Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Cenná remíza pro Písek, výbuch Dynama B a první výhra akademie Táborska

 
pondělí, 19. srpna 2024, 15:04

Čechy – Fotbalisté Písku vytěžili z domácí premiéry bod. Domažlice sice dostaly u Otavy výhodu dvou penalt, ale jednu neproměnily, takže se nakonec zrodil nerozhodný výsledek, protože domácí dokázali podruhé srovnat. Rezerva českobudějovického Dynama vybouchla – Slovanu Velvary podlehla 0:6, když všechny branky inkasovala ve druhém poločase. To v akademii Táborska panovala maximální spokojenost, doma porazila Povltavskou dvoubrankovým rozdílem. Tak dopadlo druhé kolo 3. české fotbalové ligy pro trojlístek jihočeských zástupců.

FC Písek – TJ Jiskra Domažlice 2:2 (1:1)

Góly: 39. Kašpar, 73. Arzberger – 12. Mužík z penalty, 60. Rychnovský. Rozhodčí: Doubrava – Hlaváček, Babka. ŽK: 5:1 (Bartizal, Lerch, Štěch, Vokurka, Kašpar – Procházka). Diváků: 350.

Písek: Lerch – Vokurka, Běloušek, Bartizal, Kašpar – Mařík (68. Hořánek), Pařízek – Pech, Pineau (61. Maroušek), Štěch (86. Souhrada) – Arzberger. Trenér Nousek

Milan Nousek (trenér Písku): „S bodem jsme spokojeni, víme, jak jsou Domažlice silné. Mají ve svých řadách zkušené hráče a věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. K tomu jsme řešili problém před utkáním, kdy jsem oproti minule nemohl do základní sestavy zařadit Rajtmajera s Voráčkem. Kluci to postavili na bojovnosti a byli za to odměněni, za což jsem moc rád. Všichni zaslouží velikou pochvalu."


SK Dynamo České Budějovice B – TJ Slovan Velvary 0:6 (0:0)

Góly: 49. Sow, 55. Tvaroh z penalty, 71. Zeman, 77. a 85. Vandas, 87. Kubeš. Rozhodčí: Panský – Vychodil, Matyš. ŽK: 1:3 (Němeček – Kraml, Sow, Šulc). Diváků: 150.

Dynamo ČB B: Valenta – Faltus, Němeček, Brabec – Šimoník, S. Böhm, Krch, Bastl - Polanský, Hák, Prášek. Trenér Sladký

Martin Sladký (trenér Dynama B): „Bohužel se sešlo všechno špatně. První poločas ještě skončil bez branek, když soupeř neproměnil pokutový kop. Chtěli jsme hrát stále trpělivě a věřili jsme, že druhou půli zvládneme. Upozorňovali jsme hráče na to, z čeho jsou hosté nebezpeční, ale bohužel jsme krátce po změně stran inkasovali. Všechno se nám sesypalo. Bohužel to byl zápas o tom, že ani naše individuální výkony se nesešly v dobrém světle. Celkově se nám hra rozsypala a byli jsme nesmírně zranitelní. Věřím tomu, že to byl jenom jeden výbuch a naopak nás stmelí a nakopne. Nicméně spoléhat na to nebudeme, musíme pracovat dál. Věřím, že se tým zvedne."


FC Táborsko akademie – Povltavská FA 2:0 (1:0)

Góly: 37. Soliu, 74. Kubovský. Rozhodčí: Jansa – Fojtík, Vodrážka. ŽK: 1:2 (Brabec – Jakobovský, Budínský). Diváků: 210.

Táborsko akademie: Kerl – Varačka, Brabec, Schindler, Vysušil (89. Fišer) – Schramhauser, Javorek – Soliu (82. Drchal), Nešický, Novák (78. Praveček) – Kubovský (78. Hrabák). Trenér Zeman

Lukáš Zeman (trenér Táborska B): „Kluci předvedli po taktické i technické stránce výborný výkon. Chtěli jsme po nich, aby si drželi pozice a byli kompaktní, a to dodrželi. Úkoly směrem do útoku plnili také, takže s výsledkem ale zejména i s hrou jsme spokojení. Jediné, co našemu výkonu chybělo, bylo víc vstřelených gólů. Často jsme otáleli se střelou a obránci nás stíhali blokovat. To je asi jediná kaňka na našem výkonu, jinak ale hráli kluci výborně.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař