Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

ČFL: Béčko Dynama se podílelo na kvalitní podívané s rezervou Slavie. Písek je zachráněn

 
pondělí, 3. června 2024, 14:10

Čechy – Písek kolo před koncem došel ke kýžené záchraně. Stačila mu k tomu domácí remíza s posledním Královým Dvorem. B-tým Slavie si na vlastním hřišti v Xaverově po devítigólové přestřelce s béčkem českobudějovického Dynama zajistil první místo a účast v baráži o druhou ligu. Záložní tým Táborska nepodal v domácí derniéře s Admirou optimální výkon a na Svépomoci podruhé po sobě nebodoval, což se mu jinak nestalo za celou sezonu.

FC Písek – FK Králův Dvůr 1:1 (1:1)

Góly: 34. R. Baďura ml. - 20. Černý. Rozhodčí: Nenadál – Raplík, Kvaček. ŽK: 3:4 (Mařík, R. Baďura ml., Voráček – Chocholoušek, Kabele, Jak. Novák, D. Černý). Diváků: 219.

Písek: Lerch – Sajtl (30. Novák), Běloušek, Štěch, Bartizal – R. Baďura ml. (73. Pech), Mařík (46. Arzberger) – Kalousek (90. Dohnal), Koreš, Belej – Voráček. Trenér Nousek.

Milan Nousek (trenér Písku): „Šli jsme do boje se smíšenými pocity, že musíme zase zachraňovat ligu v předposledním kole. Bylo to opravdu o nervy. První poločas jsme měli hrozný. Ve druhém se malinko zlepšil výkon, ale pořád to mělo hodně daleko k nějakému optimu, které jsme předvedli třeba minulý týden na Admiře. Potřebovali jsme urvat bod a musím říct, že jsme ho doslova urvali. Zaplať Pán Bůh za remízu.“


FC Táborsko B – FK Admira Praha 1:2 (0:1)

Góly: 51. Drchal – 9. Mráz, 74. Burýšek. Rozhodčí: Fojtík – Jansa, Beneš. ŽK: 2:1 (Vysušil, Kubovský – Čížek. Diváků: 180.

Táborsko B: Matoušek – Schindler (86. Fišer), Brabec, Kopřiva, Vysušil – Schramhauser (82. Špaček), Javorek – Soliu (82. Praveček), Drchal (62. Novák), Nešický – Koulousias (62. Kubovský). Trenér Zeman.

Lukáš Zeman (trenér Táborska B): „V posledním domácím zápase jsme podali nejhorší jarní výkon. Chtěli jsme navázat na předchozí výkony a zápas důstojně odehrát, to se nám ale nepodařilo. Admira byla lepší a za vítězstvím si šla víc než my. Z tohoto hlediska Admira vyhrála zaslouženě. Škoda několika šancí, které jsme ke konci utkání nevyužili, s tímto výkonem bychom ale asi prohráli s každým. Musíme se z toho poučit a odčinit to v příštím utkání v Králově Dvoře, abychom sezónu uzavřeli úspěšně.“


SK Slavia Praha B – SK Dynamo Č. Budějovice B 5:4 (2:2)

Góly: 7. a 65. Dav. Pech, 15. vlastní (Volek), 51. Trédl, 52. Vorlický – 37. a 62. Polanský, 33. Prášek, 76. Bečvář. Rozhodčí: Kovářová - Holakovská, Hessová. ŽK: 0:2 (Čoudek, Mašek). Diváků: 637.

Dynamo B: Volek – Němeček (70. Mašek), Novák, Čoudek, Faltus – Malecha, Hák, Böhm (74. Pařízek) – Prášek, Polanský (74. Bečvář), Šimoník (57. Sliacky). Trenér Žmolík.

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Se Slavií jsme sehráli výborné utkání, kvůli takovým zápasům stojí za to dělat fotbal. Oboustranně to bylo nádherné utkání, oba týmy k němu přistoupily skvěle. Pro diváky to byl fantastický výsledek, pro nás samozřejmě horší, protože jsme nezískali ani bod. To, co se dělo na hřišti, však bylo parádní a před oběma manšafty smekám. Minimálně my trenéři jsme odcházeli spokojení s tím, co hráči na hřišti předváděli. Na šance byla Slavia o něco lepší, bylo by ale silné slovo, kdybych řekl, že my jsme byli horší. Obě mužstva hrála výborně.“

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle