruce ještě gólman, takže jsme jej střídali a do branky musel jít hráč z pole. Domácímu celku gratuluji k vítězství.“

FC Chýnov – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 7:0 (2:0)

Góly: 12. a 64. J. Rabiňák, 19. Havlík, 52. M. Rabiňák, 59. Doubrava, 83. Václav Hruška, 88. Vácha. Rozhodčí: Kříž – Švec, Zabilka. ŽK: 1:2 (Doubrava – J. Wenzl, M. Wenzl). Diváků: 125.

Chýnov: Průša – Mareš, Rytíř, Doubrava, Vl. Hruška (64. D. Sedláček) –  Havlík (70. Široký), Mládek (46. Václ. Hruška), Štrouf (59. Vácha), J. Rabiňák – F. Zadražil, M. Rabiňák (70. Kášek). Trenér Holub.

Loko ČB: Kříž (46. Rainke) - Václavík, Wimmer, J. Wenzl, Mareš – Hostek (71. Tomáš), M. Wenzl, Šimek, Martínek – Khalil (53. Novák), Havel. Trenér Tauber.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer