Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Těším se na duel se Slavií, až si zahraji proti klukům z realizáku Dynama, vyhlíží start I. A třídy Jiří Kladrubský

 
čtvrtek, 15. srpna 2024, 15:19

České Budějovice – Ještě před rokem byl Jiří Kladrubský občas hrajícím asistentem v třetiligovém béčku Dynama České Budějovice. Pak ale přešel k prvnímu mužstvu Dynama, kterému pomohl spolu s hlavním trenérem Jiřím Lerchem udržet se v první lize. Lerch byl po dvou kolech nového ligového ročníku Chance ligy z funkce kouče odvolán, zatímco Kladrubský dostal nabídku v roli asistenta pokračovat po boku Františka Straky. Tuto možnost však odmítl a od nové sezóny Jiří Kladrubský (38) znovu obuje kopačky a bude hrát I. A třídu za tým SK Planá.

Na úvod se nemohu nezeptat na Dynamo. Prý jste dostal nabídku dělat asistenta trenérovi Františku Strakovi, ale odmítl jste ji. Proč?

Nabídku dělat asistenta trenéru Strakovi jsem dostal, ale odmítl jsem ji, protože přijmout ji mi nedovolilo svědomí.

Můžete to vysvětlit?

Bylo by to nefér vůči trenérovi Lerchovi, vůči trenérovi gólmanů Macejovi, který měl ještě dva roky smlouvu v Podbrezové, a vůči mému kamarádovi Ivanu Pechovi. Ten úplně překopal svůj život, aby mohl jít do Dynama, a nakonec musel po měsíci skončit. Nepřišlo mi správné, abych jako jediný v trenérském týmu zůstal. Proto jsem nabídku odmítl a není to nic proti panu Strakovi. Respektuji ho, ale moje svědomí mi řeklo ne.

Nyní budete hrát v Plané. Proč jste si vybral právě tento tým?

Mám tam hodně kamarádů z Dynama, s nimiž jsem hrál v žácích a následně v dorostu. Slíbil jsem jim, že až ukončím profesionální kariéru a budu mít čas, rád mezi ně přijdu, pokud budou mít zájem.

Můžete je jmenovat?

Je to trenér Honza Pintér, dále Roman Lengyel a Pavel Svoboda. Hlavně kvůli nim jsem do Plané přišel.

Jak se vám líbí nově zrekonstruovaný areál v Plané?

Nový areál je nádherný, koukal jsem na to s otevřenou pusou. Především kamarádi, ale i areál a dobrá práce s mládeží, to všechno mě přilákalo do Plané.

Budete stíhat také všechny tréninky?

Jelikož mám teď hodně volného času, tréninky stíhat budu. Akorát minulý víkend jsem si udělal něco s tříslem, takže tento týden netrénuji. Musel jsem vynechat i pohárový duel s Prachaticemi. Uvidíme, jak na tom budu v sobotu, kdy hrajeme první mistrák.

Máte natrénováno, ještě vloni jste vypomáhal béčku Dynama ve třetí lize. Laikovi by se mohlo zdát, že I. A třída by pro vás mohla být hračka i bez pravidelného tréninku…

Bez tréninku by to nešlo. Půl roku jsem prakticky nic nedělal, i když nějaké zápasy za starou gardu Sparty a Real Top Praha jsem odehrál. Svým způsobem jsem se tedy udržoval, ale je znát, že jsem z toho kvůli záchranářské misi v Dynamu vypadl.  

I. A třída by pro vás tedy mohla být tak akorát?

Věřím, že se úplně trápit nebudu. Kdyby snad ano, pomohl bych Honzovi Pintérovi s trénováním. Já se mu ale do toho míchat nechci. Těším se, že budu hrát, protože mi to moc chybělo.

Na jaký post s vámi trenér Pintér počítá?

Myslím, že budu hrát stopera.

Utvoříte stoperskou dvojici s Romanem Lengyelem?

Lengy je útočník. Budeme hrát tam, kde nás bude trenér potřebovat. Měli bychom to zvládnout.

Kladrubský v obraně, Lengyel v útoku, to je na papíře docela silný tým. Jaké má Planá ambice v nadcházející sezóně?

Zatím jsme se o tom nebavili, uvidíme, s čím přijde vedení klubu. Určitě se nebudeme chtít plácat někde dole.

Máte přehled o vašich soupeřích? Koho považujete za největší favority?

Nemám tušení, vím jen, že Planá bude hrát poprvé ve druhé skupině proti jiným soupeřům než doposud. Z této skupiny znám akorát českobudějovickou Slavii, protože tam hrají kluci z realizačního týmu Dynama. Na tenhle souboj se hodně těším, ale pokud vím, narazíme na sebe až někdy v listopadu.  

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle