Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Parádní úspěch fotbalistů Soběslavi. Podruhé za sebou na bedně

 
pondělí, 8. července 2024, 15:20

Soběslav - Před sezónou trenér fotbalistů Spartaku Soběslav varoval, že obhájit vynikající druhé místo z předchozího ročníku bude nadmíru složitý úkol. Soběslavští ale dokázali, že jejich loňské umístění nebylo náhodné a k předním týmům divize patří právem.

Spartak tentokrát skončil o stupínek níž, na třetím místě, získal však o dva body víc než v minulé sezoně. „Na začátku jsme se trochu trápili, zkoušeli jsme s kolegou Floriánem zavést nový systém, což se moc nedařilo, avšak závěr soutěže nám vyšel výborně. Devět zápasů bez prohry bylo fantastických,“ pochvaluje si kouč Soběslavi Radek Hajič.

I přes medailové umístění v posledních dvou ročnících zůstává trenér oběma nohama pevně na zemi a ví, že ani v příští sezóně nebude snadné udržet se mezi elitními týmy.

Spartak těžil z kolektivních výkonů, nepřehlédnutelný však byl autor dvaceti gólů Filip Vaněk. „Ještě bych malinko vyzdvihnul brankáře Martina Července, který odchytal prakticky celou sezónu,“ zmiňuje Hajič dvě výrazné postavy skvělého kolektivu.

Přípravu na novou sezónu zahájí Soběslav v pondělí 8. července. Od podzimu bude Spartak nastupovat ve 4. České fotbalové lize, jak byla nově pojmenována divize. Během letního přípravného období odehraje Spartak pět přátelských zápasů. Utká se s Pelhřimovem, Pískem, v poháru s Hlubokou, Dynamem U19 a jeden soupeř je zatím neznámý. Trenéři vsadí na osvědčený model přípravy z předchozích let, trénovat tedy budou spartakovci v domácích podmínkách.

Skončili Michal Hromada a Tadeáš Hájek, do Táborska jde zkusit štěstí Jan Vítovec. Trenér Hajič doufá, že bude moci opět využít služeb zkušeného matadora Petra Bouchala, jinak spoléhá na spolupráci s blízkým Táborskem. „Na tréninku přivítáme několik velmi mladých kluků z Táborska, tak uvidíme, jak zapadnou a jestli u nás zůstanou. Věřím, že zkoušení mladíci mají předpoklady k tomu, aby mohli hrát naši soutěž,“ je zvědavý na potenciální posily Radek Hajič.

V krátké letní pauze budou trenéři Hajič s Floriánem ladit mužstvo tak, aby bylo dobře připraveno na novou sezónu. Recept na úspěch Radek Hajič zná. „Základ je udělat co nejvíc bodů na podzim, protože jaro máme tradičně výborné. Je však třeba počítat s novými manšafty, které se proti nám postaví. Z třetí ligy sestoupil Králův Dvůr. Máme zprávy, že Milín má hráče s ligovými zkušenostmi a hraje velmi dobrý fotbal. Překvapit mohou i Vejprnice nebo Hluboká. Mezi favority jistě bude patřit Petřín Plzeň, který mohou doplňovat hráči z áčka prvoligové Viktorie. Očekávám, že nový ročník bude ještě těžší,“ dívá se na čtvrtou nejvyšší ligu s respektem soběslavský Radek Hajič. 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák