Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Posílený Protivín pomýšlí pod novým trenérem Burdou na umístění v první pětce

úterý, 30. července 2024, 21:26

Protivín - Ke změnám dochází v realizačním i hráčském týmu Protivína. Miroslava Říhu vystřídal v roli trenéra Pavel Burda (42 let), jenž naposledy trénoval protivínské béčko. Přišla také čtveřice nových hráčů. Zvučnými posilami jsou Jakub Říský z Oseku a Tadeáš Bečvář z Dynama České Budějovice. Dalšími nováčky jsou navrátilec Marek Hanus a Jakub Rauscher. V minulé sezóně skončil Protivín na osmém místě, nyní by se rád posunul do elitní pětky. „Chceme si fotbal užívat,“ říká nový vládce střídačky.

Úspěšně jste trénoval B-tým Protivína, co vás přivedlo ke kormidlu protivínského áčka?

Plánovalo se to již delší dobu, není to nic neočekávaného. Na nástup k áčku jsem se připravoval dva roky. Je to pro mě nová výzva a jsem pozitivní. Znám celou kabinu a snad to vidí pozitivně i samotní hráči. To je však otázka spíš pro ně.

Vaším asistentem bude Jan Hornát, který na stejné pozici působil už za trenéra Říhy?

To byla moje podmínka, aby Honza Hornát u mužstva v roli asistenta zůstal. Jinak bych do toho asi nešel. On v týmu byl a hráče áčka zná ještě z jiné stránky než já. Já zase kluky znám v osobní rovině a výborně se doplňujeme.

Přišli kvalitní fotbalisté jako Jakub Říský, Marek Hanus, Tadeáš Bečvář či Jakub Rauscher. Jak jste spokojený s posílením kádru?

Za posily jsem rád a těší mě, že jejich příchod klapl. Přivítali bychom ještě jednoho zkušenějšího hráče do defenzivy, ale hlavním cílem je zabudovávat mladé kluky, kteří k nám přišli. Jinak si myslím, že máme dobře složený tým, a věřím, že mladí hráči se budou v kariéře posouvat dál. To se mi tady líbí.

Útočnou dvojici Jakub Říský, Jaromír Vorel by vám mohly ostatní týmy závidět…

Doufám, že ofenzivní sílu máme nejenom podle jmen, ale že zmínění fotbalisté potvrdí svou kvalitu také na hřišti a budou produktivní. Útok by měli podpořit i záložníci Tadeáš Bečvář, Jakub Rauscher nebo Tomáš Zeman. Sám jsem příznivcem ofenzivního fotbalu a spíš mě potěší výsledek 3:3 než bezbranková remíza.

S jakými cíli půjdete do nadcházející sezóny?

Nerad prohrávám, zároveň ale chci, aby si kluci fotbal užívali, a aby jim dělal radost. Když budou výsledky, bude je to víc bavit. Nároky, které jsou na nás kladeny, nejsou zrovna malé. Cílem je pohybovat se mezi pěti nejlepšími týmy.   

 
 
Napsal(a) Michal Průcha, Michal Havelka | Foto Lenka Průchová