Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor Tábor nezaváhal v derby s Chýnovem a těší se z postupu

 
úterý, 18. června 2024, 06:51

Chýnov – Meteor i přes vítězství v posledním kole na chýnovském trávníku na první místo v tabulce I. A třídy, sk. B, sice nedosáhl, ale i z druhého místa spolu se Sokolem Sez. Ústí postupuje do krajského přeboru.

Mužstvo Meteoru zavítalo na hřiště sousedního Chýnova a po bojovném a srdnatém výkonu si vybojovalo všechny tři body. Domácí celek však i přes absenci několika hráčů ze základní sestavy zanechal také dobrý dojem, takže se měla velmi početná divácká návštěva přes 200 diváků (i s velkým zastoupením fanoušků Meteoru) na v Chýnově tradičně skvěle připravené hrací ploše po celých 90 minut stále na co dívat. A co bylo velmi dojemné, že k utkání obě dvě mužstva přivedli na hrací plochu nejmenší fotbalisté z vlastních minipřípravek a oblečeni do klubových dresů.

Před utkáním však nejdříve nastoupili na hrací plochu před tribunu pod vedením trenéra K. Sedlatého chýnovští ml. žáci se společenstvím Mladé Vožice. Obdrželi poháry za vítězství v krajské I. A třídě a rovněž v okresním přeboru. Domácí příznivci je odměnili zaslouženým potleskem.

Hned v 8. min. se dostal do šance hostující Sedláček a z úhlu trefil jen boční síť Průšovy branky. Na druhé straně střílel ve 26. min. pohotově z otočky domácí M. Rabiňák, ale Hňupovu branku přestřelil. Ve 33. min. se dostal do velmi dobré šance chýnovský Hladík, pohotovou hlavičku vyrazil táborský Pípal z brankové čáry.

Skóre se poprvé měnilo ve 39. min., kdy se dostal opět do úniku rychlý Sedláček, byl v pokutovém území faulován a sudí Jelínek ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu. Z něj dostal hosty tvrdou střelou do vedení Dařena (0:1). Ve 43. min. zachránil domácí gólman Průša svůj celek před druhým gólem, když reflexivním zákrokem zlikvidoval tvrdý projektil od Sedláčka směřující přesně do pravého horního rohu.

Druhý poločas však začali daleko lépe domácí, dostávali se již mnohem více na polovinu hostů a již po dvou minutách měli velkou možnost dorovnat skóre. Hosté zahráli v pokutovém území rukou a kopala se penalta i na druhé straně. K exekuci se postavil chýnovský gólman Průša, ale branku Hňupa přestřelil a z tribuny se ozvalo zklamané vydechnutí domácích příznivců…

Chýnovští však bojovali dál a vytvářeli si další šance. V 58. min. nebezpečnou střelu M. Rabiňáka vyrazil Hňup a v 70. min. běžel tentýž hráč po velké chybě obrany sám na branku, ale gólem tento únik nezakončil. Na druhé straně měl v 77. min. velkou možnost P. Lachout, ale Průša jej vychytal. Vzápětí měl na hlavě vyrovnání domácí J. Hruška, trefil však jen břevno.

A tak uhodilo v 80. min. podruhé na druhé straně, když po rychlém úniku Dařeny zakončoval do poloodkryté branky střídající táborský Neruda (0:2). V 83. min. mohl zvýšit střídající Kollárik, ale přestřelil. V 86. min. ještě domácí celek zápas zdramatizoval, když se trefil přesně z trestného kopu z osmnácti metrů nestárnoucí Mládek (1:2). Meteor si však závěr zápasu již zkušeně pohlídal a odvezl si z Chýnova všechny tři body.

Josef Holub (trenér Chýnova): „První půle byla spíše v režii Meteoru, my jsme se nechtěli moc tlačit dopředu, ale po penaltě jsme v poločase prohrávali 0:1. Ve druhé půli šel náš výkon nahoru, bohužel my jsme pokutový kop, na rozdíl od hostů, neproměnili a navíc jsme zahodili i několik dalších slibných šancí. Potom jsme dostali druhý gól po chybě na pravé straně naší obrany a pak se nám již jen podařilo snížit na 1:2 pěkným gólem Mládka, který si ho za své kvalitní výkony na jaře určitě zasloužil.“

Jiří Smetana (trenér Meteoru Tábor): „Bylo to klasické důrazné, místy nervózní okresní derby, plné tvrdých osobních soubojů. Zápasu by asi více slušela remíza, neboť domácí podali především po změně stran velice sympatický výkon. My jsme vůbec nezachytili začátek druhé půle a měli jsme několikrát i štěstí, že Chýnov neproměnil několik svých šancí. V závěru jsme dali po pěkné akci druhý gól a chýnovští již jen dokázali snížit. Během utkání jsme měli informace ze zápasu Sokola Sez. Ústí v Dačicích, takže jsme věděli, že si tam Sokol jde za výhrou. Přesto věřím, že postoupíme i z druhého místa.“

FC Chýnov – FK Meteor Tábor 1:2 (0:1)

Góly: 86. Mládek - 39. (pen.) Dařena, 80. Neruda. Rozhodčí: Jelínek – Šťastný, Kotnauer, delegát: Hanzal. ŽK: 2:1 (J. Hruška, Rytíř – Svorad). Rohy: 5:5. Diváků: 210.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, Rytíř, J. Rabiňák – Štrouf, Hladík, Vl. Hruška (87. D. Sedláček), Vácha (76. Mládek) – Široký (60. Václ. Hruška), M. Rabiňák (84. Kášek). Trenér Holub.

Meteor: Hňup – O. Lachout, Pípal, Mrzena (90. Pecka), Svorad – Janošík, Fiala (63. Kollárik), P. Lachout, Dařena (87. Štumfol) – Sedláček, (65. Neruda), Velek. Trenér Smetana. 

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer