Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Z nebe padaly bonbóny. Zápas Dukly s Pískem ve Strunkovicích řídil útočník Blaníku Žurek, moderoval brankář Vojtíšek

 
pátek, 12. července 2024, 08:57

Znovu prvoligová Dukla Praha si ve středu odskočila ze soustředění v Písku do nedalekých Strunkovic nad Blanicí k přátelskému utkání s třetiligovým FC Písek (3:0).

Duel na hřišti letošního vítěze I. A třídy, skupiny A, sledovala pěkná návštěva téměř čtyř stovek diváků a pestrý fotbalový program, který zahájily oddíly přípravek domácího Blaníku a sousedů z Netolic. Překvapení si připravili piloti z nedalekého letiště. Nad hřištěm shodili dětem sáčky plné bonbónů.

Celou akci moderoval gólman domácího Blaníku Zdeněk Vojtíšek a zvládl se stejně výborně, jako mezi třemi tyčemi. Nejlepší kanonýr I. A třídy Roman Žurek se proběhl po hřišti v roli hlavního rozhodčího. Na čarách mu asistovali Tupý a Izugrafov a jako čtvrtý sudí Cigáň.

Pozdrav, los a potom již přišel dobrý zápas. Dukla pro první poločas vyběhla s týmem pro ligu (i s exbudějovickým Jakubem Horou), která začíná již příští týden, a bylo znát, že Radovi svěřenci jsou ve finále s přípravou. Dukla byla aktivní a téměř celou půli nepůjčila píseckým hráčům míč. Hosté od Otavy (v sestavě s Malechou a Pařízkem z béčka Dynama) se začali prosazovat až po změně stran.

O přestávce se vydražil dres Dukly s podpisy hráčů. Utkání mělo charitativní podtext, když rukou místopředsedy oddílu TJ Blaník Strunkovice Petra Kortuse a vicemistra Evropy z roku 1996 Michala Horňáka převzal ředitel českobudějovické Arpidy Marek Wohlgemuth šek na 20 tisíc korun.

„Zápas splnil, co jsme od něho čekali. Zejména první poločas byl v naší režii, tlačili se do branky a zakončovali ze všech pozic. Podali jsme dobrý výkon. Do druhého poločasu jsme prostřídali a herně se to ukázalo. Písečtí ve druhé půli zapnuli a byli o mnoho odvážnější a víc prověřili. Byla to dobrá příprava. Jsem rád, že se nikdo nezranil a zápas po všech stránkách splnil naše očekávání,“ komentoval strunkovické vystoupení trenér Pražanů Petr Rada.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran