Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dva postupy za sebou vrátily Sokol Sezimovo Ústí mezi krajskou elitu

 
úterý, 25. června 2024, 19:19

Sezimovo Ústí – Nejprve pád na samé dno a pak razantní vzestup. Fotbalisté sezimovoústeckého Sokola po dobrovolném opuštění krajského přeboru po polovině soutěže v lednu 2022 pro malý počet hráčů začínali od píky. Během dvou let jsou zpátky. Na prvenství v I. B třídě navázal posílený tým i letos, když v posledním kole oslavil na dačickém hřišti druhý postup za sebou. „Hlavně chceme, aby nás fotbal i nadále bavil,“ přeje si do nadcházející sezony předseda Sokola Ladislav Šebek.

Gratulujeme k postupu do krajského přeboru. Jak těžké to bylo?

Celý rok to vypadalo na souboj o první místo mezi námi, Meteorem a Dačicemi. V závěru Dačice odpadly a zůstalo to mezi námi a Meteorem. Nakonec jsme to vyhráli my a podle mě zcela zaslouženě. V minitabulce mezi námi a zmiňovanými soupeři jsme získali plný počet bodů při celkovém skóre 11:2. Proti týmům, co proti nám hrály fotbal, jsme vždy uspěli, naopak měli jsme trošku problémy do plných obran. Navíc ještě když soupeři proti nám hráli víc než na sto procent, neměli to kluci jednoduché. Nakonec to zvládli, dík za to patří jak klukům, tak i celému realizačnímu týmu v čele s hlavním trenérem Mírou Jelenem.

Dlouho se spekulovalo, zda kývnete na postup do KP. Platí stále, že váš tým uvidíme příští rok v jihočeském přeboru?

Ano, teď již můžu potvrdit, že jdeme do KP. Rozhodnutí jsem konzultoval s hráči i trenéry. Nejdřív to vypadalo, že i já sám jsem nebyl stoprocentně přesvědčený jít do KP, ostatně jako i někteří hráči. Před posledním zápasem jsme si vše vyjasnili a jeli do Dačic s tím, že budeme postupovat. Na druhou stranu kluci si ten postup zcela zaslouží a myslím si, že už se těší na vyšší soutěž.

Nebude se opakovat vaše poslední sezóna v KP, kdy jste soutěž opustili až do okresního přeboru?

Nebude, kádr máme daleko širší a kvalitnější.

Jaký byl váš nejlepší a naopak nejhorší zápas sezóny?

Nechci posuzovat jednotlivé zápasy, ty zhodnotil náš trenér na našem oddílovém webu. Chci zhodnotit celý ročník, který byl výborný, A to jak po výkonnostní stránce, tak i atmosférou v kabině. Opravdoví fanoušci Sokola se fotbalem bavili, stáli za kluky, i když se jim některý zápas nepovedl.

Pravda je, že na hřišti Za řekou to opět žilo. Z toho máte určitě radost.

Stoprocentně, mám z toho radost. A je to i tím, že kluci hráli útočný, atraktivní fotbal okořeněný góly. Ale ti skalní sokolíci by chodili na zápasy, i kdybychom hráli prostředek tabulky. Samozřejmě je to také tím, že kluci pochází buď ze Sezimova Ústí, nebo hodně blízkého okolí a chodí je povzbuzovat v hojném počtu rodinní příslušníci.

Jistě budete souhlasit, že velký vliv na dalším postupu mají letní posily v čele s trenérem Jelenem?

Určitě, o tom nikdo nepochybuje. Přišla velká kvalita hráčská i trenérská, navíc hlavně charakterově super kluci. Ti měli před přestupem k nám všichni blízko k našemu klubu a navíc to jsou někteří naši odchovanci, kteří tu prošli mládeží, pak přestoupili do Táborska a minulé léto se vrátili domů na Sokol.

S jakým očekáváním půjdete do krajského přeboru?

To jsme si jasně vyjasnili. Jdeme tam s pokorou a s tím, že nás čeká daleko jiná a těžší soutěž. Zápasy budou zcela odlišné, jakýkoliv herní výpadek nás může stát body. Už to nebude jako v I. A třídě, kde jsme si mohli občas v zápase ulevit. Nemáme žádný jiný cíl než ten, že nás i ten fotbal v KP musí bavit. Nikdo to z nás neděla pro peníze. Samozřejmě chceme i dál vyhrávat co nejvíc zápasů.

Už můžete prozradit, jestli půjdete do dalšího ročníku s nějakými změnami?

Na odchodu je zatím pouze Tomáš Petrásek, kterému strašně moc děkuji za jeho účinkování v Sokole. Je opravdový srdcař fotbalu a navíc skvělý člověk. Co se týče příchodů, prozradit zatím mohu jen jedno jméno, a to je Arsen Fulei, odchovanec Táborska, poslední rok TJ Dražice.

Nakonec z vaší skupiny postupujete vy i druhý Meteor Tábor. Jaké mají šance oba nováčci?

Šance a plány Meteoru Tábor my nepřísluší hodnotit, ty ať si zhodnotí oni sami. Já můžu mluvit jen za nás a myslím si, že bychom se mohli pohybovat kolem 10. místa.

Napsal(a) Ladislav Ondříček | Foto Daniel Pekař