Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ať si brácha oslaví postup s někým jiným, směje se před utkáním s Hlubokou protivínský Patrik Hrachovec

 
čtvrtek, 30. května 2024, 13:30

Protivín – Mužem kola jsme tentokrát zvolili ofenzivního fotbalistu Protivína Patrika Hrachovce. Podle trenéra Říhy předvedl v utkání s Třeběticemi „onemanshow“. Hrachovec nastřílel pět gólů a Protivín vyhrál 7:3.

Zaznamenal jste proti Třeběticím osobní střelecký rekord, nebo už se vám podobný kousek někdy podařil?

V mužích jsem nastřílel tři góly Blatné, pět branek v jednom utkání jsem dal ale úplně poprvé. Myslím, že už se mi to nikdy nepovede.

Kolik budete muset přispět do týmové pokladny?

Konkrétní částku mi pokladník Zbyněk Vorel ještě nesdělil, ale předpokládám, že nějakou korunu do kasy budu muset zaplatit. Snad to bude stejná taxa jako za hattrick, ale uvidíme, jestli nebudu muset dát víc (úsměv).

Který z těch pěti gólů vás potěšil nejvíc?

Nejhezčí a zároveň nejdůležitější byl gól na 5:3. Hosté kopali roh, přičemž balón se odrazil ke mně někam před velké vápno. Na to zareagoval stoper Michal Nedvěd a okamžitě vyrazil dopředu. Já jsem mu dal balón do lajny a on se s ním vydal na výlet až do velkého vápna. Tam mi ho krásně vrátil pod sebe někam na penaltu a já už jsem měl lehkou úlohu překonat brankáře.

Váš trenér Miroslav Říha zmínil ve svém komentáři, že po poté, co Třebětice snížily na rozdíl jediné branky na 4:3, začínalo vám téct do bot…

Je to tak, a i proto byl ten gól tak důležitý. Opět jsme totiž odskočili na rozdíl dvou branek a definitivně tak zlomili snahu soupeře o vyrovnání.

Na jaře se často rodí hodně divoké výsledky. Řada zápasů končí debaklem jednoho z celků. Například ve 30. kole porazilo Roudné Trhové Sviny dokonce dvojciferným výsledkem a v jiných utkáních chybělo k podobnému výsledku málo. Čím si to vysvětlujete?

Za tu dobu, co krajský přebor hraji, si nepamatuji, že by padalo tolik gólů a rodily se podobné výsledky, jako je tomu nyní. Dělo se to spíš výjimečně. Je to podle mě tím, že jednotlivé týmy mají čím dál užší kádry. V momentě, kdy jim ze základní sestavy vypadnou tři nebo čtyři hráči, jako je tomu nyní například v Oseku, tak to musí doplnit hráči z béčka nebo z dorostu. To jsou ale kluci, kteří, při vší úctě, na krajský přebor nemají. Na hřišti je to potom znát, a když nastoupí proti nějakému silnějšímu soupeři, nedivím se, když se zrodí výsledek třeba 8:0.

Co říkáte na soutěž jako takovou?

Celkově mi krajský přebor letos přijde nevyrovnaný. Na špici se drží Hluboká, Olešník a Roudné, to jsou týmy, které jsou od ostatních odskočené. Následuje Třeboň, která podávala velmi dobré výkony, ale v poslední době se osa jejího mužstva rozpadla a Jiskře se nedaří. Pak tu máme manšafty ze středu tabulky, které dokážou hrát s každým, ale taky jsou schopné s každým propadnout. Zbývá posledních šest mužstev, které už moc ke kvalitě soutěže nepřispívají. Například naše zápasy s Jankovem, Rudolfovem či Osekem měly k úrovni krajského přeboru hodně daleko.

Z toho mi vyplývá, že Protivín řadíte k těm, které mohou kohokoliv porazit, ale také s kýmkoliv prohrát…

My máme na jaře docela dobrou formou. Výsledkově se nám nepovedly akorát zápasy s Trhovými Sviny a Semicemi. Padli jsme také v Olešníku, tam se to ale dalo očekávat. Jinak jsme ale všechny ostatní zápasy zvládli nad očekávání dobře. Nyní nás čekají duely se Strakonicemi a Mirovicemi, tedy přímé souboje o šestou příčku. V těchto utkáních bychom chtěli uspět, a pokud skončíme na šestém místě, budeme moc spokojení.

V kariéře jste měl docela slibně našlápnuto, už jako žák jste se prosadil na silně obsazeném mezinárodním turnaji. Prozradíte, o co tehdy šlo?

V žákovské kategorii jsem se podíval s výběrem Jihočeského kraje na mezinárodní turnaj v ruském Jekatěrinburgu. Odvezli jsme si odsud bronzové medaile, takže to určitě byla skvělá zkušenost.

Doplním, že později jste si zahrál i třetí ligu v Písku. Nemrzí vás, že jste skončil „jen“ v krajském přeboru?

Upřímně řečeno, divizi nebo nějakou vyšší soutěž bych si v budoucnu vyzkoušel rád, pokud na to budu mít výkonnost. Neprahnu potom za každou cenu, ale kdybych nějakou nabídku dostal, asi bych se nebránil. Zároveň jsem ale moc spokojený v Protivíně, kde máme skvělou partu, takže ideální scénář by byl zahrát si divizi s Protivínem. Je ale fakt, že v současné době na to kádr nemáme.

To váš bratr Václav má s Hlubokou k postupu do divize mnohem blíž. Řešíte to spolu?

Hluboká má hodně kvalitní kádr, a myslím, že divize by jí slušela. Doma se o tom často bavíme. Hluboké už k postupu schází poslední krok.

Překážkou však můžete být právě vy. Hluboká se utká s Protivínem již tento pátek…

Bohužel se teď trochu potýkáme s marodkou. Momentálně na ní přibyli tři hráči, což není málo. Proti Hluboké máme většinou smůlu, že lepíme sestavu, jak se dá. Určitě se ale budeme chtít poprat o dobrý výsledek a hlubocké oslavy oddálit.

Hecujete se vzájemně s bratrem?

My se hecujeme už od začátku sezóny. Máme mezi sebou střeleckou soutěž, brácha ale naštěstí moc gólů nedává, takže v tomto zřejmě budu úspěšnější já. Václav se zase těší, že po zápase s Protivínem budou slavit s Hlubokou postup. Já mu ale říkám, ať s tím nepočítá. Uděláme všechno pro to, aby si to oslavili s někým jiným (smích).

Ideální jedenáctka 26. kola krajského přeboru:


Jan Počinek (Dražice)

Viktor Přibyl (Milevsko), Jiří Štecher (Dražice), Jakub Kalášek (Olešník), Lukáš Holub (Semice)

Robert Szó (Olešník), Jaroslav Hadáček (Milevsko), Petr Dolejš (Mirovice), Tom Bílý (Strakonice)

Viktor Kadlec (Roudné), Patrik Hrachovec (Protivín)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Miroslav Jánský