Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Vedoucí celky Roudné a Strakonice pohořely, z čela je ale nikdo nesesadil. Rudolfov opět přivezl tři body z venku

 
neděle, 1. září 2024, 18:06

Jižní Čechy – Po čtvrtém kole se nám čelo nejvyšší krajské soutěže hezky vyrovnalo. Roudné doma prohrálo po třech letech, všechny body odevzdalo Protivínu, když Malše ztratila slibný náskok ve druhém poločase. Prohrály překvapivě i Strakonice na půdě sezimovoústeckého nováčka. Na vedoucí dva týmy se bodově dotáhly Rudolfov a Olešník. Rudolfov uspěl v Semicích a Olešník v Týně nad Vltavou. Zaváhání Roudného a Strakonic mohl v neděli využít nováček ze Strunkovic, který by se v případě vítězství nad Třeboní posunul do čela tabulky. Zápas ale skončil nerozhodně 2:2 a Blaník je s osmi body šestý. Na první výhru dosáhly Dražice, které doma přejely Osek 4:0, a také Milevsko, které po zlepšeném výkonu ve druhé půli vyhrálo v Trhových Svinech. Spartak jako jediný v soutěži ještě nebodoval.

Duel mezi Sokolem Sezimovo Ústí a Strakonicemi začal vcelku podle očekávání. Favorizovaní hosté šli už ve 3. minutě po pěkné akci Lukáše Bálka do vedení. Další minuty už ale překvapivě patřily domácím. Vzápětí totiž vyrovnal Karel Balogh a ještě do přestávky Hieu Do Trung zápas překlopil na stranu Sezimova Ústí. Vedení už Sokol nepustil a brzy po přestávce ho Matyáš Ott ještě navýšil. Strakoničtí poté vrhli všechny síly do útoku, výsledkem jejich snahy už byl ale pouze korigující gól Tomáše Janocha v poslední minutě zápasu. „Nutno říct, že jsme podali nejhorší výkon v sezóně a domácím musíme pogratulovat,“ uvedl kouč poražených Strakonic Přemysl Šroub.

Roudenští vstupovali do utkání s Protivínem oslabeni o několik hráčů základní sestavy. Ve 22. minutě se navíc zranil brankář Hřebejk a do roudenské brány zamířil dorostenec Adam Lüftner. Lepší začátek si ale domácí nemohli přát. Uběhly teprve čtyři minuty zápasu a Malše už vedla 2:0. Skórovali Patrik Vařil a Viktor Kadlec. Na Doprastav stadionu to vypadalo na další jasnou záležitost domácího týmu. Na začátku druhého poločasu však protivínský Jakub Kozák snížil na rozdíl jednoho gólu a hosté se dostali na koně. Jaromír Vorel v 63. minutě vyrovnal a Jakub Říský strhl v 79. minutě vítězství na stranu Protivína. „Kvůli chybám ve druhém poločase jsme prošustrovali dobře rozehraný zápas,“ konstatoval roudenský asistent Ladislav Bernát.

Ani ve čtvrtém utkání fotbalisté Spartaku Trhové Sviny nebodovali. Milevsku v domácím prostředí nedali ani jednu branku a prohráli 0:3. Vzduchotechnici naopak poprvé v sezóně bodovali naplno. „První výhra je pro nás velkou úlevou a je to vidět i na hráčích,“ pronesl milevský trenér Tomáš Smrčina. V prvním poločase se ale jeho tým neprosadil. Domácí hráli z bloku a čekali na brejkové a standardní situace. Do druhé půle však trenér Smrčina změnil rozestavení, a to přineslo ovoce. Milevsku pomohlo i vyloučení domácího Jonáše Madara, který putoval předčasně pod sprchy již ve 36. minutě zápasu. Účet zápasu otevřel hned na začátku druhého poločasu Jaroslav Hadáček, který o deset minut později přidal ještě jednu branku. Tečku za utkáním udělal v 69. minutě Jakub Kortan.

Až nečekaně dobrý vstup do sezóny zažívají fotbalisté Rudolfova, kteří v Semicích zaznamenali už třetí vítězství ze čtyř odehraných zápasů a jsou v kontaktu s nejlepšími týmy tabulky. Domácí povzbudila poslední výhra v Milevsku, Semičtí navíc vzpomněli na jarní duel na písecké umělce, kdy Rudolfov jasně přehráli. Vlastní zrekonstruovaný trávník jim ale nesvědčil a tentokrát Rudolfovu podlehli 3:4. Když na začátku druhé půle skóroval podruhé v utkání Vojtěch Zach, Rudolfov už vedl 3:0. Jan Kapinus sice snížil, Filip Peiger dorážkou neproměněné penalty však zanedlouho vrátil Rudolfovu tříbrankový náskok. Semice s novicem Jakubem Pokorným v brance ale gól na 1:4 nezlomil a statečně bojovaly až do posledních minut. Odměnou jim byly góly Listopada a Blažka po rohových kopech, které už ovšem na jejich porážce nic nezměnily. "Ve druhém poločase jsme zalezli a dostávali se pod tlak. Vedení jsme ale naštěstí uhájili," řekl k zápasu hající trenér Rudolfova Jan Šindelář.

Čtvrté kolo nabídlo zajímavé derby mezi Týnem nad Vltavou a Olešníkem. Týnu se na začátku sezóny nedaří, dosud jediný bod vybojoval před dvěma týdny doma s Protivínem. Ani Olešník nezačal sezónu dobře, když na úvod doma senzačně přenechal tři body Strunkovicím, od té doby už je ale jeden z hlavních favoritů soutěže stoprocentní. Po výhře v Týně se Olešník bodově dotáhl na vedoucí duo Roudné, Strakonice. Jeho vedoucí gól dal ve 21. minutě Lukáš Vojta a hubené vedení hosté drželi až do 84. minuty. Šest minut před koncem domácí tribuny rozjásal vyrovnávací trefou Lukáš Stoklasa a zdálo se, že i v druhém domácím utkání vybojuje Olympie bod. Proti byl ale hostující obránce Pavel Nohava, který o dvě minuty později vystřelil Olešníku tři body. "První poločas byl z naší strany naprosto tragický, druhá půle byla o poznání lepší," zhodnotil výkon Týna zkušený záložník Vladimír Dobal. "Pro domácí je to nejspíše kruté, ale dle mého názoru jsme byli minimálně o ten gól lepší." přidal svůj postřeh trenér Olešníku Roman Chlumecký.

Souboj loňských nováčků vyzněl lépe pro hosty z Mirovic. V Třeběticích se hrála vyrovnaná partie. První poločas žádnou branku nenabídl a na nějaké gólové hody to dlouho nevypadalo ani ve druhém poločase. Střelci se dostali ke slovu až v závěrečných dvaceti minutách. Jako první se do střelecké listiny zapsal v 69. minutě Matěj Štochl, za domácí zaslouženě vyrovnal o deset minut později Vojtěch Habr. Rozuzlení přinesla 86. minuta, kdy hlavní rozhodčí Pečenka zapískal proti domácímu mužstvu penaltu. Míč si postavil Matěj Štochl a svým druhým gólem v utkání rozhodl, že všechny tři body poputují do Mirovic. Závěr utkání nesl hodně nelibě trenér Třebětic Roman Lukáč, jehož sudí vykázal z lavičky. „Závěr zápasu vzal do svých rukou nekvalitní rozhodčí,“ nebral si servítky třebětický kouč.

Fotbalisté Strunkovic nevyužili možnost dostat se do čela tabulky, nakonec ale byli rádi i za jeden bod. Domácí sice vedli od 18. minuty brankou Požárka, aktivnější Třeboň však skóre otočila a zejména po vyloučení strunkovického Hovorky ze 79. minuty kráčela Jiskra k vítězství. I v deseti však Strunkovičtí dokázali v závěrečné desetiminutovce vyvinout velký tlak a Michal Požárek zajistil v nastaveném čase domácím alespoň remízu. „Hráči si v závěrečných deseti minutách sáhli na dno svých sil a odměnou jim bylo vyrovnání. Byl to těžký zápas,“ přiznal trenér Strunkovic Václav Beneš. Třeboň byla k vítězství opravdu blízko, chyba v závěru ji však stála dva body. „V tomto utkání jsme opět dobývali statickou obranu soupeře,“ zmínil trenér Třeboně Karel Bicenc. 

Dražice ani Osek nepatří v této sezóně mezi kandidáty na přední umístění. Sezónu ale neodstartoval ani jeden z těchto celků úplně zle. Osek po slibných výkonech v úvodních dvou kolech minule doma remizoval s Mirovicemi a trenér poprvé nebyl spokojen s výkonem týmu. A jeho svěřenci ho nepotěšili ani v Dražicích, tentokrát ale Oseku štěstí nepřálo a vracel se domů s prázdnou. „Zopakovali jsme výkon z minulého týdne. Soupeř nás předčil bojovností, nasazením i herně,“ byl zklamaný osecký kouč Václav Hegenbart. Dražice prokázaly větší chuť vyhrát a výsledkem bylo přesvědčivé vítězství 4:0. V domácím dresu se blýskl autor tří gólů Daniel Januš, který vystřihl čistý hattrick v rozmezí osmnácti minut. Dražice si připsaly první výhru a s pěti body jsou na deváté příčce.   

Výsledky 4. kola krajského přeboru:


TJ Malše Roudné – FK Protivín 2:3 (2:0)

Góly: 2. Vařil, 4. Kadlec – 48. Kozák, 63. J. Vorel, 79. Říský. Rozhodčí: Frček- Bartůněk, Valeš. ŽK: 4:2 (Vogl, Míka, Vávra, Kadlec – J. Vorel, T. Bečvář). Diváků: 100.


FC Semice – SK Rudolfov 3:4 (0:2)

Góly: 65. Kapinus, 76. Listopad, 90. Blažek – 35. a 47. Zach, 40. Prokeš, 71. Peiger. Rozhodčí: Novotný – Boček, Černý. ŽK: 2:2 (Blažek, P. Keclík – Šindelář, Pouzar). Diváků: 150.


TJ Spartak Trhové Sviny – FC ZVVZ Milevsko 0:3 (0:0)

Góly: 48. a 58. J. Hadáček, 69. Kortan. Rozhodčí: Dunovský – Brych, Ondřej. ŽK: 3:2 (Madar 2, Chromčák, Popovič – Přibyl, Kortan). ČK: 1:0 (36. Madar). Diváků: 100.


FK Týn nad Vltavou – FK Olešník 1:2 (0:1)

Góly: 84. Stoklasa – 21. Vojta, 86. Nohava. Rozhodčí: Šťastný – Boček, Novotný. ŽK: 3:1 (Mravec, Podhradský, Maxa – Nohava). Diváků: 200.


TJ Sokol Sezimovo Ústí – FK Junior Strakonice 3:2 (2:1)

Góly: 4. Balogh, 36. Do Trung, 54. Ott – 3. L. Bálek, 71. Janoch. Rozhodčí: Smola – Frček, Novák). ŽK: 3:2 (Fišer, Pekař, Pajer – L. Bálek, Janoch). Diváků: 100.


FK Třebětice – SK Mirovice 1:2 (0:0)

Góly: 79. Habr – 69. a 86. (pen.) M. Štochl. Rozhodčí: Pečenka – Kollmann, Krčín. ŽK: 6:3 (Habr, Solař, R. Nehyba, Trávníček, V. Švarc, F. Nehyba – Dolejš, Císař, Čadek). Diváků: 170.


TJ Dražice – TJ Osek 4:0 (3:0)

Góly: 42., 44. a 60. (pen.) Januš, 22. F. Matoušek. Rozhodčí: Kaštánek – Němec, Jeřábek. ŽK: 1:4 (Běhoun - Brož, Hoch, Martin Čapek, Gondek). ČK: 0:1 (59. Matěj Čapek). Diváků: 100.  


TJ Blaník Strunkovice – TJ Jiskra Třeboň 2:2 (1:1)

Góly: 18. a 92. Požárek - 24. Radosta, 75. Tůma (pen.). Rozhodčí: Pravda – Novák, Smola. ŽK: 5:4 (Hovorka 2, Kadlec, Dvořák, Koloušek, Žurek - Matoušek, Kubata, Zavadil, Radosta). ČK: 1:0 (79. Hovorka). Diváků: 250.

Napsal(a) Redakce | Foto Lukáš Hoďánek, Miroslav Jánský, Ladislav Beran