Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné bylo efektivní, domácí Kaplici uštědřilo půltucet

 
sobota, 20. července 2024, 12:28

První přípravný duel sehráli Kapličtí v pátek v podvečer v domácím prostředí proti Roudnému.

V horkém letním počasí se od začátku hrálo poměrně ve velkém tempu. I když byly útoky viděny před oběma brankami, tak do zakončení se dostávali především hosté, domácí se moc nepotkávali s finální přihrávkou, či centrem. Ve třetí minutě po přetaženém centru Zachaře z levé strany hlavičkoval Michálek, gólmana Říhu zachránilo břevno.

V 5. minutě měli Malšané výhodu rohového kopu. Domácí zadáci dokázali centr odvrátit, za vápnem se do míče opřel Zachař, bránu Spartaku minul. Bezbrankový stav vydržel do čtrnácté minuty. Kapličtí chybovali na útočné polovině, špatnou přihrávkou nabídli soupeři míč. Roudenští podnikli rychlý výpad do otevřené obrany a na konci rychlého kontru byl přesně zakončující Martin Vlk – 0:1.

Prakticky hned po rozehrávce byli Kapličtí blízko k vyrovnání. Na pravé straně Goretki uvolnil Pála, po jeho přesném centru se k hlavičce dostal Divoký, gólmana Lercha zachránila tyč jeho svatyně.

V 19. minutě se Roudenští dostali do přečíslení dva na jednoho. Kadlec ve vápně předložil míč Vlkovi, ten zvolil zakončení na přední tyč, gólman Říha zasáhl reflexivně nohou. Po následném rohovém kopu hlavičkoval mimo branku Kadlec. Pak o sobě dali vědět domácí. Čutka vysunul Fučíka, který si navedl míč na střelu, ale křížný pokus se mezi tři tyče nevešel. Nedlouho poté hosté podnikli rychlý kontr, Vlk zatáhl balón po pravé straně, zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Václava Míku, který z první napálil míč nekompromisně pod břevno – 0:2.

V poslední minutě prvního poločasu mohli Kapličtí snížit. Z levé strany centroval do vápna Fučík, k hlavičce se dostal nabíhající Goretki, ale hlavou balón nasměroval pouze do míst, kde byl připravený brankář Lerch.

Do druhého poločasu nastoupili Kapličtí prakticky z poloviny v obměněné sestavě a než si sestava, takříkajíc sedla, dvakrát inkasovali po individuálních chybách. Po dvou minutách hry po zbytečné ztrátě na polovině hřiště postupoval sám na branku Viktor Kadlec a sám před gólmanem nezaváhal – 0:3. Na druhé straně po zpětné Štrbačkově přihrávce střílel z dobré pozice Divoký, branku Malše ovšem svým pokusem minul. Krátce na to udeřili hosté počtvrté. Po centru z pravé strany se na zadní tyči dostal k zakončení Dominik Šrámek a nadvakrát se mu podařilo míč dostat za záda střídajícího gólmana Schneidera – 0:4.

Následně měli výhodu trestného kopu spartakovci. K míči se postavil Gutheis, ale nasměroval míč jen do připravené Hřebejkovy náruče. Po hodině hry se z levé strany do vápna dostal Gutheis, z dobré pozice však poslal balón pouze nad Hřebejkovu bránu. V 72. minutě pak po centru Kuchaře byl v gólové pozici Vaniš, ale míč ideálně netrefil. A hosté trestali pátým gólem. Po přesném pasu se dokázal uvolnit Martin Benda a přesnou střelou k tyči upravil skóre už na 0:5.

Devět minut před koncem dostal výsledek konečnou podobu. Nejprve opět zakončovali Spartakovci. V dobré střelecké pozici byl Vaniš, ale z hranice velkého vápna branku Roudného přestřelil. Z následné akce pak hosté přidali šestý gól, když se do koncovky dostal Martin Vlk a přesným zakončením uzavřel gólový účet přípravného duelu – 0:6.

Měření sil dvou týmů z různých soutěží skončilo přesvědčivou výhrou favorita. Roudenští zvítězili naprosto zaslouženě, pro domácí je výsledek ale až příliš krutý. Rozhodla kvalita hostů v útočné fázi a v zakončení samotném.

TJ Spartak Kaplice – TJ Malše Roudné 0:6 (0:2)

Góly: 14., 81.  Vlk, 26. Míka, 47. Kadlec, 52. Šrámek, 77. Benda. Rozhodčí: Jelínek – Ovčáček, Kuchař. ŽK: 0:1 (Vařil). Diváků: 124.

Kaplice: F. Říha – Pál, M. Hami, Ješina - Goretki, Čutka, M. Pulec, Divoký, Vaniš - Pastier, Fučík. Střídali: Behman, Štrbačka, Kuchař, Nowak, Šedivý, Gutheis, Procházka, Schneider. Trenér Ginzel.

Roudné: Lerch – Malý, P. Cepák, Zach, Zachař - Michálek, Vařil, Míka, Navrátil - Vlk, Kadlec. Střídali: Šrámek, Studenovský, Benda, Hřebejk. Trenér P. Cepák st.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec