Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Chýnově proběhl tradiční turnaj přípravek O pohár starosty města

 
středa, 28. srpna 2024, 11:05

V Chýnově uplynulou sobotu uspořádalo město Chýnov spolu s fotbalovým oddílem FC Chýnov opět velmi vydařený 6. ročník tohoto turnaje v kategorii mladších přípravek (hráči roč. 2016 a mladší a hráčky roč. 2015 a mladší). Za téměř tropického počasí se turnaje zúčastnilo celkem 15 mužstev z Prahy, Brna, Českých Budějovic, Příbrami, Písku, Strakonic, Tábora a z dalších měst České republiky, včetně domácích chýnovských nadějí.

Zahájení turnaje provedli starosta města Chýnova Ondřej Jaroš, společně s bývalým senátorem a starostou města Mladé Vožice Jaroslavem Větrovským a po skončení turnaje se ujali vyhlášení výsledků, předání krásných pohárů, diplomů, medailí a velmi hodnotných cen.

Hrálo se opět na nádherně připravené hrací ploše na třech hřištích vždy 1 x 15 min., v počtu hráčů 4 + 1 se odehrálo mnoho zajímavých zápasů. Utkání rozhodovala šestice rozhodčích delegovaná OFS Tábor (Gura st., Gura ml., Čamra, Prchlík, Čech a Dvořák) a turnaj navštívilo přibližně přes 250 spokojených diváků, včetně mnoha rodičů začínajících fotbalových nadějí.

Celkovým vítězem turnaje se stalo zaslouženě mužstvo Sparty Brno, které v sedmi zápasech zaváhala pouze jednou remízou. Na druhém místě skončil FC Táborsko Akademie a na třetím místě Meteor Tábor. Další pořadí turnaje: 4. Dynamo Č.B., 5. Sokol Bavorov 6. Tempo Praha, 7. Junior Strakonice, 8. Slavie Praha, 9. FC Písek, 10. Loko Veselí n/L., 11. FK Příbram, 12. FK Pelhřimov, 13. domácí FC Chýnov, 14. Sokol Mladá Vožice, 15. Spartak Soběslav.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Šimon Pech z mužstva FC Táborsko Akademie, nejlepší hráčkou se stala Elen Šilhavecká z domácího FC Chýnov, nejlepším střelcem František Smékal ze Sokola Bavorov, který nastřílel do sítě soupeřů až neskutečných 20 gólů a nejlepším brankářem byla zvolena Natálie Nováková z českobudějovického Dynama.

Celý turnaj měl velmi hladký průběh, domácí organizátoři se svého nelehkého úkolu zhostili jako při všech minulých ročnících opět na výbornou (včetně zabezpečení bohatého občerstvení s obědem, pitím a ovocem), což si při odjezdu do svých domovů pochvalovali členové téměř všech realizačních týmů jednotlivých mužstev s dodatkem, že se jim v Chýnově opět velice líbilo a rádi přijedou i za rok.

Velké poděkování patří hlavnímu partneru turnaje firmě Josport, dále městu Chýnov a dalším desítce sponzorů a partnerů, kteří přispěli nejen finančně, ale i pěknými dary. Bez jejich pomoci by ani nebylo možné tak velký turnaj o účasti patnácti celků z celé ČR uskutečnit.

 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer