Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hluboká zdolala Protivín a stala se krajským mistrem

sobota, 1. června 2024, 20:48

Hluboká nad Vltavou – Poslední květnový den roku 2024 bude v klubové kronice hlubockého fotbalu zapsán zlatým písmem. Fotbalisté z podzámčí si po dvaadvacetileté odmlce podruhé v historii zajistili vítězství v krajském přeboru.

Protivín nastoupil v poslepované sestavě, vsadil na defenzívu a domácím dlouho odolával. Hráči se předháněli v obětavosti a ještě pět minut před koncem drželi bezgólový stav. „Fanouškům fotbalu bych se chtěl omluvit za defenzivní taktiku, kterou jsem týmu naordinoval, protože při našich absencích jsem si na otevřený fotbal netroufl,“ vysvětlil protivínský kouč Miroslav Říha, proč vsadil na „italské catenaccio“.

Hlubočtí měli po porážce v Roudném výhodu druhého mistrovského mečbolu, ale poslední krok bývá nejtěžší. „Chtěli jsme zápas zvládnout a potvrdit, že jsme nejlepším týmem soutěže. Asi jsme byli sami sobě soupeřem, spoustu šancí jsme neproměnili a byli zbytečně nervózní,“ popisoval asistent trenéra Hluboké Petr Kadlec.

Vedoucí tým přeboru prolomil obranný val Protivína až v posledních minutách páteční předehrávky. Kýžený vedoucí gól vsítil v 86. minutě po delší době nastoupivší matador Zbyněk Stráský. Tři minuty nato přidal vítěznou pečeť na zasloužené vítězství Martin Škoda. „Byly to nervy, ale všichni kluci to zvládli. Mančaftu patří poděkování, že se o to popral. Chtěli jsme slavit na domácím hřišti a nenechávat to na poslední chvíli a zápasy v Dražicích a s Milevskem. Teď můžeme dohrávat v klidu,“ oddechl si Kadlec. 

„Domácí zaslouženě vyhráli, i přesto jsem kluky ihned po zápase pochválil za obětavý týmový výkon,“ ocenil Říha u oslabené jedenáctky, které velel 48letý kapitán Miroslav Zach.

Po závěrečném hvizdu rozhodčího Němce vypukla v domácím týmu obrovská radost. Čerství šampioni převzali od předsedy KFS Tomáše Pintéra medaile, navlékli si mistrovská trička s nápisem mistři, na hlavy nasadili speciálně vyrobené kšiltovky a mohlo se slavit. Šampaňské stříkalo proudem. Kapitán Tomáš Antoš držel pohár nad hlavou.

Mužstvo, které si před pěti roky sáhlo na dno a sestoupilo do I. A třídy, je po vydařeném restartu nejlepším v kraji. Po pátém utkání vystoupalo na špici tabulky a nikoho už před sebe nepustilo. O tom, zda si podruhé v dějinách zahraje v divizní soutěži, ještě není rozhodnuto. „Postup do divize řeší vedení klubu a v příštích dnech k tomu vydá konečné stanovisko,“ odpověděl Otepkův asistent, že posun do vyšší soutěže není otázkou pro realizační tým.