Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Záchrana na poslední chvíli. Dražice si udržely příslušnost v krajském přeboru

 
úterý, 2. července 2024, 08:43

Dražice – Dva týdny prožili fotbalisté TJ Dražice v nejistotě nad příští sezonou. Patnácté místo mělo původně znamenat pád do A třídy. Po losovacím aktivu Řídící komise Čechy a nakonec nesestupové pozici Katovic v divizi stačilo předposlední místo k udržení v elitní krajské šestnáctce. Splněnou záchranářskou misi jsme rozebrali s činovníkem Milošem Veselým, dlouholetou oporou dražického týmu, pamětníkem mistrovského hattricku z let 2012-2014 a na jaře zaskakujícím trenérem přímo na hřišti.

Miloši, co říkáte na skutečnost, že se Dražice v kraji přece jen udržely?

Upřímně, osobně jsem byl již smířen s tím, že krajský přebor příští rok hrát nebudeme. Jelikož jsme v tomto ročníku zrovna nepředváděli výkony, které jsme si představovali. Na druhou stranu jsme i přesto dokázali uhrát dostatečné množství bodů, které nám nakonec zaručily záchranu v soutěži. Všem hráčům a členům realizačního mužstva děkuji za jejich činnost a za to, jak tento nelehký fotbalový rok zvládli.

Počítaly jste s možností dodatečné záchrany?

Samozřejmě, že někde ve vzduchu se vznášela i tato možnost.

Nakonec se tedy na jaře hrálo o „pusinky“…

Nevím, co myslíte tím o "pusinky", ale my jsme hráli na to, na co jsme měli a do každého utkání jsme šli s tím, že podáme maximální výkon. Pravdou je, že jsme se bohužel nedokázali ani jednou sejít na utkání v kompletní sestavě a nastoupit alespoň dvakrát po sobě ve stejném složení bylo také nad naše síly. Na druhou stranu musím opět zdůraznit, že jsem i přesto uhráli dostatečné množství bodů, které nám nakonec stačily k záchraně v krajském přeboru.

Škoda, že nejdou jasně nastavit sestupy z celostátních soutěží. Zachránit se čtrnáct dní po skončení sezony je minimálně nestandardní.

Samozřejmě, že je to nestandardní a osobně s tím nesouhlasím. Především je mi líto hráčů Meteoru Tábor a plně chápu jejich velké zklamání z postupu "nepostupu" do vyšší soutěže.

Co setrvání v přeboru pro Dražice znamená?

Pro obec Dražice to znamená velkou prestiž, že opět může být naše malá obec součástí nejvyšší krajské fotbalové soutěže. Dovolte mi touto cestou poděkovat zastupitelům naší obce v čele se starostou Mgr. Lubomírem Smažíkem za maximální podporu naší tělovýchovné jednoty. Pro mužstvo to znamená hodně a hodně práce, ale především opět šanci a motivaci pro naše mladé hráče a z okolí zahrát si nejvyšší krajskou fotbalovou soutěž.

Získali jste nového trenéra Karmazína. Pokusíte se mu narychlo získat posily?

Především bych velice rád poděkoval panu Karmazínovi, že se nechal přemluvit a přesvědčit, aby se stal naším trenérem. Moc si toho vážím, protože moc dobře vím, že to nebylo vůbec lehké rozhodování. Je to velice uznávaný trenér, který toho má hodně za sebou. Pevně věřím, že i s jeho příchodem se dají věci v Dražicích do pohybu.

S jakým přáním půjdete do další sezony KP?

Především s přáním, aby se pokusil každý hráč předvést na hřišti svůj maximální výkon. Uvědomil si, že fotbal je sice kolektivní hra, ale vždy záleží na přístupu jednotlivců a jejich zodpovědnosti k celému mužstvu. Všem hráčům přeji do nové sezony především zdraví a radost z pohybové aktivity, kterou mají bezesporu velmi rádi. Nám všem v Dražicích přeji, abychom si užili té fotbalové radosti o něco více než tomu bylo poslední rok. Děkuji všem fotbalovým fanouškům za jejich podporu.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák