Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Potřebné body vystřelil Slavoji Kordík, Soběslav obsadila třetí příčku. Vítězná rozlučka Katovic

 
neděle, 16. června 2024, 11:43

Čechy – Č. Krumlov potřeboval v zápase v Komárově bodovat za tři body a ve druhém dějství zavelel k vítězství hattrickem v rozmezí necelé čtvrthodinky Jindřich Kordík. Odepisovaní slavojáci nakonec obsadili po přezimování na chvostu s pouhými osmi body skvělé jedenácté místo. Soběslav znovu po roce potvrdila, že patří mezi absolutní špičku divize. Po druhé příčce si jako nejlepší mužstvo jara zaknihovala třetí flek za Aritmou a postupujícím Petřínem Plzeň. Katovickým po výhře nad Klatovy scházel na nesestupové pozice jediný bod, protože měli horší bilanci s béčkem Domažlic. J. Hradec u Litavky šel sice rychle do vedení, ale ještě do přestávky zachraňující se béčko Příbrami otočilo vývoj třemi góly.

SK Otava Katovice – SK Klatovy 1898 2:0 (0:0)

Góly: 80. Michal Kynkor, 90. (+1) Souhrada. Rozhodčí: Glogar – Zima, Polena. ŽK: 1:2 (Cibulka – Janda, Vaněk).  ČK: 0:1 (84. Vaněk). Diváků: 180.

Katovice: Provazník (60. Vondrášek) – Sládek, Cibulka, Michal Kynkor, Brabec (57. Hnídek) – Kotrba, Štěch (85. D. Bálek), Martin Kynkor, Souhrada – Motl, Sigmund. Trenér Vašica.

Luboš Vašica (trenér Katovic): „Máme spoustu zraněných, takže jsme sestavu opět těžko dávali dohromady. Kluci ale bojovali a naše výhra byla zasloužená. Máme radost, že jsme sezónu zakončili důstojně. Problémy se sestavou nás pronásledovaly celé jaro. I do posledního zápasu nastoupili dva hráči ne zcela doléčení, kteří mohli hrát tak na padesát procent. Jsme tedy rádi, že jsme zápas zvládli a s našimi skvělými katovickými fanoušky jsme se mohli rozloučit výhrou.“


FK Komárov – FK Slavoj Č. Krumlov 2:3 (1:0)

Góly: 25. Lukavský, 80. Lehedza – 63., 69. a 77. Kordík. Rozhodčí: Havránek – Šiška, Mazanec. ŽK: 2:3 (Ženíšek, Pužík – Bauer, Kolář, Polanský). Diváků: 146.

Č. Krumlov: Beránek – Trapl (67. Šindelář), Gelnar, Švec, Trmal – Kordík, J. Matuška (90. Lach), Matějček (67. Kubát), Kolář, Polanský (90. Kabele) – Bauer (58. O. Matuška). Trenér Šváb.

Zdeněk Šváb (trenér Č. Krumlova): „Zachránili jsme se, takže hodnocení musí být jedině kladné. Byla to ale dřina. Po jedné chybičce jsme dostali gól na 0:1. Kluci měli na nohou nervozitu, uvědomovali si důležitost zápasu, ve druhé půli se ale uvolnili a nakonec to zvládli. Poté, co na trávník přišly čerstvé síly, se utkání otočilo v náš prospěch. Jindřich Kordík dal tři góly. Opět jsme trochu znervózněli, když soupeř snížil v osmdesáté minutě na 2:3. O pět minut později chytil Štefan Beránek domácím tutovku a pak už to bylo dobré. Jsme moc spokojení a chválím celé mužstvo za jarní část sezóny. Byla to jízda.“


FK Příbram B – FK Jindřichův Hradec 1910 3:1 (3:1)

Góly: 23. a 37. Čajko, 32. Pivetz – 9. Škrleta. Rozhodčí: Orel – Štěrba, Andras. Bez karet. Diváků: 50.

J. Hradec: Cettl – Waník, Plucar, Licehamr, Hauser – Filip (70. Ježek), Petr, M. Mischnik (80. Cypra), Rezek, Škrleta (70. Didek) – Votava. Trenér Lukáč.  

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Chtěli jsme bodovat, nicméně Příbram nasadila do hry řadu druholigových hráčů, a o to jsme to měli těžší. Ujali jsme se sice vedení, soupeř měl ale svou kvalitu a během deseti minut nám nastřílel tři branky. Pak už jsme ale do konce utkání neinkasovali. Podali jsme bojovný výkon, rozhodně jsme nebyli odevzdaní, na domácí to však nestačilo. Nyní kluky čeká zasloužený odpočinek.“


FK Spartak Soběslav – TJ Jiskra Domažlice B 3:1 (0:1)

Góly: 50. Dumbrovský, 69. vlastní (Janča), 72. Boháč – 19. Pecháček. Rozhodčí: Janíček – Havlík, Lovětínský. ŽK: 2:2 (Boháč, Dumbrovský – Secký, Pecháček). Diváků: 267.

Soběslav: Červenec (46. Hájíček) - Hromada (60. Pavlík), Kubart, Boháč, Zeman - Boucník, Bouchal - Dumbrovský, Hájek (60. Macák), Vaněk (86. Kutner) - Coufal (76. Račák). Trenéři: Hajič a Florián.

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Už předzápasová příprava se výjimečně nesla v trochu odlehčeném rytmu oproti zbytku sezóny. Před utkáním bylo jasné, že skončíme, bez ohledu na výsledek, na třetím místě. Navíc jsme se loučili se dvěma hráči, kteří ukončili svoji dlouholetou činnost v našem klubu. Možnost zasáhnout do hry dostal i náš rezervní dorostenecký brankář Tomáš Hájíček, pro kterého to byl první divizní start. To ale snahu zakončit pro soběslavský fotbal další úspěšnou sezónu výhrou nijak neovlivnilo. Do utkání jsme vstoupili aktivně a v prvních deseti minutách jsme mohli klidně vést o dva góly. Bohužel v koncovce se nám tak nedařilo a v nejvážnějším ohrožení soupeřovy branky jej zachránilo břevno. Soupeř měl ale také svoji kvalitu. Mladý dynamický kádr ukazoval svůj potenciál a hrozil z rychlých přechodů po našich ztrátách míče. Tak také padl první gól v utkání, když soupeř po chybné rozehrávce na naší pravé straně skóroval v utkání jako první. To ještě více vlilo energii do jejich výkonu a zápas se do konce poločasu vyrovnal. Do druhého poločasu jsme ale vstoupili opět aktivněji my. Ukázala se síla naší lavičky a řada střídání oživila celou hru. Po brankách Dumbrovského, Boucníka (s přispěním hostujícího hráče) a Boháče jsme otočili skóre utkání. Soupeře jsme zároveň už nepustili do žádné vážnější příležitosti a tak jsme se i na závěr sezóny mohli v domácím prostředí radovat z výhry. Korunkou na této úspěšné sezóně bylo kromě celkového třetího místa v soutěži i zvýšení historického bodového maxima v divizních soutěžích na 58 bodů, rekordní série devíti vítězství v řadě a prvenství v tabulce jarní části soutěže. Tento tým dokázal, že loňské celkové druhé místo nebylo náhodné, a že potenciál bojovat v nejbližších letech o vysněné prvenství v divizi není zas tak velkou utopií.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle