Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pohárové finále obstarají Třeboň a Semice

 
úterý, 4. června 2024, 06:43

Stadion na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích bude ve středu večer dějištěm finále Samson Cupu 2023/2024. Ve finále se utkají TJ Jiskra Třeboň a FC AL-KO Semice, oba týmy jsou účastníky krajského přeboru. Dopředu už víme, že vítěz bude do třetice z nejvyšší soutěže kraji. Kdo se přidá k Jankovu a Hluboké a zvedne nad hlavu vítězný pohár?

Třeboň se do finále dostala přes čtvrtfinálovou výhru 5:0 nad Protivínem, v semifinále pak Jiskra zdolala na penalty čerstvého přeborníka kraje Hlubokou nad Vltavou.

Cesta Semic do finále byla o něco víc trnitá, přestože čtrnáctý tým krajského přeboru narazil na soupeře z nižších soutěží. Ve čtvrtfinále na třeboňské umělce porazili Semičtí Dačice až na penalty, v semifinále je pak hodně potrápila Křemže. Vedoucí celek okresního přeboru udolali hráči Semic až po velkém boji 2:1.

Třeboň nemá se Semicemi zrovna bohatou zápasovou zkušenost, neboť Semičtí působí v krajském přeboru teprve druhou sezónu. Z dosavadních čtyř vzájemných soutěžních duelů má lepší bilanci Jiskra Třeboň, která třikrát Semice porazila, jednou se oba týmy rozešly nerozhodně.

Oba soupeři však očekávají, že pohárové klání bude jiné. „V poháru dáváme příležitost širšímu kádru a zapojujeme i hráče z béčka. Na tom nic nezměníme ani ve finálovém souboji, budeme tedy hodně namixovaní,“ prozrazuje trenér FC AL-KO Semice Marcel Nousek. Semický kouč přiznává, že o něco větší prioritou je pro jeho tým aktuálně krajský přebor, jelikož Semice stále ještě nejsou v elitní krajské soutěži definitivně zachráněné. Zároveň však nepodceňuje význam krajského poháru. „Vždycky je lepší hrát než trénovat. V poháru chceme rozložit zátěž na víc hráčů, aby si zahráli i ti, kteří v soutěži tolik příležitostí nedostávají. Kvůli tomu má pro nás účast v poháru velký význam,“ prozradil motivaci semického manšaftu Nousek. Případná výhra ve finále Samson Cupu by byla pro semický klub dalším historickým úspěchem hned po předloňském postupu mezi krajskou elitu.

Na finále Samson Cupu se velmi těší i Jiskra Třeboň. O čtvrté místo v krajském přeboru už s největší pravděpodobností nepřijde, a tak se může Jiskra naplno soustředit na finále krajského poháru. „Čeká nás těžký soupeř, proti němuž se nehraje dobře. V obraně mají Semice silové typy hráčů a mohou spoléhat na dobrou defenzivu. Každopádně chceme vyhrát, to je jasné,“ říká trenér třeboňského mužstva Karel Bicenc, který spoléhá na podporu fanoušků. Pro ně klub vypravil autobus, který bude z Třeboně odjíždět v 16.40 hodin. „Nastoupíme v nejsilnější možné sestavě, jenom ještě nevím, jestli bude chytat Kopecký nebo Flaška. Možná se v polovině zápasu prostřídají. Kluci už se moc těší, v kabině nemluví o ničem jiném. Ať to dopadne jakkoliv, určitě budou mít zážitek. Hlavně ale chceme vyhrát, a proto vše podřídíme výsledku,“ ujišťuje třeboňský Karel Bicenc.

Atraktivní duel začíná na Střeleckém ostrově v krajském městě ve středu od 18 hodin. Oba celky obléká firma Bespo a nejlepšího hráče finále ocení dárkovým poukazem. Jihočeský fotbal vysílá "do terénu" dva redaktory a fotografa. Vstupné je dobrovolné, otevřen bude pouze hlavní vchod na stadion z ulice E. Pittera.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto archiv Jihočeského fotbalu