Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hrdějovice sestupují. Ortel podepsala porážka v Kaplici

 
sobota, 1. června 2024, 10:18

Kaplice – Již v pátek v podvečer odehráli spartakovci další mistrovské utkání. Hostili poslední tým tabulky z Hrdějovic. Byli tedy jednoznačnými favority a pomýšleli pouze na plný bodový zisk.

Hráči hostujícího Slavoje začali utkání poměrně aktivněji. Výsledkem toho byla čtrnáctá minuta, kdy si vybojovali přímý kop z celkem dobré střelecké pozice. K balónu se postavil Tressl vyslal utaženou tvrdou ránu, kterou neméně povedeným zákrokem dokázal gólman Říha vytáhnout na rohový kop. Oboustranně kvalitní fotbalový moment.

S přibývajícím časem se měli míč častěji na svých kopačkách Spartakovci a také se daleko víc dostávali do nebezpečných pozic a zakončení. V tomto směru byl nejaktivnějším hráčem zkušený Martin Pulec. Jeho střelu dokázal ve dvacáté minutě gólman Nechvátal vyrazit. Pak byl po spolupráci Divokého s Fučíkem v šanci Martin Pulec, branku soupeře bohužel minul. V pětadvacáté minutě zahrával rohový kop z levé strany Divoký, Fučík přihrál míč Martinu Pulcovi, který měl vedoucí gól na své kopačce, ale díky teči bránícího soupeře míč těsně minul levou tyč.

Kapličtí byli i v dalších minutách aktivní, ale obrana posledního týmu tabulky odolávala. Po půlhodině hry měli domácí další možnost. Pulec posunul míč Fučíkovi, ten prostrčil míč do vápna Janu Česákovi, gólman Nechvátala včas vyběhl a kaplický hráč jej zblízka překonat nedokázal.

Vzdor hostů Kapličtí zlomili osm minut před koncem prvního poločasu. Jan Česák našel na hranici velkého vápna vpravo zcela volného Martina Pulce, který prokázal svou chytrost a gólmana Nechvátala překonal elegantním padáčkem – 1:0.

Krátce před odchodem do kabin Spartakovci zahrozili ještě jednou. Po rohovém kopu Vaniše hlavičkoval těsně mimo Jan Česák. Do kabin tedy odcházeli domácí s jednobrankovým náskokem. V závěrečných pěti minutách prvního poločasu musel hostující Hrdlička dvakrát sáhnout do sestavy, když ze hry odstoupila dvojice Ridvan, Kaisler a do hry šli mladíci Šíp a Štětka.

Penaltový faul v rohu šestnáctky

Pokud Hrdějovičtí pomýšleli ve druhém dějství s výsledkem ještě něco udělat, tak jejich ambice vzaly rychle za své. Časomíra ukrojila sotva minutu, když v rohu velkého vápna u brankové čáry fauloval kapitán Kukačka Divokého a pískala se penalta. Míč na bílý bod si postavil Martin Pulec, brankář Nechvátal stranu vystihl, na balón si sáhl, ten však přesto skončil v síti a spartakovci odskočili na rozdíl dvou branek – 2:0.

V třiapadesáté minutě měl dobrou střeleckou parketu mladý Nowak, mířil však jen do prostoru, kde byl připravený gólman Nechvátal. Hosté zahrozili po dlouhé době v 56. minutě střetnutí. Měli výhodu standardní situace z pravé strany. Centr do šestnáctky poslal Tressl, nepokrytý Studnička hlavičkoval mimo branku Spartaku.

Častěji se hrálo před šestnáctkou hostů. Kapličtí mnohdy však svými střeleckými pokusy trefovali prostor, který střežil gólman Nechvátal. Hostující brankář kryl střelu Jana Česáka, po hodině hry si pohlídal i přízemní ránu Pastiera. O chvíli později Divoký uvolnil do tutové šance Fučíka, ten z pravé strany ranou na bližší tyč Nechvátala neprostřelil.

Za další tři minuty Kapličtí třetí gól přidali. Dobře zakombinovali na polovině hřiště, Štrbačka posunul míč Behmanovi, který kolmicí oslovil rozběhnutého Lukáše Fučíka, který pronikl do vápna, kličkou oklamal vybíhajícího Nechvátala a následně poslal míč do odkryté svatyně Hrdějovice – 3:0. Bylo rozhodnuto, zápas se dohrával v poměrně poklidném tempu. Deset minut před koncem si Nowak vyměnil míč s Fučíkem, střelou poslal balón je do gólmana Nechvátala.

Minutu před koncem Kapličtí čtvrtým gólem pojistili svou výhru, a navíc tím ztvrdili osud Hrdějovic, které neopustí poslední místo tabulky a po roce se vrací do oblastní I. B třídy. Vaniš na levé straně vysunul Lukáše Fučíka, který se opět řítil sám na gólmana, překonal jej opět kličkou a pohodlně přidal svůj druhý gól v zápase – 4:0.

Zápas tedy skončil očekávaným výsledkem. Hrálo se poměrně v poklidném tempu. Utkání s přehledem odřídil rozhodčí Izugrafov za pomoci svých asistentů Tupého a Hniličky.

TJ Spartak Kaplice – TJ Slavoj Hrdějovice 4:0 (1:0)

Branky: 37. a 47. (pen.) M. Pulec, 65. a 89. Fučík. Rozhodčí: Izugrafov – Tupý, Hnilička. ŽK: 1:0 (Vaniš). Diváků: 175.

Kaplice: F. Říha – Pál (77. Kuchař), Čutka, Behman (69. Gondek), Divoký (64. Daniel), Nowak, M. Pulec (76. Ješina), Jan Česák,Vaniš, Pastier (64. Štrbačka), Fučík.

Hrdějovice: Nechvátal – Zemek (85. Melichar), Kukačka, Tressl, Lipold, Ridvan (41. Šíp), Voráček, Záveský (71. Nedvěd), Peiger, Kaisler (43. Štětka), Studnička.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec