Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V sobotu 24. srpna vypukne na Soukeníku 3. ročník turnaje O Pohár hejtmana Jihočeského kraje

 
pátek, 23. srpna 2024, 11:14

Předposlední srpnovou sobotu těchto prázdnin se Sportovní areál Soukeník v Sezimově Ústí zaplní mladými fotbalisty. FC Táborsko akademie tu uspořádá už 3. ročník turnaje O Pohár hejtmana Jihočeského kraje, který je určený pro fotbalisty přípravkových kategorií U10. Turnaj bude mít stejně jako loni skvělé obsazení, zúčastní se ho všechny přední jihočeské i české fotbalové kluby.

„Na jaře jsme uspořádali podobně velký turnaj Autodraft Cup, který měl celorepublikový charakter.  Na turnaj O pohár hejtmana Jihočeského kraje, jak napovídá název, zveme ve větší míře jihočeské kluby. Nechybí ale česká špička, jako jsou Sparta, Slavia, Plzeň a další, aby klukům nescházela motivace,“ uvedl ředitel FCT Martin Vozábal.

Například první ročník turnaje byl uspořádaný výhradně pro kluby z Jihočeského kraje. Letos je přihlášeno celkem 18 družstev, která se rozdělí do skupin. Hrát se bude v sestavách 5+1, na jedno velké hřiště se vejdou čtyři hrací pole. První zápasy turnaje odstartují v 9.00 hodin ráno, konečné vyhlášení turnaje je naplánované přibližně na 17.00.

Pořadatelé z FC Táborsko akademie počítají s vyhlášením kategorie nejlepší střelec turnaje, nejlepší hráč turnaje, nejlepší brankář turnaje, nejlepší hráčka turnaje a nejlepší hráči každého družstva. Bude udělena cena Fair-play hejtmana Jihočeského kraje. Všechna družstva obdrží pohár, medaile a bohaté věcné ceny. Vítěz získá putovní pohár.

Generálním sponzorem turnaje je společnost FCC Environment CEE, což je v České republice aktuálně největší a nejperspektivnější firma v odpadovém hospodářství. Hlavním partnerem je společnost SILON Planá nad Lužnicí, která se specializuje se na výrobu technických kompaundů.

FC Táborsko akademie děkuje i dalším partnerům, bez jejichž pomoci by se turnaj neobešel.

Napsal(a) Luboš Dvořák