Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Protivínský kapitán si pochvaloval spolupráci s Jakubem Říským. Přemlouval jsem ho snad patnáct let, směje se Jaromír Vorel

 
pátek, 16. srpna 2024, 07:48

Protivín - V sobotu 10. srpna měli v Protivíně hned dvojnásobný důvod k radosti. Oddíl slavil 90 let od vzniku a otevření fotbalového hřiště a slavil se i tříbodový zisk zisk mužů. Těm se povedl vstup do nového ročníku krajského přeboru (5. liga), když soupeře z Trhových Svinů rozstříleli 6:1 (3:1). Hattrickem se blýskl třiatřicetiletý útočník Jaromír Vorel, jehož jsme zvolili Mužem kola.

Bylo utkání jednoznačnou záležitostí, jak ukazuje konečný výsledek?

Na začátku ne. V desáté minutě nás poslal Tadeáš Bečvář do vedení, ale soupeř vyrovnal. Naštěstí hned za tři minuty udělal chybu, vystihli jsme rozehrávku a Jakub Říský nám vrátil vedení. V tu chvíli jsme přežili jednu nebo dvě šance, skvěle zachytal Marek Hanus. Odskočili jsme na 3:1, což nás uklidnilo a definitivní klid do našich řad přinesl krásný gól Kuby Kozáka. V 50. minutě jsme vedli 4:1 a bylo rozhodnuto. Mohli jsme si to tedy společně užívat s lidmi, co přišli. Slavili jsme 90 let od založení areálu, počasí se také povedlo.

Předpokládám správně, že se oslavy protáhly?

Určitě, my jsme navíc měli i živou kapelu. Bylo velké pódium, stan a bylo to parádní.

Kolik budete muset za hattrick zaplatit do týmové pokladny?

Něco určitě, bratr je pokladník, takže už mi hlásil, že mě to nějakou korunu bude stát.

Co si pod tím představit?

Já si myslím, že to bude kolem 500 korun...

Jak byste své trefy popsal?

První gól padl po rohovém kopu, po němž Kuba Říský vracel míč před bránu a já jsem nastavil nohu. Krásně mě našel stříleným centrem a já jsem z malého vápna prostřelil gólmana. Druhý byl trestný kop - povedlo se mi to trefit kolem zdi do protipohybu brankáře. Poslední byl z penalty.

V útoku jste se představil s protivínským nováčkem Jakubem Říským, tak jak vám spolupráce na hřišti klapala?

Kubu jsem přemlouval možná patnáct let, aby šel do Protivína a zahráli jsme si spolu. Čtyři roky jsme seděli na střední škole ve Strakonicích ve stejné lavici a teď jsme si po patnácti letech vedle sebe sedli i v kabině. Jsme velmi dobří kamarádi, i když hrál někde jinde, tak jsme byli v kontaktu a dvakrát do roka jsme se scházeli na pivo posedět. V létě jsem mu volal, co a jak bude a když odpověděl, že ještě neví, co bude, tak jsem mu navrhl, aby to šel zkusit do Protivína. Zhruba za měsíc mi volal, že souhlasí, předal jsem informaci dál vedení klubu  a už společně jednali. Byl jsem jedině rád, že se dohodli.

Druhé kolo vás zavede na hřiště fotbalistů Týna nad Vltavou. Schoval jste si pro ně také nějakou branku?

Já doufám, že ano, ale i kdybych žádnou nedal a vyhráli jsme, vůbec bych se nezlobil. V Týně je to pokaždé náročné.

Kam Protivín podle vás bude mířit v letošní sezoně?

Dvakrát po sobě jsme byli na osmém místě, takže bychom se chtěli vejít do nejlepší šestky. Vždycky se chcete posunout o kousek výše než jste skončili v minulé sezoně.

Ideální jedenáctka 1. kola KP


David Keřka (Rudolfov)

Zbyněk Vorel (Protivín), Pavel Tůma (Třeboň), Dominik Brož (Osek)

Ladislav Vávra (Roudné), Marek Hromíř (Strunkovice), Vojtěch Habr (Třebětice), Lukáš Bálek (Strakonice)

Jan Kapinus (Semice), Jaromír Vorel (Protivín), Michal Požárek (Strunkovice)

Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová