Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Po čtyřech letech je trenér okoukaný, míní na nové angažmá nastupující Roman Lukáč

 
pondělí, 22. července 2024, 20:02

Třebětice – Nováček uplynulého ročníku půjde do druhé sezony v krajském přeboru pod novým trenérem. Fotbalisty Třebětic převzal Roman Lukáč. Úspěšný trenér se může pyšnit krajskými tituly s Želčí a Jindřichovým Hradcem, kde působil naposledy.

V minulé sezóně dovedl jindřichohradeckého nováčka k záchraně v divizi, ale sám cítil, že už potřebuje změnu.  „V Hradci jsem byl čtyři roky a za tu dobu je trenér okoukaný. Myslím, že změna přišla vhod jak pro mě osobně, tak i pro tým,“ vysvětluje Roman Lukáč důvody, proč se rozhodl u Vajgaru skončit.

S vedením jindřichohradeckého klubu se dohodl na odchodu už v průběhu jara. „Poslední čtyři roky byly jako na houpačce. Po sestupu z divize následoval zase postup a v posledním ročníku desáté místo znamenající záchranu. Pro Jindřichův Hradec je to jedině dobře, protože klub dobře pracuje s mládeží. Klukům přeji, aby se v divizi usadili na delší dobu,“ bude Lukáč vzpomínat na angažmá u Vajgaru pouze v dobrém.

O služby úspěšného trenéra byl zájem a Lukáč řešil několik nabídek. Nakonec se rozhodl pro Třebětice. „Oslovilo mě zdejší prostředí, kde fotbalu fandí celá vesnice. Diváci dokáží vytvořit na zápasech skvělou kulisu, a vím, že i hráči jsou pro fotbal zapálení. Mužstvo má potenciál se zlepšovat,“ vysvětluje Roman Lukáč, co ho přilákalo právě do Třebětic.

Nový třebětický kouč už má za sebou s týmem první herní prověrku. V sobotu se Třebětice zúčastnily přípravného turnaje v blízkých Dačicích. Na úvod Romana Lukáče čekal pikantní souboj s týmem Jindřichova Hradce, který Třebětice prohrály těsně 0:1. V utkání o třetí místo pak Třebětičtí podlehli pořádajícím Dačicím 1:2.

„Pro mě to bylo seznamování se s novým týmem. Kvůli dovoleným nám chybělo hodně hráčů a tým jsme tak museli doplnit o několik fotbalistů hrajících v Rakousku. Oba zápasy charakterizovalo velké množství neproměněných šancí, jinak ale mohu být s výkony svých nových svěřenců spokojený. Zároveň se ale ukázalo, že do zahájení mistrovské soutěže máme na čem pracovat,“ zhodnotil Roman Lukáč první zápasy letní přípravy.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Miroslav Jánský