Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestřihy, sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z 26. kola KP

 
středa, 29. května 2024, 10:05

Jihočeský fotbal - Ve 26. kolo krajského přeboru byla pozornost fanoušků upřena do Roudného, kde se daly očekávat oslavy zisku krajského titulu. To by ale musela Hluboká nad domácí Malší uspět. Roudné ovšem domácí zápas zvládlo za tři body a Hlubočtí museli oslavy odložit. Milevsko v utkání s Osekem znovu předvedlo střelecký koncert. Z týmů, které bojují o záchranu, se dařilo Dražicím a Semicím, které si v tabulce bodově polepšily.

Výsledky 26. kola krajského přeboru


FK Olešník – SK Rudolfov 4:0 (2:0)

Góly: 7. (pen.) Szó, 15. Vrážek, 52. Toth, 83. J. Píša. Rozhodčí: Pečenka – Leiš Filip, Mrosko. ŽK: 1:1 (Vojta – Prokeš). Diváků: 70.

Olešník: Tomášek – Vrážek (57. Turek), Nohava, Kalášek, Pavlík (57. Tlapa) – Miklík (65. Heller), Szó (65. Knietel), Vojta, Martinec – Beko (65. Píša), Toth. Trenér Chlumecký.

Rudolfov: Teringl – Dvořák (70. Hajný ml.), Novotný, Hajný st., Tyrpák - Prokeš, Pouzar, Boček, Sládek (70. Štolba), Peiger – Tlamsa (71. Havel).

Nejlepší hráči: Kalášek, Szó, Martinec, Vojta - Sládek.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Zápas s Rudolfovem jsme začali dobře a už v 15. minutě jsme vedli 2:0. Poté přišla průtrž mračen a těžko se dalo na hřišti kombinovat. V druhém poločase pršet přestalo a ještě jsme dvě branky přidali.“

Radim Pouzar (hráč Rudolfova): „Oproti minulému zápasu jsme se zaměřili hlavně na defenzivu. Nelze upřít snahu, disciplínu, ale na kvalitu Olešníku nemáme. Bohužel jsme se dopustili v úvodu utkání individuálních chyb, které udaly ráz zápasu. Potřebujeme se vrátit k věcem, které nám fungovaly dříve. Nicméně, opět platí, že cílem je mít v týmu více a více mladších hráčů.“


Malše Roudné – TJ Hluboká nad Vltavou 2:0 (1:0)

Góly: 51. a 82. Kadlec. Rozhodčí: Šťastný – Boček, Nedvěd. ŽK: 4:6 (D. Cepák, Míka, Kadlec, Zachař – Hrachovec 2, Tauber, Kössl, M. Otepka, Rubick). ČK: 0:1 (48. V. Hrachovec). Diváků: 250.

Roudné: Hřebejk – D. Cepák (50. Wohlgemuth), P. Cepák, Zach, Zíka – Vávra (89. Michálek), Zachař, Míka, Šrámek (86. Vařil) – Vlk (84. Benda), Kadlec. Trenér P. Cepák st. 

Hluboká: Konečný - Krejčí (73. Křiváček st.), Otepka (72. Dohnal), Antoš, Kössl - Sypal (62. Kadlec), Rubick, Škoda, Tauber, Hrachovec - Píša (55. Křiváček ml.). Trenér Otepka.

Nejlepší hráči: Kadlec, celý tým – nehlášeni.

Pavel Cepák (trenér Roudného): „První poločas byl spíše taktický, nikdo nechtěl udělat chybu. Nabádali jsme hráče, aby byli trpěliví a to se nám vyplatilo. Hosty srazilo do kolen vyloučení. My jsme vzápětí dali Kadlecem krásný gól. Vytvořili jsme si další dvě tři šance k pojištění náskoku, ale pořád to bylo otevřené. V závěru jsme přidali opět Kadlecem pojišťující druhou branku. Vycházeli jsme ze zajištěné obrany, věděli jsme, že Hluboká má nebezpečné standardky. Byli jsme na to připravení, zdvojovali jsme je a nepustili do pořádné šance. O ty dva góly jsme byli šťastnější, šli jsme si za tím. Chtěli jsme Hluboké oddálit postupové oslavy a to se nám povedlo. Každopádně soutěž vyhraje zcela zaslouženě. Náskok snad ani nejde promrhat.“

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „První poločas toho příliš nenabídl, hrálo se mezi vápny a celkově hra byla nervózní. Žádný z týmů nechtěl udělat první vážnou chybu. Druhý poločas pro nás nezačal dobře, když jsme šli po vyloučení do deseti. V podstatě vzápětí se domácí prosadili umístěnou střelou zpoza vápna. Pokusili jsme se hru více otevřít, abychom se vrátili do zápasu. Domácím však vyhovovalo přečíslení a měli několik dalších šancí. Jednu z nich deset minut před koncem proměnil rozdílový hráč celé soutěže Viktor Kadlec.“


FK Protivín – FK Sokol Třebětice 7:3 (4:1)

Góly: 17., 36., 79., 85. a 90. P. Hrachovec, 2. Petr, 5. Z. Vorel – 22. a 48. Cech, 52. R. Nehyba. Rozhodčí: Kollmann – Brych, Vejčík. ŽK: 3:2 (Petr, Daniel Bečvář, Říha – Trávníček, Habr). Diváků: 100.

Protivín: Váverka - Polanský (6O. Stropnický), Abatawa Leroy, Zach, Štěpka (46. J. Pícha) – Daniel Bečvář, David Bečvář, Z. Vorel (62. Martin Říha), Zeman - Hrachovec, Petr. Trenér Miroslav Říha. 

Třebětice: Zejda – Novák (25. Gall), Trávníček, Havlík, Tříletý (83. D. Kelbler) - Habr – V. Švarc (74. F. Nehyba), R. Nehyba, Solař, P. Švarc – Cech. Trenér Koutný.

Nejlepší hráči: Hrachovec - nikdo.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Vstup do zápasu se nám povedl a po čtvrthodince jsme vedli o tři góly. Celkově byl první poločas z naší strany dobrý, vyhráli jsme ho 4:1, a to jsme spoustu šancí ještě zahodili. Naopak úvod druhého poločasu se nám vůbec nepovedl, hosté snížili na rozdíl jediné branky a pak ještě nastřelili břevno. Po hodině hry se nám v jedné minutě zranili dva hráči a z jasného zápasu bylo drama. Ale my jsme dnes měli ve svých řadách Patrika Hrachovce, který konec zápasu proměnil ve vlastní onemanshow.“

Petr Kelbler (asistent trenéra Třebětic): „Na další venkovní utkání jsme zajížděli do krásného fotbalového prostředí v Protivíně. V prvním poločase jsme vůbec nezachytili tempo a rychlost domácích, kteří nás předčili ve všech směrech. Zásluhou výborně chytajícího Zejdy a lehkovážných zakončení domácích byl stav pouze 4:1. Do druhého poločasu jsme ale vstoupili výborně a dvěma slepenými góly snížili na 4:3. Domácí znervózněli a trochu ztratili půdu pod nohama. Dokonce jsme mohli i vyrovnat, ale Roman Nehyba trefil pouze břevno. Okolo 70. minuty jsme bohužel inkasovali z brejku a bylo rozhodnuto. Mrzí mě, že jsme si nechali dát v závěru ještě dva góly, ale celkově domácí vyhráli naprosto zaslouženě.“


Spartak Trhové Sviny – FC AL-KO Semice 1:4 (1:2)

Góly: 2. Macák – 38. Micka, 45. Blažek, 65. P. Valach, 85. M. Valach. Rozhodčí: Dunovský – Frček, Smola. ŽK: 2:2 (Horelica, Tůma – Micka, P. Valach). Diváků: 50.

T. Sviny: Vrábek – Valut (46. Graman), Tomek, Hruška, F. Pavel - Tůma (46. Šemro), Macák, Kolář (86. Popovič), Horelica- Zítek (68. Kodras), Brůha. Trenér Písko. 

Semice: Dvořáček - Listopad, Holub, Hrdlička - Buchtele, P. Valach, Blažek, Šourek - Kačírek, Micka (89. Breibisch), Veleman (56. M. Valach). Trenér Nousek

Nejlepší hráči: nehlášeni – Kačírek, Holub.

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Zápas z naší strany nepovedený. Začali jsme gólem ve druhé minutě, a místo abychom přidali další dvě branky, děláme v obranné fázi školácké chyby, které soupeři trestají. Semice měly větší touhu po vítězství, takže zaslouženě vyhrály.“

Marcel Nousek (trenér Semic): "Výhra venku se vždy počítá a v naší situaci dvojnásob. Začátek se nám vůbec nepovedl a ve druhé minutě jsme prohrávali 1:0. Do hry jsme se pořádně  dostali až po dvaceti minutách, kdy jsme začali být více na balónu než domácí. Do poločasu jsme skóre ještě otočili a šli do kabin s vedením 2:1. Ve druhém poločase jsme hráli dobře dozadu a chodili do otevřenější obrany domácích, kteří chtěli vyrovnat. Několik šancí jsme zahodili, ale nakonec ještě dva góly přidali, a řekl bych, že zaslouženě vezeme tři body."


FK Olympie Týn n/Vlt. – FK Junior Strakonice 0:7 (0:4)

Góly: 10. Janoch, 12. Krejčí, 27. vlastní (Maxa), 44. Bílý, 48. Zahrádka, 73. Míčka, 79. Máška. Rozhodčí: Kaštánek – Pravda, Němec. ŽK: 0:2 (Bílý 2). ČK: 2:1 (9. Gutwirth, 23. Kadlec – 54. Bílý). Diváků: 120.

Týn: Kadlec – Mravec,  Gutwitrh, Maxa, Meidl (71. Ullrich) – Houska (79. Pešta), Dobal, Hudeček, Vaníček – Procházka (24. Škvařil), Štos (62. Beránek). Trenér Hřib.

Strakonice: Lízal - Kubeš, Fajtl, Legdan, Smola – Pomej (62. Máška), Janoch – Míčka (76. Zvonek), Zahrádka, Bílý – Krejčí (83. Linhart). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Dobal – celý tým.

Roman Hřib (trenér Týna): „V prvních pěti minutách zápasu jsme měli dvě velké šance Štosem a Vaníčkem, ale stav se nezměnil. Naopak v 9. minutě po běžeckém souboji Gutwitrh fauloval, šel ven, a bylo po zápase. K tomu přišlo další vyloučení gólmana Kadlece. Těšili jsme se na hezký fotbal na krásně připraveném hřišti, bohužel se to pak jen dohrávalo. Přesto i v oslabení jsme si vytvořili asi pět šancí, ale nespadlo nám tam nic. Pak jsme pustili do zápasu další mladé kluky, aby získali aspoň nějaké zkušenosti. Dostali jsme doma nálož, příště budeme bojovat o body se Semicemi.“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Zápas v Týně jsme si užili a s chutí si zastříleli. V začátku byli domácí více na balonu, ale pak přišel náš rychlý brejk a červená karta za faul na unikajícího Bílého. Z trestného kopu jsme dali na 1:0. Za chvíli znovu utekl Bílý a přišla druhá červená pro domácího brankáře. Od té doby se hrálo podle našich not, přidali jsme ještě šest gólů a zrodila se naše nejvyšší výhra v sezoně. Hráče chválím za neustálou aktivitu a chuť i za rozhodnutého stavu skóre navýšit.“


TJ Dražice – TJ Jiskra Třeboň 2:1 (1:0)

Góly: 23. vlastní (Širhal), 82. M. Stuchlík – 46. Radosta. Rozhodčí: Leiš – Votava, Pečenka. ŽK: 8:5 (Počinek, Studenovský, Hornát, Veselý, Cápek, J. Štecher, vedoucí Vl. Stuchlík, zdravotník M. Ursacher – Zavadil, Hromádka, Kubata, Tůma, Průcha). ČK: 1:0 (68. zdravotník M. Ursacher). Diváků: 100.

Dražice: Počinek - Sváček, J. Štecher, Hornát, Turek - Studenovský, Veselý, D. Štecher, M. Stuchlík (94. Hořejší) - Běhoun (71. J. Stuchlík), Mareš (91. Cápek). Hrající trenér Veselý.

Třeboň: Kopecký - Širhal, Pánek, Andres, Zavadil - Kubata, Hromádka, Bouška (82. Pitelka), Vrána (68. Schneider) - Radosta, Tůma. Trenér Bicenc.

Nejlepší hráči: Počinek, J. Štecher – nehlášeni.

Miloš Veselý (hrající trenér Dražic): „Hokejovou euforii jsme dokázali přenést i na dražický trávník, kde jsme předvedli nejlepší výkon jarní části sezony. Dovoluji si tvrdit, že jsme dnes vyhráli zcela zaslouženě. Třeboň má velmi kvalitní mužstvo, ale dnes toho moc díky naší velmi aktivní hře nepředvedla. My jsme hráli velmi aktivně, zvýšili jsme pohyb a také se dostavila patřičná bojovnost. V defenzivní činnosti jsme hráli, až na malé okamžiky, velmi pozorně a zodpovědně. Nejvíce potěšující je rapidně zlepšená hra v útočné fázi, kdy jsme si dokázali vytvořit, na rozdíl od předcházejících utkání, několik vyložených brankových příležitostí. Jenom nedokážu pochopit, proč prakticky stejní hráči nedokážou předvést tento výkon i v jiných utkáních. Proč zcela zbytečně přemýšlí nad nějakou taktikou, místo toho, aby jenom běhali a bojovali. Jejich fotbalovost se poté projeví. Už se těším na nedělní nekonečný výlet do Třebětic a především na veselou zpáteční cestu s tříbodovým ziskem.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Do zápasu jsme vstoupili aktivně a až do 22. minuty jsme míč drželi častěji. Pak jsme bohužel v křídelním prostoru na soupeřově polovině přišli o míč, po několika odrazech jsme namazali soupeři zpětnou přihrávkou a korunovali jsme celou situaci vlastní brankou. V druhém poločase jsme jasně dominovali ve hře a kombinaci. Hned v úvodu jsme vstřelili vyrovnávací branku. Náš útok však narážel na tvrdou obranu soupeře a neuměli jsme si s tím poradit. To byl důvod, že jsme nepřidali další góly. V 82. minutě jsme po výkopu brankáře prohráli souboj o míč a soupeř nás potrestal podruhé. Z výsledku jsme zklamaní, opět to musíme odčinit na domácím hřišti proti Milevsku.“


FC ZVVZ Milevsko – TJ Osek 10:0 (5:0)

Góly: 11., 28., 45., 50., 70. a 76. J. Hadáček, 4. Bártík, 42. Hušek, 74. Petřík, 89. Vakoč. Rozhodčí: Hrušková – Smola, Kaštánek. ŽK: 0:1 (Kuneš). Diváků: 180.

Milevsko: Neužil – Pich (54. Martin Hejl), Vakoč, Volf, Přibyl – Souček (62. Buriánek), Hušek (70. Samec), Bártík (46. Baštýř), F. Hadáček – Petřík, J. Hadáček. Trenér Smrčina.

Osek: Vojta – Balogh, Kuneš, Němeček, Šulc (80. Jiřík) – Pešek (58. Vyorálek), Zhyhora, Matěj Čapek, Martin Čapek – D. Říský, Vachulka. Trenér Dejmal.

Nejlepší hráči: J. Hadáček, Přibyl, Petřík – Matěj Čapek.

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Stejně jako v předchozím utkání se nám povedl vstup do utkání a rychle jsme se dostali do vedení 2:0. To zápas rozhodlo. Ve zbytku utkání to bylo, při vší úctě k soupeři, už jenom o tom, jak budeme efektivní v zakončení. Příští týden nás čeká duel v Třeboni, který bude úplně o něčem jiném. Snad jsme si nechali ještě nějaké góly do dalších zápasů.“

Jindřich Dejmal (trenér Oseku): „K utkání jsme opět odjížděli s hráči B-týmu a se dvěma dorostenci, abychom mohli utkání odehrát. Opět nám chyběl Carda, který byl vážně zraněn v utkání s Třeběticemi. V témže utkání byl převezen do nemocnice s těžkým otřesem mozku Jakub Říský, který je v pracovní neschopnosti dodnes. Když k tomu připočtu celou záložní řadu Brabec (vážné zranění stehenního svalu), Hoch a Hosnedl (oba zaměstnání v Praze). Do práce u hasičů musel jít brankář Pokorný, který nastoupil ve všech předchozích utkáních. Šest hráčů se v tak těžkého zápase se soupeřem, jakým je Milevsko, těžko nahrazuje. Zvláště v situaci, kdy po vítězství 9:0 nad Rudolfovem byli domácí v dobré psychické pohodě. Jedná se o dobře fyzicky připravené mužstvo s několika, pro tuto soutěž zkušenými hráči, v čele s Jaroslavem Hadáčkem, který je zároveň velice dobrý střelec s výborným výběrem místa hlavně v pokutovém území. Hráče jsem na něj upozorňoval také proto, že Rudolfovu vstřelil čtyři branky. Nám jich dal pro jistotu šest. Chci věřit, že si z tohoto utkání vezmeme ponaučení do dalších zápasů a že budeme moci po delší době nastoupit v plné síle. Hráči, kteří nemohli v posledních dvou zápasech nastoupit, jsou pro naše mužstvo nenahraditelní.“


SK Jankov – SK Mirovice 1:5 (1:1)

Góly: 9. Borovka – 6., 50. a 87. M. Štochl, 57. J. Převrátil, 71. Král. Rozhodčí: Krčín – Barva, Mrosko. ŽK: 1:4 (Bürger – J. Štochl 2, Husar, M. Štochl), ČK: 0:1 (80. J. Štochl). Diváků: 88.

Jankov: Komárek – Votava, Jirkovský, Honner, Cícha – Bürger (71. Stráda), Bohoněk, Točík, Borovka – Tejko (60. Vokurka), Lovička (67. Sklář). Trenér Kročák.

Mirovice: Čejdík – M. Viták, Kocourek, J. Štochl, Mařík - Husar (71. Kvěch), Císař, J. Převrátil (59. Král), Vondrák (55. R. Převrátil), Dolejš – M. Štochl. Trenér Čadek.

Nejlepší hráči: Borovka – Dolejš.

Martin Kročák (trenér Jankova): „Předposlední domácí zápas v této sezóně jsme přivítali tým z Mirovic. Do zápasu vinou zranění nemohl nastoupit Kočí, který by nám určitě pomohl při bránění standardních situací, které mají Mirovice kvalitní díky urostlým hráčům. Nepovedl se nám zachytit začátek zápasu, kdy jsme za naší pasivitu byli potrestáni úvodním gólem, na který jsme díky Borovkovi dokázali rychle zareagovat a do konce první půle bylo na obou stranách několik zajímavých gólových příležitostí. Do druhé půle jsme chtěli nastoupit aktivně a konečně se pokusit bodovat, ale při druhém gólu hostů nás srazila opět individuální chyba na polovině hřiště. Po zbytečném faulu před naším velkým vápnem se krásně ze standardní situace trefil hostující Převrátil a bylo prakticky po zápase. V posledních patnácti minutách jsme si vytvořili několik vyložených šancí, kdy jsme ve třech případech šli prakticky sami na hostujícího brankáře, ale nebyli jsme schopni vstřelit branku. Podobné situace si vytvořili i hosté, ale ti je díky své kvalitě dokázali proměnit, a tak je konečný výsledek 1:5.“

Michal Čadek (trenér Mirovic):Do Jankova jsme jeli se vztyčeným prstem, že nesmíme soupeře podcenit. I přes několik nevyužitých šanci se možná trochu stalo. Poločas 1:1 nevěstil klidnou přestávku. Do druhé půle jsme vstoupili úplně jinak. Rázem jsme odskočili a začalo se hrát nahoru, dolů. Kdyby zápas skončil vyššími čísly na obou stranách, nikdo by se nedivil. Góly jsme dali po pěkných akcích, a tak se na pěkném hřišti zrodilo naše výrazně vítězství.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Miroslav Jánský