Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborský fanclub Sparty se neprobojoval na strahovském turnaji do finálové fáze

 
středa, 10. července 2024, 22:36

V neděli 7. července 2024 se na Strahově v tréninkovém centru Sparty Praha uskutečnil 7. ročník turnaje sparťanských poboček. Závěrečného turnaje se zúčastnilo 10 celků z celých Čech.

Jihočeský sparťanský fotbal zastupovali fotbalisté z pobočky Tábor, ale do závěrečných kol o titul se neprobojovali.

Hrálo systémem každý s každým 1 x 15 minut. Až na ojedinělé výjimky se odehrávaly vyrovnané zápasy, ve kterých kolikrát rozhodovalo štěstí a především pak produktivita v zakončení. Ale přeci jen tři týmy byly „malinko jinde“ než ostatní a po zásluze si rozdělily medailové pozice.

Celý den panovala ve sparťanském prostředí strahovského centra příjemná a přátelská atmosféra. Byly vystaveny oba poháry za zisk titulu a vítězství v poháru, se kterými se mužstva mohla vyfotit. Bývalá opora Sparty Martin Frýdek se postarala o žádanou autogramiádu.

FC Tábor, složený v kombinaci mladíků a hráčů starší generace, neměl šťastný vstup do turnaje, což mělo negativní vliv na další duely. V úvodním zápase prohrál s Přeloučí těsně 1:2, když jediný gól vstřelil Šebek. Soupeř vsítil vítězný gól deset vteřin před koncem...

V dalším střetnutí Táborští remizovali s Podbořany 1:1. Vyrovnávací trefu zařídil Kido ml. Smolný konec měl duel s Týncem nad Sázavou, který získal tři body výhrou 2:1 gólem v samém závěru. Za táborský manšaft se prosadil Kutiš.

A přišel rozhodující duel o postup do závěrečných kol. Střetnutí se Zručí nad Sázavou skončil nerozhodně 3:3 (góly Podroužek, Štiak a Smrž) a postup se nekonal. Na hráčích byla vidět nesehranost a ofenzívní taktika nesplnila svůj účel. Mužstvo často  inkasovalo ze soupeřových brejků do odkryté obrany.

V duelu o desáté místo skončil vyrovnaný duel ve prospěch mužstva z Bezna v poměru 2:3, za táborské skórovali Kido ml. a Kutiš.

Sestava táborské pobočky Sparty: Geleta, bří Jaškové, Prokeš, Kido ml., Kido st., Podroužek, Kutiš, Löffler, Smrž, Štiak, Šebek a Brož. Družstvo koučovali Miroslav Sychra a Jindra Svoboda. Realizační tým Igor Jašek st. a Míla Dolejš.

Medailisté turnaje: 1. FCS Turnov, 2. FCS Opolany, 3. FCS Týnec nad Sázavou.

Napsal(a) Karel Ilčík | Foto Daniel Pekař