Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V multimediálním studiu VŠTE vznikají nové podcasty Deníku

 
pátek, 19. července 2024, 12:26

Hokejista Pouzar, podnikatel a cestovatel Baloun, astronom Tichý. To byli první tři hosté nového podcastu Deníku Z jižních Čech, který redakce natáčí v multimediálním studiu českobudějovické Vysoké školy technické a ekonomické (VŠTE). Jednotlivé díly jsou každou středu v premiéře dostupné na webech sedmi jihočeských Deníků a na kanále YouTube a Spotify.

„Volba byla poměrně jednoduchá, protože studio VŠTE je vybaveno špičkovými technologiemi a my nemuseli budovat vlastní zázemí pro natáčení. Díky tomu naše podcasty nenabízejí jen zvuk, ale i obraz. Ohlas veřejnosti nás mile překvapil,“ říká Martin Tröster, šéfeditor Deníku pro jižní a západní Čechy.

Podcast představuje pořad, zvláště pak rozhovor, který je k dispozici v digitální podobě přes internet ve zvukovém nebo video souboru. Ten si uživatel může kdykoliv přehrát nebo stáhnout do svého přístroje.

VŠTE své multimediální studio otevřela v roce 2022. Vybaveno je moderními technologiemi, umožňujícími nejen natáčení podcastů, ale i streamování nebo focení. Sama vysoká škola v ěm už více než rok a půl připravuje pravidelný Podcast na Okružní. Vznikají zde i další zajímavé projekty.

„Školní e-sportovní tým Mighty Eagles odtud pravidelně streamuje a naši akademici studio využívají pro nahrávání edukativních materiálů nebo audio knih. Využíváme ho i k přípravě marketingových akcí školy, vznikají zde i třeba profi fotky zaměstnanců, studentů a sportovců,“ říká Nikola Karasová, vedoucí marketingového oddělení VŠTE.

„Deník už dávno nejsou jen tradiční tištěné noviny. Stále víc zpravodajství a publicistiky se odehrává v multimediálním prostoru, a proto postupně v jednotlivých regionech zavádíme i pravidelné podcasty,“ doplňuje Martin Tröster.

Kromě známých Jihočechů a osobností ze světa byznysu, vědy, školství, kultury či sportu, budou hosty i regionální politici zvláště nyní před zářijovými krajskými volbami.

„Máme z toho projektu radost. A dvojnásobnou, když do kampusu, kde natáčíme, přivedeme osobnosti, které v něm nikdy nebyly, byť školu znají,“ uvedl šéfeditor.

Studio si přes coworkingpvé centrum školy, podporující sdílené aktivity, může pronajmout i veřejnost.

PR text