Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tělocvikář Jakub Říský po osmi rocích v Oseku změnil klubovou adresu

 
pátek, 2. srpna 2024, 20:04

Protivín – Mezi nejzajímavější přestupy parného léta v rámci krajského přeboru patří přesun 33letého Jakuba Říského z Oseku přes mateřské Bělčice do Protivína. O tom, co jednoho z nejlepších kanonýrů na krajských trávnících přimělo změnit dres, jsme si popovídali přímo s čerstvou protivínskou posilou.

Dlouho jste hrál v Oseku, co vás nyní přimělo k rozhodnutí změnit angažmá?

V Oseku jsem byl osm let a říkal jsem si, že je vhodná doba na změnu, abych získal novou motivaci. V poslední době jsme se v Oseku scházeli na trénincích běžně jen v pěti lidech, a to bylo ubíjející. I proto jsem se chtěl poohlédnout po jiném angažmá.

Proč jste si vybral právě Protivín?

Už dlouho jsem v kontaktu s protivínským kapitánem Mírou Vorlem. Dobře se známe, protože na střední škole jsme spolu seděli v jedné lavici. Právě on mě zlákal k přestupu do Protivína.

Mluvil jste o trénincích. Stále pracujete v Praze? Jak budete stíhat tréninky v Protivíně?

Pořád učím v Praze na prvním stupni základní školy tělocvik. Mám prázdniny a tak do Protivína teď jezdím na všechny tréninky. Ve školním roce ale budu stíhat jen páteční tréninky.

Prý jste měl nabídku i ze Strakonic. Řešil jste tuto možnost?

Už dříve měli o mě i o bráchu Davida ve Strakonicích zájem. Teď tam ale přišlo osm hráčů z nedávno divizních Katovic, takže tahle varianta padla.

Když je řeč o bratru Davidovi, proč se rozhodl hrát pouze okresní soutěž v Bělčicích?

Původně jsme chtěli hrát spolu. Brácha ale pracuje v Nepomuku a bydlí v Kocelovicích, do Protivína by to tedy měl daleko. Proto se rozhodl pokračovat v mateřských Bělčicích, kam to má pět minut cesty od baráku.

Jak vás přijala protivínská kabina?

Sedím vedle Míry Vorla, a zdá se, že to bude v pohodě. Také tréninky vypadají dobře. Zatím nebyl čas na nějakou společnou akci, ale po prvním mistráku nás prý čeká jakási předdokopná. To by mělo být takové první stmelování kolektivu. 

Jaké máte od příští sezóny očekávání?

Přál bych si, aby mi vydrželo především zdraví a mohl odehrát co nejvíc zápasů. Závěr minulé sezóny jsem v Oseku nedohrál, protože v Třeběticích jsem utrpěl otřes mozku, což bylo velice nepříjemné. Dále bych si přál, aby se nám dařilo a ze hry jsme měli radost.

Koho řadíte mezi hlavní favority soutěže a jaké ambice má Protivín?

Za hlavní favority považuji Roudné, posílené Strakonice a v první trojce se podle mě bude pohybovat i Olešník. Nahoře by mohly hrát i Třeboň a Milevsko, ale také my bychom chtěli být mezi nejlepšími pěti týmy. Když budeme hrát útočný fotbal, jak si přeje i trenér, mohlo by to být dobré.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová