Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Akce se povedla na jedničku, chválí si oslavenec Jaroslav Havlíček

 
čtvrtek, 22. srpna 2024, 20:09

Padesáté narozeniny oslavil Jaroslav Havlíček, známý útočník ze soutěží na Českobudějovicku. Momentálně hají barvy Boršova nad Vltavou a právě na zdejším hřišti uspořádal jako oslavu svých kulatin exhibiční zápas. V něm se v sobotu utkal jím složený Havlis tým s populárním Sigi teamem vedeným legendárním útočníkem pražské Sparty Horstem Sieglem.

Havlíček původně plánoval, že proti slavným fotbalistům nastoupí áčko Boršova, z toho ale sešlo. „Ze Sigi teamu přišla odezva, že by hráli neradi proti mladým klukům. Rozhodl jsem se tedy, že můj tým bude poskládaný z bývalých hráčů Dynama,“ prozrazuje oslavenec, jak se rodil Havlis tým. Jeho jádro tvořili hráči jako Benát, Lengyel, Táborský, Gruber, Leština nebo Dvořák. Se Sigi teamem dorazili kromě svého zakladatele například Řepka, Matušovič, Vízek, Panenka a další známí fotbalisté. Mezi nimi nechyběl Rudolf Otepka, který v minulosti hrával rovněž v černobílých barvách Dynama a v současnosti trénuje divizní Hlubokou.

Zhruba tři stovky diváků viděly čtrnáct gólů, o které se oba celky podělily rovnoměrně. Zápas skončil nerozhodně 7:7. „Mělo to moc hezkou atmosféru. Po zápase jsme společně oslavili moje narozeniny a kluci ze Sigi teamu se zdrželi asi dvě hodiny. Po jejich odjezdu narozeninová oslava pokračovala a s kamarády jsme seděli na hřišti v Boršově do pozdních hodin. Pivo a Aperol tekly proudem,“ říká s úsměvem Jaroslav Havlíček, který si proti Sigi teamu poprvé zahrál vloni v rámci výročí fotbalového oddílu v Ševětíně.

S fotbalem začínal Havlíček jako malý kluk u Malého jezu v českobudějovickém Koh-i-nooru, dnešní Slavii. Dorostenecká léta strávil v Mladém a brzy po svatbě odešel hrát do Rakouska, kde působil až do svých šestatřiceti let. Po návratu kopal chvíli v Borovanech, Ševětíně, kde okusil i krajské soutěže, a nyní Havlíček hraje v Boršově nad Vltavou, kam to má ze svého bydliště ve Včelné jen malý kousek.

„Občas odehraju i dva zápasy v jednom dni, když je potřeba. Mezi nimi si musím dát Ibalgin, ale nějak to zvládám. Druhý den však pátrám, kdo by mi půjčil invalidní vozík,“ směje se Jaroslav Havlíček. Navzdory problémům souvisejících s věkem má ale fotbal rád a skončit s ním ještě nehodlá. „Už budu hrát jenom za béčko,“ vzkazuje jubilant.

Havlis team – Sigi team 7:7

Rozhodčí: Jílek – Izugrafov, Dimitrov. Diváků: 300.

Havlis team: Pešula - Havlíček, Táborský, Benát, Javorek, Lengyel, Gruber, Pecka, Dvořák, Adam, Fujdiar, Vokurka, Kupec.

Sigi team: Siegl, Řepka, Matušovič, Vízek, Panenka, Otepka, Ježek, Volešák, Kučera, Smola, Předota, Panenka ml.

Napsal(a) Michal Havelka