Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestřihy, sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z 28. kola KP

 
středa, 12. června 2024, 13:28

Jihočeský kraj – Krajský přebor měl o víkendu na pořadu předposlední kolo. Dražice prohrály s Hlubokou, zůstanou na předposledním místě a v posledním kole budou fandit diviznímu Českému Krumlovu, aby nesestoupil. Uspěly také Olešník i Roudné a až závěrečné kolo rozhodne, které z těchto mužstev obsadí konečnou druhou příčku. Největším překvapením kola je výhra Třebětic v Milevsku, nečekala se ani prohra Třeboně v Rudolfově. Jankov své fanoušky na jaře nepotěšil ani v posledním domácím utkání a rozloučil se s nimi prohrou se Semicemi. Po 22leté odmlce bude startovat v I. A třídě.

Výsledky 28. kola krajského přeboru


TJ Malše Roudné – FK Junior Strakonice 3:1 (3:0)

Góly: 14. (pen.) a 38. Kadlec, 33. Vlk – 49. Krejčí. Rozhodčí: Brych - Krčín, Novotný. ŽK: 6:4 (Zach, D. Cepák, König, Kadlec, Vařil, Zíka – Bílý, Kubeš, Míčka, Legdan). ČK: 0:1 (60. Krejčí). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – König (52. Goretki), P. Cepák, Zach, D. Cepák – Vávra, Vařil (61. Zíka), Míka, Šrámek – Vlk, Kadlec. Trenér P. Cepák st.

Strakonice: Kozlík - Kubeš, Fajtl, Legdan, Smola - Pomej, Janoch – Míčka (80. Máška), Zahrádka (89. Stöger), Bílý (88. Mrkvička) – Krejčí. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: celý tým - Bílý, Kozlík, Janoch.

Ladislav Bernát (asistent trenéra Roudného): „Chtěli jsme se s našimi fanoušky rozloučit vítězně a to se nám podařilo. Rozhodl první poločas, v němž jsme si zajistili náskok tří gólů. Po vyloučení Krejčího se hrálo v naší režii, i když už jsme žádný gól nepřidali. Ukázalo se, jak je důležité mít dostatečně široký kádr, s pěti absencemi jsme si poradili. Strakonice jinak působily jako konsolidovaný tým. V létě mají posílit o hráče z Katovic a mohly by usilovat o nejvyšší příčky.“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Prohráli jsme za mě s nejlepším týmem soutěže, ale nemáme se za co stydět. První půli jsme sice prohráli 3:0, ale podle mého názoru hodně přísně. Penalta za nastřelenou ruku, druha branka po jasné akci a při třetím gólu prokázal kanonýr Kadlec střelecký um a trefil šibenici z vápna. Přitom jsme měli minimálně tři gólovky a naše brejkové situace měly velkou kvalitu. O poločase jsme si řekli pár věcí a pokračovali v kvalitním výkonu. Přišlo snížení a obrovská šance na 3:2, ale bohužel chyběly centimetry. Pak přišlo nechtěné, ale zasloužené vyloučení Krejčího, a bylo po zápase. Cením si toho, že i v deseti hráčích jsme proti nejofenzivnějšímu celku soutěže již neinkasovali. Myslím si, že jsme zanechali dobrý dojem. Nepřijeli jsme jen bránit a já za výkon před svými hráči smekám klobouk.“


FK Protivín – SK Mirovice 2:4 (0:2)

Góly: 79. David Bečvář, 81. Nedvěd – 90. a 90. (+2) Dolejš, 8. Vondrák, 37. Císař. Rozhodčí: Nedvěd – Písek, Kovařík. ŽK: 3:4 (Hrachovec, David Bečvář, Petr – Vlas, Převrátil, Císař, Kocourek). Diváků: 150.

Protivín: Váverka – J. Pícha (75. Kozák), Zach, Nedvěd (90. O. Štěpka), Daniel Bečvář -  Abatawa Leroy -  Hrachovec, David Bečvář, V. Štěpka (68. Sháněl), Zeman – Petr. Trenér Říha.

Mirovice: Vlas – Dolejš, R. Převrátil, Císař (94. Koch), Vondrák - J. Štochl, Král, Peterka, Kocourek - Husar, J. Viták (88. Sláma). Trenér Čadek.

Nejlepší hráči: David Bečvář – Dolejš, Peterka.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „První poločas se nám nepovedl, byli jsme bez pohybu a agresivity a hosté ho po zásluze vyhráli o dva góly. Ve druhé půli jsme přidali, hosté se soustředili hlavně na defenzívu, ale nám před brankou chyběla kvalita a kreativita, takže jsme se do vyložených šancí nedostávali. Přesto se nám deset minut před koncem podařilo ze standardní situace vyrovnat. Bohužel, v 90. minutě jsme soupeři darovali gól na 2:3, který rozhodl o tom, že jsme se s domácími fanoušky rozloučili porážkou.“ 

Michal Čadek (trenér Mirovic): „K tomuto utkání bych potřeboval tak tři administrativní pomocníky. Než jsme dali všechny lidi dohromady, byl to boj. Zase se ukázala srdíčka na správném místě a mohli jsme domácím být alespoň sedmdesát minut důstojným soupeřem. Vedeme o dva góly a během chvíle bereme jen bod, nakonec jsme nemuseli mít vůbec nic. Jsem strašně rád, že se to překlopilo. My máme Petra Dolejše, a to je společně s klukama v obraně a okolo velká devíza. Rozhodlo se v závěru, což je pro domácí kruté, ale zase jsme dali víc gólů, a to rozhoduje. Dnes to bylo na velký morál a pochvalu zaslouží úplně všichni.“


TJ Dražice – TJ Hluboká nad Vltavou 1:4 (0:3)

Góly: 54. Běhoun – 30. a 68. Pecka, 17. Kadlec, 36. Křiváček st. Rozhodčí: Kollmann – Boček, Vican. ŽK: 3:1 (Mareš, Stuchlík, Turek – Antoš). Diváků: 100.

Dražice: Počinek - Bareš, J. Štecher (30. Běhoun), Hornát, Veselý - J. Stuchlík, Studenovský, D. Štecher, Turek - M. Stuchlík (68. Sváček - Cápek), Mareš. Hrající trenér Veselý.

Hluboká: Konečný - Krejčí (75. R. Dohnal), Antoš, Rubick, Hrachovec - Křiváček st., Pecka, Tauber, Kadlec (82. Otepka), Křiváček ml. (79. Šerhant) - Dědina (79. F. Dohnal). Trenér Otepka.

Nejlepší hráči: Počinek, J. Štecher - nehlášeni.

Miloš Veselý (hrající trenér Dražic): „Utkání dopadlo podle očekávání vítězstvím šampionů z Hluboké. Hráči mistrovské Hluboké nás bohužel nepodcenili a hned od úvodu utkání předváděli velmi rychlý kombinační fotbal, kterému jsme my bohužel nedokázali vzdorovat. Markantní rozdíl byl především v rychlosti a individuální technice hráčů obou mužstev. Přesto jsme statečně bojovali, dokonce se nám podařilo vstřelit branku, a nakonec utkání skončilo pro nás přijatelným výsledkem.“

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Průběh celého utkání jsme měli pod kontrolou, vstřelili jsme čtyři branky a zaslouženě zvítězili. Mohli jsme několik dalších gólů přidat, ale buď nám stála v cestě konstrukce branky nebo dražický brankář. Domácí se trochu nadechli za stavu 0:3, když se jim třicet minut před koncem podařilo vsítit branku, ale o deset minut později jsme přidali další gól a o výsledku již bylo definitivně rozhodnuto.“ 


FC ZVVZ Milevsko – FK Sokol Třebětice 0:2 (0:2)

Góly: 31. Nehyba, 41. P. Švarc. Rozhodčí: Mrosko – Valeš, Černý. ŽK: 0:4 (Pokorný, R. Nehyba, Novák, Cech). Diváků: 90.

Milevsko: Neužil – Pich (46. Baštýř), Vakoč, Volf, Přibyl – Souček, Bártík (24. Hejl), Hušek, F. Hadáček (77. Buriánek) – Petřík (70. Süsmelich), J. Hadáček. Trenér Smrčina.

Třebětice: Pokorný – Novák, Trávníček, Černoch, V. Švarc – Solař – Gall, R. Nehyba (74. D. Kelbler), F. Nehyba (60. Habr), P. Švarc – Cech (89. Tříletý). Trenér Koutný.

Nejlepší hráči: nikdo - Pokorný, Trávníček.

Tomáš Smrčina (trenér Milevsko): „Zápas se mi hodnotí s ohledem na náš výkon těžko. Bohužel jsme v tomhle zápase znehodnotili posledních několik kol a hlavně naše výkony v minulých zápasech. Možná jsme měli v hlavách, že utkání zvládneme bez problému a tomu bohužel odpovídal náš výkon. Soupeř se soustředil na bránění v hlubokém bloku a naše pomalá hra a zbytečné zbrzďování akcí jim postavení v bloku usnadnilo. Chybělo mi nasazení z předchozích kol. Dvě hrubé chyby pak rozhodly o tom, že ze zápasu nemáme nic.“

Petr Kelbler (asistent trenéra Třebětic): „K poslednímu venkovnímu utkání jsme zajížděli do Milevska a věděli jsme, že nás čeká těžký zápas proti mladému a běhavému týmu. Od úvodních minut jsme se chtěli soustředit na pozorné bránění a vyrážet do rychlých brejků. Taktika nám v prvním poločase vyšla na výbornou, domácí hrozili pouze z centrů z krajních prostor, se kterými jsme si poradili, a naopak nám se povedlo vstřelit dvě branky z protiútoků.  V druhém poločase byl obrázek hry velmi podobný, domácí se snažili kombinací prolomit náš obranný blok, ale postupem času byli čím dál více nervózní a už to byla z jejich strany spíše křeč. Chtěl bych pochválit celý tým za kvalitní taktický výkon a bojovnost.“


SK Rudolfov – TJ Jiskra Třeboň 2:0 (0:0)

Góly: 60. Štolba, 86. Prokeš. Rozhodčí: Dunovský - Frček, Leiš. ŽK: 0:4 (Hromádka, Kubata, Matoušek, Radosta). Diváků: 100.

Rudolfov: Keřka - Dvořák, Novotný, Tyrpák, Prokeš - Peiger, Šindelář, Boček, Vejvar (70. Hajný), Pouzar – Sládek (53. Štolba). Hrající trenér Šindelář.

Třeboň: Kopecký - Širhal (77. Kopet), Zavadil, Vrána (67. Valíček), Andres - Bouška, Kubata, Hromádka, Matoušek - Radosta, Průcha. Trenér Bicenc.

Nejlepší hráči: celý tým, Štolba – nikdo.

Jan Šindelář (hrající trenér Rudolfova): „Zápas s Třeboní hodně připomínal náš domácí zápas s Hlubokou. Věděli jsme, že Třeboň má kvalitní fotbalisty a v našem rozpoložení nezbývalo nic jiného než vsadit na zodpovědnou defenzivu. To se nám beze zbytku podařilo. V prvním poločase měli míč na kopačkách více hosté, ale naším dobrým pohybem jsme je v podstatě, kromě asi jedné velké šance, k ničemu nepouštěli. Druhý poločas začal v postatě ve stejném duchu jako první. Po deseti minutách došlo k nucenému střídání Marka Sládka. Na plac přišel čerstvý vítěz I. A třídy dorostu Štolba a svou rychlostí a tahem na bránu na obranu soupeře platil. Po jedné takové situaci a rychlé kombinaci s rychlým přechodem do útoku otevřel skóre na 1:0. Soupeř měl více ze hry i šance, ale v zakončení se mu nedařilo i díky dobrým zákrokům brankáře Keřky. Poté do hry zasáhl i druhý mladík Hajný a vedl si taktéž výborně, když po krásné kombinaci a krásné přihrávce Pouzara z půli hřiště naservíroval míč před bránu na kopačky Prokeše, a ten neměl problém míč uklidit do poloodkryté brány - 2:0. Chci pochválit celý manšaft za bojovnost a dodržování pokynů. Navíc chci vyzdvihnout přístup a předvedenou hru střídajících mladíků!! V pátek zajíždíme k poslednímu zápasu do Třebětic, doufám, že navážeme na dnešní předvedenou hru.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V prvním i druhém poločase jsme si vytvořili několik brankových příležitostí. Bohužel jsme je neproměnili. Soupeř v druhém poločase dvakrát stejně udeřil po našem ofenzivním rohu a vstřelil dva góly. Neproměňování šancí a chyby v obranné fázi nás sráží.“


FK Olešník – TJ Osek 9:1 (4:0)

Góly: 5. a 57. Lafata, 22. a 90. Toth, 39. Tlapa, 45. Heller, 50. Martinec, 77. J. Píša, 87. Kalášek – 51. Matěj Čapek. Rozhodčí: Hrušková – Bartoníčková, Hanzlíková. Bez karet. Diváků: 78.

Olešník: Tomášek – Vrážek (46. Martinec), Turek, Kalášek, Pavlík (74. J. Píša) - Toth, Tlapa, Szó (34. Heller), Vojta (46. A. Píša), Miklík (46. Knietel) – Lafata. Trenér Chlumecký..

Osek: Pokorný - Zelenka, Kuneš, Martin Čapek, Balogh - Hosnedl, Brabec, Ježek, Matěj Čapek - Pešek, Florián. Trenér Dejmal.

Nejlepší hráči: Lafata, Kalášek, Toth - Hosnedl, Matěj Čapek.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Zápas s Osekem byl hlavně o tom, jak k němu my přistoupíme, poněvadž soupeř přijel v jedenácti lidech a bez svých opor. Skóre mohlo být vyšší, ale i 9:1 je hezké. Diváci viděli hodně branek, všichni si zahráli, takže panuje spokojenost. Teď ještě zvládnout derby v Týně a pak to zakončíme dokopnou s dobrým jídlem, pivíčkem a zábavou.“

Jindřich Dejmal (trenér Oseku): „V tomto utkání jsme opět nastoupili bez šesti hráčů, kteří jsou pro mužstvo těžko nahraditelní. Chyběli oba stopeři, Carda pro vážné zranění z utkání s Třeběticemi a Němeček kvůli zaměstnání. Dále chyběl z pracovních důvodů kapitán Hoch a nemocný Zhyhora. Scházeli také oba bratři Říští, místo nich nastoupili v útoku dva patnáctiletí dorostenci, kteří měli v nohách dopolední utkání ve své věkové kategorii. Oba za nás odehráli celé utkání, jelikož i s nimi nás bylo pouze jedenáct. Nemohli jsme střídat, aby si mohli odpočinout. Touto cestou bych chtěl oběma dorostencům poděkovat za příkladnou bojovnost po celé utkání, i když proti nim stáli v mužstvu Olešníka velezkušení hráči v čele s Davidem Lafatou a Jakubem Kaláškem.“


FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Spartak Trhové Sviny 2:3 (1:0)

Góly: 7. Dobal, 84. Štos – 17. Tůma, 57. Horelica, 90. Macák. Rozhodčí: Krčín – Novotný, Brych. ŽK: 4:1 (Mravec, Šálený, Dobal, Vaníček – Popovič). ČK: 1:0 (po utkání Štos). Diváků: 90.

Týn: Kubík – Mravec, Šálený (74. Procházka), Gutwirth, Meidl – Houska, J. Hudeček, Dobal, Vaníček – Gondek (67. Stoklasa), Štos. Trenér Hřib.

T. Sviny: Popovič – D. Brůha, Tomek, Fatura (80. Majer), Pavel - Valut, Horelica, J. Gažák, Macák - Tůma, Kodras. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: Dobal, J. Hudeček – D. Brůha, Horelica.

Roman Hřib (trenér Týna): „Bylo to v podstatě hotový zápas, vedli jsme 1:0, měli jsme možnosti, třikrát jsme šli sami na bránu a nic. Sviny srovnaly, nám se podařilo opět odskočit na 2:1, pak ale v 87. minutě zaúřadoval pan rozhodčí Krčín, který si vymyslel trestňáček za vápnem, zeď postavil třináct metrů daleko a hosté srovnali. Ke konci přišla další standardní situace, kterou jsme nedokázali jednoduše vyřešit a prohráli jsme. Když nedáš z šesti šancí další góly, nemusíš vyhrát. Rozhodování při samostatných nájezdech bylo špatný, řešení nejzkušenějších hráčů v malém boxu špatný. Ke všemu dostal po zápase Štos červenou kartu, protože si dovolil říct panu Krčínovi pravdu, že nás říznul.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Na obou týmech byla vidět absence některých hráčů, a tak se hrál ne zrovna pohledný fotbal.  V prvním  poločase byli aktivnější domácí a zaslouženě šli do vedení. Druhý  poločas jsme byli aktivnější my, a i když jsme dokázali vyrovnat, tak domácí  stačili přidat ještě  druhý  gól. Závěr zápasu však patřil nám, když v 88. minutě Tůma vyrovnal a v 93. minutě Macák zápas rozhodl.“ 


SK Jankov – FC AL-KO Semice 1:2 (0:1)

Góly: 89. Bohoněk – 19. J. Keclík, 51. P. Valach. Rozhodčí: Němec – Dunovský, Frček. ŽK: 2:0 (Borovka, Bürger). Diváků: 168.

Jankov: Skála – Vokurka, Bürger, Jirkovský, Hütter – Stráda (46. Kočer), Bohoněk, Votava, Borovka – Lovička (72. Sklář), Tejko (65. J. Šindelář). Trenér Kročák.

Semice: Dvořáček – Listopad, Holub, Hrdlička – Sádlo, J. Keclík, Blažek (53. P. Šindelář), Buchtele (77. Hronek) – Micka (60. Řezáč), P. Keclík, Veleman (46. P. Valach). Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: Bohoněk – Dvořáček.

Martin Kročák (trenér Jankova): „Poslední domácí zápas v této sezóně na naše hřiště zavítalo mužstvo Semic. Chtěli jsme se v domácím prostředí rozloučit bodovým ziskem a zakončit tak naše působení v krajském přeboru. Úroveň utkání odpovídala postavení týmů v tabulce a bylo vidět, že se potkala mužstva, která jsou po celou sezónu ohrožena sestupem ze soutěže. Od začátku bylo na obou stranách mnoho nepřesností a chyběla kvalita ve finální fázi a v zakončení. Úvodní gól jsme naší chybou hostům darovali, když jsme se dostali pod tlak při rozehrávce a bylo z toho vedení hostů 0:1. Do konce prvního poločasu se skóre již nezměnilo. Bohužel nám během prvních pětačtyřiceti minut chyběla větší odvaha na útočné polovině a nebyli jsme schopni si vytvořit žádnou vyloženou šanci, abychom zápas vyrovnali. Do druhého poločasu nastoupil do útoku Kočer, který měl zvýšit tlak na hostující obranu, což se mu dařilo a po dohrání stopera s brankářem se od něho míč odrazil a skončil těsně vedle pravé tyče hostující branky. Bohužel místo našeho vyrovnání přišla druhá branka Semických, kdy po nenápadné akci se prosadil Valach. Za stavu 0:2 jsme hru otevřeli a ke konci zápasu jsme si vytvořili několik zajímavých příležitostí, kdy konečný výsledek korigoval krásnou střelou domácí Bohoněk, který tuto střelu otřel o tyčku a nedal brankáři šanci. Upravil tak konečný účet utkání na 1:2.“

Marcel Nousek (trenér Semic): „Zápas v Jankově byl v pouťovém tempu a jen díky naší tragické koncovce byl výsledek 2:1 pro nás. Je vidět, že se blíží konec a tím, že Jankov už o nic nehrál, tak jsme se jejich tempu podřídili. Ale i tak jasně dominovali, jen škoda těch zahozených šancí.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza