Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo B nevyužilo přesilovku, Písek nezvládl závěr a Táborsko B přestalo po vyrovnání hrát

 
pondělí, 12. srpna 2024, 12:17

Čechy – 3. česká fotbalová liga zahájila novou sezonu prvním kolem. Rezerva českobudějovického Dynama nevyužila dlouhou přesilovku a z Hostouně přivezla bod za remízu 0:0. Písek nezvládl závěr na hřišti Loko Praha, když stihl ztratit vedení z 85. minuty, a akademie Táborska vyšla naprázdno v Domažlicích.

FK Loko Praha – FC Písek 2:1 (0:0)

Góly: 89. Weber, 96. Rott – 85. Vokurka. Rozhodčí: Matějček – Švagr, Louda. ŽK: 0:2 (Baďura, Bartizal). Diváků: 230.

Písek: Lerch – Vokurka, Běloušek, Bartizal, Rajtmajer – Pařízek, Pineau (90+5. Maroušek) – Baďura (46. Pech), Voráček, Štěch (63. Kašpar) – Arzberger (74. Mařík). Trenér Nousek.

Milan Nousek (trenér Písku): „Do té doby, co jsme se ujali vedení, nám taktika vycházela. Byli jsme obezřetní v obraně, ale poté jsme se zbytečně zatáhli a nechali jsme domácí hrát. Vyrovnávací gól mě tedy velmi mrzí. Pražané ještě více přidali a nakonec skóre z přímého kopu v nastaveném čase otočili. Kluci plnili, co jsme si řekli a výsledek se bohužel nedostavil, což je veliká škoda.“

 

TJ Jiskra Domažlice – FC Táborsko akademie 4:1 (1:0)

Góly: 32., 59. a 63. Došlý, 78. Kapolk – 52. Hrabák. Rozhodčí: Glogar – Hessová, Špindlerová. ŽK: 1:2 (Zajíček – Soliu, Schindler). Diváků: 621.

Táborsko B: Matoušek – Šplíchal (86. Špaček), Brabec, Schindler, Vysušil (90. Žukov) – Schramhauser, Javorek (86. Sojka) – Novák (70. Drchal), Nešický, Soliu (70. Praveček) – Hrabák. Trenér Zeman.

Lukáš Zeman (trenér Táborska B): „Po celý první poločas, a vlastně až do vyrovnávací branky na 1:1, jsme byli lepším týmem. Hráli jsme kompaktně, dobře dozadu a výborně jsme kombinovali. Taky jsme si vytvořili tři vyložené šance, z nichž jsme dvakrát trefili břevno a jednou přestřelili z malého vápna bránu. Ve druhé půli jsme chtěli pokračovat stejně. Věděli jsme, že když budeme hrát takto dál, že máme minimálně na to, abychom zápas vyrovnali. To se nám také podařilo, jenže od vyrovnávacího gólu jsme úplně upustili od všeho, co nám do té doby vycházelo. Hráli jsme hurá fotbal dopředu a dozadu se vůbec nevraceli. Domácí pak chodili do otevřené obrany a my jsme v poslední půlhodině degradovali náš výkon z předchozí části utkání. Musíme se z toho poučit. Tímto způsobem nemůžeme hrát, protože zkušené týmy, jaké mají například Domažlice, nás potrestají.“

 

Sokol Hostouň – SK Dynamo České Budějovice B 0:0

Rozhodčí: Severýn – Hlaváček, Andras. ŽK: 1:2 (Etemike – Krch, Böhm). ČK: 1:0 (29. Mládek). Diváků: 250.

Dynamo ČB B: Valenta – Faltus, Němeček, Brabec – Šimoník (87. Gončarov), Böhm Krch (63. Loužecký), Polanský (72. Štindl), Hák, Mašek (63. Bastl) – Prášek. Trenér Sladký.

Martin Sladký (Dynamo B): „Zahajovat sezonu v Hostouni bylo složité, nicméně, když si to zpětně promítnu, tak je pro nás remíza vzhledem k hodinové přesilovce ztrátou. Musíme to brát s pokorou. Jsme na nějaké cestě, na novém začátku. Možná nám chybělo více zkušenosti, mladí kluci se s tím zatím srovnávají. Co se týče červené karty, tak nám pomohla v tom, že jsme se srovnali do defenzivy, ale ublížilo nám to v tom, že domácí umí velmi dobře bránit a těžko jsme se do nich dostávali. Zhruba deset minut před koncem jsme měli vyloženou šanci, kterou jsme bohužel neproměnili, a to asi rozhodlo o osudu utkání. Kdyby se mě někdo před zápasem zeptal, tak mu řeknu, že 0:0 by byl super výsledek, ale vzhledem k červené kartě jsem zklamaný.“

 

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle