Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Roudné a Strakonice potvrdily svou dosavadní dominanci. Bez bodu zůstávají už jen Trhové Sviny

 
neděle, 25. srpna 2024, 19:58

Jihočeský kraj – Ani ve třetím kole krajského přeboru nebyla nouze o překvapivé výsledky. Prvního bodu se dočkal nováček ze Sezimova Ústí, který remizoval v Protivíně. Poprvé bodovaly také Semice, které v závěru zápasu urvaly výhru v Milevsku. Nulu na bodovém kontě už mají pouze Trhové Sviny, které statečně vzdorovaly v Olešníku, domů se ale Spartak vracel s prázdnou. Překvapivý bod si naopak přivezly Dražice z Třeboně. V souboji dvou neporažených celků byly úspěšnější Strunkovice, které vyhrály v Rudolfově a posunuly se na třetí příčku. Na čele jsou dva devítibodové týmy, Roudné a Strakonice. Suverénní Malše přejela rozdílem pěti gólů doma Třebětice, Strakonice si podle očekávání poradily na svém hřišti s Týnem nad Vltavou.

Už v pátek večer na sebe narazily dva týmy, které se na začátku sezóny potkaly s dobrou formou a prokázaly to i ve vzájemném souboji. V Rudolfově však byli lepším mužstvem hosté ze Strunkovic, kteří před na rudolfovské poměry výbornou návštěvou 150 diváků vyhráli 2:1. Fanoušky Strunkovic, kteří na „Perštát“ dorazili v hojném počtu, poprvé rozjásal ve 20. minutě Roman Žurek. Domácí Jan Šindelář dokázal ve 30. minutě vyrovnat, nerozhodné skóre však vydrželo jen čtyři minuty a hosté šli znovu do vedení. Po gólu Tomáše Kolouška Strunkovičtí vedli 1:2. Rudolfov ve druhé půli usiloval o vyrovnání, skulinky v hostující obraně ale hledali domácí těžko. Neustále si přitom museli dávat pozor i na zadní vrátka, neboť protiútoky Strunkovic byly hodně nebezpečné. Na skóre už se ale nic nezměnilo. "Z mého pohledu by utkání slušela remíza," myslí si hrající trenér Rudolfova Jan Šindelář.

Olešník podle očekávání zvítězil nad Trhovými Sviny, proti Spartaku, který bojoval o první letošní body, to však favorit neměl vůbec jednoduché. Olešník měl více ze hry, častěji držel míč na kopačkách, víc příležitostí ke skórování však měli hosté z Trhových Svinů. Ve fotbale ovšem rozhodují góly a mušku měli přesnější fotbalisté Olešníku. První gól domácích dal už v 9. minutě Lukáš Vojta. V poločase byl ale stav nerozhodný, neboť ve 36. minutě vyrovnal Jiří Macák. Hosté statečně bojovali, avšak čtvrt hodiny před koncem strhl vítězství na stranu Olešníku Jan Řepa. Všechny tři body tak zůstaly podle očekávání doma. „Mrzí nás to, měli jsme bodovat,“ je přesvědčený předseda Spartaku Trhové Sviny a vedoucí mužstva v jedné osobě Jan Gažák.

Duel mezi Osekem a Mirovicemi neměl vítěze a oba celky získaly po jednom bodu. V utkání sotva průměrné úrovně šli hosté do vedení v 15. minutě zásluhou branky Petra Dolejše. Osek byl v prvním poločase lepším týmem, z pěti stoprocentních šancí ale proměnil jen jednu Sebastian Hosnedl v 19. minutě. Zhruba po půlhodině hry se zranil mirovický brankář Chlanda a mezi třemi tyčemi ho nahradil Radek Převrátil. Gól už od té chvíle nepadl. Oba trenéři se shodli, že se nehrál dobrý fotbal. „Byl to nekoukatelný fotbal okresní úrovně,“ omlouval se osecký trenér Václav Hegenbart fanouškům, kteří na zápas přišli. Kouč soupeře mu dal za pravdu. „V utkání nevalné úrovně jsme vydolovali bod,“ konstatoval mirovický Michal Čadek.

Dost překvapivý výsledek se zrodil v Třeboni. Domácí Jiskra byla v utkání s Dražicemi velkým favoritem, střelecky se ale neprosadila a zápas skončil bez branek. Dražice si přivezly nečekaně bod už v prvním kole ze hřiště Milevska, a nyní dokázaly obrat o body i dalšího z kandidátů na přední umístění Jiskru Třeboň. Utkání přitom mělo očekávaný průběh, Třeboňští se tlačili do útoku, dostávali se do šancí, s koncovkou však byli domácí na štíru. Trenér Jiskry se ve druhém poločase pokusil oživit hru střídáním, ani to však nepomohlo. Třeboňští střelci zkrátka neměli svůj den. „Je ale pozitivní, že překonáme soupeřovu obranu a dostáváme se do šancí,“ řekl k zápasu trenér Třeboně Karel Bicenc. Zároveň ale přiznal, že výsledná remíza je pro jeho mužstvo ztráta.  

Překvapením je i nerozhodný výsledek zápasu Protivín – Sezimovo Ústí. Domácí se dokázali prosadit pouze jednou z penalty, kterou proměnil před koncem prvního poločasu kapitán Jaromír Vorel. Při dalších dvou protivínských tutovkách hosty podržel brankář Kuník. Ve druhém poločase skóroval pouze hostující Jan Pajer a nováček ze Sezimova Ústí si tak do tabulky nečekaně připsal první bod. Domácí hráli to, co se od nich očekávalo. „Hráli jsme útočný fotbal, doplatili jsme ale na neproměňování šancí,“ krčil rameny trenér Protivína Pavel Burda. Ocenil přitom výkon soupeře, který do Protivína rozhodně nepřijel jen bránit. „V Protivíně jsme vyválčili cenný bod vzhledem k tomu, jak máme těžký los,“ netajil se spokojeností trenér Sezimova Ústí Miroslav Jelen.

Roudné vstoupilo do soutěže famózně. Malše si znovu s chutí zastřílela, tentokrát to odnesly Třebětice, které si z Roudného odvezly pětigólový příděl. Rozhodnuto bylo už po prvním poločase. Kanonýr Viktor Kadlec vystřihl během osmatřiceti minut čistý hattrick a třikrát skóroval ve druhém utkání za sebou. Ještě do poločasu mohl přidat i čtvrtý gól, když obešel i brankáře Pokorného a zívala na něj odkrytá brána, Kadlec ale našel ještě lépe postaveného Martina Bendu a ten šest minut před pauzou zvýšil na 4:0. Viktor Kadlec s osmdesátkou na dresu nahrál ve druhém poločase i na pátý gól Filipu Navrátilovi a byl tak hrdinou utkání. „Hosté nás de facto neprověřili,“ řekl k utkání trenér roudenské Malše Pavel Cepák.

 Strakonice našly v týmu Týna nad Vltavou houževnatého soupeře, v utkání se ale naplno projevila větší kvalita strakonického mužstva. Hosté se dlouho úspěšně bránili, ale těsně před poločasovou přestávkou inkasovali z kopačky Vladimíra Uhra gól. Hned po příchodu z kabin se trefil po standardní situaci do šibenice Karel Krejčí a bylo to už 2:0. Hosté se snažili, ale za celých devadesát minut si žádnou vyloženou šanci nevytvořili. V poslední minutě naopak Vladimír Uher svou druhou brankou v utkání vítězství Strakonic ještě zvýraznil. Strakonice vyhrály naprosto zaslouženě, trenéra Šrouba mrzí pouze zranění Sigmunda. „Snad nebude zranění jeho kolena vážné. Vyhráli jsme třetí zápas v řadě a jsme spokojeni,“ dodal trenér Strakonic Přemysl Šroub.

Další překvapení se zrodilo v Milevsku, kam přijely bojovat o první body Semice. Semičtí se téměř po celé utkání bránili, vzduchotechnici však i přes značnou převahu nemohli dát gól. V prvním poločase se domácím hra příliš nedařila, ve hře Milevska se objevily výpadky, druhý poločas už ale měli vzduchotechnici ve svých rukou. Ve finální fázi to ale domácím skřípalo. V závěru utkání už se zdálo, že hosté kýžený první bod vybojují, ale dvě minuty před koncem skóroval z ojedinělé akce Luděk Zborník a Semice se radovaly hned z tříbodového zisku. „Hodně těžko se mi to hodnotí. V zápase jsme byli častěji na míči, žádnou z vytvořených šancí jsme ale nedokázali proměnit,“ smutnil trenér Milevska Tomáš Smrčina.

Výsledky 3. kola krajského přeboru:


SK Rudolfov – TJ Blaník Strunkovice 1:2 (1:2)

Góly: 30. Šindelář – 20. Žurek, 34. Koloušek. Rozhodčí: Kollmann – Šťastný, Ovčáček. ŽK: 2:3 (Hajný, Pouzar – Funda, Koloušek, Požárek). Diváků: 150.


FK Olešník – TJ Spartak Trhové Sviny 2:1 (1:1)

Góly: 9. Vojta, 75. Řepa – 36. Macák. Rozhodčí: Brych – Petričák, Frček. ŽK: 1:2 (Szó – Hruška 2). ČK: 0:1 (90. Hruška). Diváků: 150.


TJ Malše Roudné – FK Třebětice 5:0 (4:0)

Góly: 12., 31., 38. Kadlec, 39. Benda, 84. Navrátil. Rozhodčí: Novotný – Jarolím, Juráň. Bez karet. Diváků: 80.


FK Protivín – TJ Sokol Sezimovo Ústí 1:1 (1:0)

Góly: 41. J. Vorel (pen.) – 63. Pajer. Rozhodčí: Boček – Votava, Vejčík. ŽK: 2:2 (Zeman, Říský – Kuník, Škrábek). Diváků: 110.


TJ Osek – SK Mirovice 1:1 (1:1)

Góly: 19. Hosnedl – 15. Dolejš. Rozhodčí: Lepič – Kaštánek, Smola. ŽK: 2:2 (Hoch, Brabec – Husar, Král). Diváků: 110.


TJ Jiskra Třeboň – TJ Dražice 0:0

Rozhodčí: Bartůněk – Boček, Šťastný. ŽK: 3:3 (Kubata, Zavadil, Pitelka – Mareš, Šmíd, J. Matoušek). Diváků: 201.


FK Junior Strakonice – FK Olympie Týn nad Vltavou 3:0 (1:0)

Góly: 43. a 90. Uher, 49. Krejčí. Rozhodčí: Němec - Smola, Černý. ŽK: 1:2 (Zahrádka – Liška, Vaníček). Diváků: 213.


FC ZVVZ Milevsko – FC Semice 0:1 (0:0)

Gól: 88. Zborník. Rozhodčí: Krčín – Pečenka, Novotný. ŽK: 2:3 (J. Hadáček, Přibyl – Kačírek, Šourek, Václavík). Diváků: 80.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák, Lukáš Hoďánek, Jan Škrle