Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Spolupráce s Romanem Žurkem se mi zamlouvá, hlásí posila Strunkovic Michal Požárek

 
středa, 7. srpna 2024, 16:05

Strunkovice nad Blanicí - Hlásil se už na prvním tréninku letní přípravy, ale dlouho byl na vážkách. Pro změnu se definitivně rozhodl až v týdnu před startem nového ročníku. Dres strunkovického Blaníku, který je nováčkem 5. ligy (krajský přebor), oblékne šestadvacetiletý útočník Michal Požárek, jenž se stěhuje na Prachaticko z exdivizních Katovic. To, že se může stát platnou posilou, ukázal již v přípravných zápasech. Odehrál dva a během nich zapsal šest branek, přičemž na další dvě ještě přihrál.

Přestože jste ve Strunkovicích nad Blanicí zahájil letní přípravu, tak k přestupu nakonec došlo až v pondělí před začátkem nového soutěžního ročníku. Bylo to dáno tím, že jste nebyl stále pro přestup rozhodnutý?

Ano, opravdu dlouho jsem se rozhodoval, ale už před začátkem přípravy jsme se vlastně s panem Benešem dohodli, že si to vyzkouším a pokud bude oboustranná spokojenost, tak do toho půjdu. Nečekal jsem však, že se mé rozhodování takto protáhne.

Proč jste tak dlouho váhal?

Mé rozhodování spočívalo v tom, jestli hrát fotbal, v uvozovkách, za barákem v Katovicích s partou, kterou znám, nebo udělat změnu a dát přednost vyšší soutěži a novému impulzu. A po dlouhém rozhodování jsem dospěl k tomuto verdiktu.

Na jak dlouhou spolupráci jste si plácli?

V tuhle chvíli jsme domluveni na rok a poté se uvidí, co dál.

S Katovicemi jste se rozešel v dobrém, dokonce máte nabídku s nimi stále trénovat. Využijete toho?

Nabídky jednoznačně využiji, moc si jí vážím. Sice momentálně nebudu oblékat katovický dres, ale i přesto je to klub, ve kterém jsem začínal jako malý kluk. Za muže jsem odehrál sedm sezon a pevně věřím, že se do Katovic opět vrátím. Pokud to bude možné, budu samozřejmě kluky chodit podporovat alespoň jako fanoušek. Toho, že jsme se rozešli v dobrém, si moc vážím a všem, co se na chodu katovického fotbalu podílejí, hráčům a také fanouškům, děkuji.

Co říkáte na to, s jakým kádrem půjde strunkovický nováček do nejvyšší krajské soutěže?

Kádr je poměrně slušný. Na hřišti jsem se už v minulosti potkal v Katovicích s Markem Hromířem, Jakubem Miklasem, Petrem Hovorkou a Františkem Fundou. V dorostu jsem hrál ve Strakonicích s Martinem Dvořákem.

Přípravné zápasy proti Českému Krumlovu a Hrádku u Sušice ukázaly, že vám změna prostředí svědčí – během dvou jste vstřelil šest branek. Sedla vám na hřišti spolupráce s Romanem Žurkem?

Spolupráce s Romanem Žurkem se mi zamlouvá, na hřišti si dokážeme vyhovět a jsme dva rozdílné typy hráčů. Zatím to vypadá, že by to mohlo fungovat.

Takže se zrodilo duo, z něhož budou mít soupeři strach?

Nevím, jestli můžeme vytvořit duo, které bude budit strach, ale vím, že se o to při nejmenším pokusíme.

Sezonu odšpuntujete v pátek na hřišti Olešníku. To je pro nováčka docela křest ohněm, nemyslíte?

Začínat premiéru v krajském přeboru venkovním zápasem v Olešníku, to je určitě, v uvozovkách, sen každého nováčka… Nezbývá nám nic jiného, než se s tím zkusit nějak popasovat.

Řešili jste v kabině umístění v tabulce? Kde byste rád Blaník viděl?

Netroufnu si mluvit za tým, ale osobně bych si přál, abychom byli v každém zápase důstojným soupeřem a pokusili se pohybovat co nejblíže středu tabulky.

Napsal(a) Redakce | Foto Ladislav Beran