Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Hluboká první mečbol nevyužila. Milevsko načepovalo Oseku desítku

 
neděle, 26. května 2024, 19:36

Jižní Čechy – Tahákem 26. kola bylo okresní derby třetího Roudného a lídra Hluboké, které rozhodli malšané po změně stran dvěma zásahy kanonýra Viktora Kadlece v přesilovce. Milevský Jaroslav Hadáček překonal střelecký rekord nejlepšího střelce soutěže a oseckou obranu pokořil půltuctem gólů. Zdatně mu sekundoval Patrik Hrachovec, který zaznamenal pět ze sedmi protivínských branek s třebětickým nováčkem.

V páteční předehrávce Olešník – Rudolfov bylo jasno již po čtvrthodině hry. Skóre otevřel už v sedmé minutě gólem z penalty Robert Szó. Když v 15. minutě uspěl po rohovém kopu v souboji s brankářem Teringlem Tomáš Vrážek a hlavou zvýšil na 2:0, nevypadalo to s Rudolfovem dobře. Další góly ve své síti už Rudolfovští do poločasu nepřipustili a skóre se opět měnilo až po přestávce. Hned v 52. minutě ale po akci z pravé strany zvýšil Jakub Tóth na 3:0. Tečku za utkáním udělal sedm minut před závěrečným hvizdem Jakub Píša, který z voleje uklidil do brány nadýchaný centr kapitána Jakuba Kaláška. Olešník tak udržel druhé místo a zároveň snížil bodovou ztrátu na vedoucí Hlubokou. „Už v 15. minutě jsme vedli 2:0. Poté přišla průtrž mračen a těžko se dalo na hřišti kombinovat. Po přestávce, když přestalo pršet, jsme přidali ještě dva góly,“ shrnul po osmé výhře za sebou kouč Roman Chlumecký.

Vedoucí tým soutěže nevyužil v Roudném pojistit si první místo a teprve podruhé v sezoně okusil hořkost porážky. Druhý mistrovský mečbol se pokusí proměnit v pátek v domácí střetnutí s Protivínem. Nervózní první dějství na roudenském stadionu toho 250 divákům moc nenabídlo. Ani jeden tým si nevytvořil vážnější možnost, brankáři Hřebejk a Konečný měli jen minimum práce. Tři minuty po přestávce nastal klíčový okamžik derby. Hlubocký Václav Hrachovec (starší bratr protivínského Patrika) byl za podržení protihráče vyloučen po druhé žluté kartě. „V deseti jsme to měli složité, navíc jsme oproti první půli nechali příliš prostoru Kadlecovi, který toho náležitě využil,“ poznamenal trenér Hluboké Rudolf Otepka. Roudné zúročilo přesilovku už po třech minutách přesnou ranou Viktora Kadlece přes celou branku, dvě velké možnosti měl na noze Vlk, ale pojistku přidal až v závěru po Vávrově centru opět Kadlec. „Po taktické první půli jsme hráče nabádali, aby byli trpěliví a to se nám vyplatilo. Hosty srazilo na kolena vyloučení,“ přidal svůj postřeh domácí kouč Pavel Cepák. Ohlasy ze souboje dvou nejlepších mužstev jara přineseme v týdnu.

V utkání bohatém na branky a šance se diváci (v konkurenci hokeje přišla stovka) nenudili. Domácí rychle vedli o tři branky a předháněli se v zahazování vyložených příležitostí. Soupeř snížil, ale Protivínští do poločasu znovu odskočili na rozdíl tří branek. V úvodu druhého poločasu domácí obrana nabídla hostům dvě šance jako na stříbrném podnosu a ti je okamžitě využili a snížili na minimální rozdíl. Domácí museli střídat trojici hráčů pro zranění, trochu vypadli z role a Třebětičtí ucítili šanci. Pak se všem domácím orosilo čelo, když střela hostujícího kapitána olízla břevno Váverkovy branky, ale byla to labutí píseň hostujícího týmu. A začala one man show rychlého Patrika Hrachovce, který se výbornými náběhy dostával za hostující obranu a tentokrát neomylně zakončoval. Výsledkem bylo jeho pět branek, což se nestává každý den. Vysoké vítězství ale kalí velký počet zraněných hráčů. Nestává se často, aby během několika minut musela střídat tři hráči.„Z jasného zápasu jsme po přestávce udělali drama, naštěstí měl svůj den Patrik Hrachovec,“ poznamenal protivínský kormidelník Miroslav Říha.

Duel mezi Týnem nad Vltavou a Strakonicemi skončil pro domácí Olympii debaklem. Rozhodnuto bylo po necelé půlhodině hry. Od 23. minuty hráli domácí v devíti lidech bez vyloučených obránce Gutwirtha a brankáře Kadlece. V té chvíli už Olympie prohrávala po brankách Janocha a Krejčího 0:2. V dvojnásobném oslabení neměl Týn nejmenší šanci. Strakonice skórovaly do konce poločasu ještě dvakrát a už v prvních pětačtyřiceti minutách položily základ k vysokému vítězství, k němuž dokráčeli i bez zbytečně vyloučeného Bílého devět minut po změně stran. „Hráče chválím za neustálou aktivitu a chuť skóre i za rozhodnutého stavu navyšovat,“ netajil se spokojeností strakonický trenér Přemysl Šroub. Týn měl navrch jen v úvodních několika minutách zápasu. „Těšili jsme se na hezký fotbal, po druhé červené kartě se ale utkání už jen dohrávalo,“ řekl kouč Olympie Roman Hřib.

Dražice usilovně bojují o záchranu a potvrdily to i v domácím utkání s favorizovanou Třeboní, která se ale v posledních kolech trápí. Dražičtí se dostali do vedení ve 23. minutě, když jim pomohl vlastní gól Širhala. Dražice byly v prvním poločase lepším týmem a jejich vedení mohlo být po první části utkání ještě výraznější. „Šli jsme si za vítězstvím, a kdybychom po půli vedli 3:0, nikdo by se nemohl divit,“ uvedl vedoucí Dražic Vlastimil Stuchlík. Jenže hned po příchodu na trávník přišla pro domácí ledová sprcha v podobě vyrovnávací branky Filipa Radosty. Třeboň měla převahu, ale další gól nepřidala. Dražičtí nakonec rozhodli v 82. minutě, kdy Turek uvolnil Matyáše Stuchlíka a ten rozhodl, nervózní střetnutí, v němž rozhodčí udělil 13 žlutých karet. „Z výsledku jsem zklamaný, opět to musíme odčinit na domácím hřišti proti Milevsku,“ mrzelo třeboňského kouče Karla Bicence.

Fotbalisté Trhových Svinů chtěli v domácím utkání proti Semicím odčinit předchozí debakl ve Strakonicích, utkání však spartakovci nezvládli a hosté, kteří ze všech sil bojují o udržení, bodovali v Trhových Svinech naplno. Spartak sice poslal už ve 2. minutě do vedení Jiří Macák, v dalším průběhu zápasu se ale ukázalo, že Trhové Sviny nejsou aktuálně v dobré formě. Zdálo se, že domácí by mohli své vedení udržet alespoň do přestávky, v závěru poločasu však skórovali Jakub Micka s Filipem Blažkem a Semičtí odcházeli do kabin spokojenější. Ani po přestávce nedošlo na straně Trhových Svinů ke zlepšení a Semice své vítězství pojistily dalšími dvěma góly. V 65. minutě hosté odskočili po gólu Petra Valacha na rozdíl dvou branek a v 85. minutě pečetil na 1:4 Marek Valach. „Věřím, že se kabina probere a z posledních tří zápasů ještě nějaký vyhrajeme,“ doufá vedoucí Spartaku Jan Gažák.

Nedělní duel v Precis aréně začal zostra. Už v 6. minutě se Mirovice dostaly do vedení po brance Matěje Štochla. Jankov přišel s odpovědí hned za tři minuty, kdy srovnal skóre Petr Borovka. V dalším průběhu byli hosté častěji na balónu, měli více zakončení, avšak tutovku měli domácí, jmenovitě Lovička, jenže chybu Husara potrestat nedokázal, zamířil vedle. Druhý poločas začal zcela totožně, jako ten první. Po pěti minutách hry se dostal do dobré šance Matěj Štochl a potvrdil své střelecké dovednosti. Střelou na zadní tyč nedal Komárkovi žádnou šanci. A když se za dalších sedm minut parádně trefil z přímého kopu Jakub Převrátil, bylo víceméně hotovo. V uvolněné atmosféře se dohrávalo a zápas nabídl ještě další řadu šancí na obou stranách. Mnohem větší kvalitu v zakončení vykazovaly Mirovice, které Králem odskočily na 1:4 a v 87. minutě zkompletoval hattrick Matěj Štochl. Konečné skóre 1:5 vypadá hrozivě i proto, že Jankovští nebyli schopni vstřelit gól ani z nejvyloženějších šancí. „Do druhé půle jsme vstoupili úplně jinak a rázem jsme odskočili,“ sdělil mirovický trenér Michal Čadek.

Další dvouciferný výsledek jarní části se zrodil v Milevsku, kde domácí vzduchotechnici rozdrtili Osek výsledkem 10:0. Osečtí stále ještě nemají záchranu v soutěži jistou a do Milevska opět odjížděli citelně oslabeni, když kromě tradičních opor chyběl i další z hlavních tahounů, kapitán Jan Hoch. Proti rozjetým domácím neměli hosté nejmenší šanci. Už v poločase vedli vzduchotechnici 5:0, když tři góly zaznamenal Muž kola z minulého utkání Jaroslav Hadáček. Ten si nechal hattrick i na druhý poločas a Milevsko nakonec vyhrálo 10:0. V posledních dvou zápasech nastříleli Milevští neuvěřitelných devatenáct branek. V tabulce střelců si výrazně polepšil Jaroslav Hadáček, který se proti Rudolfovu a Oseku trefil celkem desetkrát. „Rychle jsme se dostali do dvoubrankového vedení a pak už zápas probíhal v naší režii,“ řekl k utkání spokojený kouč Milevska Tomáš Smrčina. 

Výsledky 26. kola krajského přeboru


FK Olešník – SK Rudolfov 4:0 (2:0)

Góly: 7. (pen.) Szó, 15. Vrážek, 52. Toth, 83. J. Píša. Rozhodčí: Pečenka – Leiš Filip, Mrosko. ŽK: 1:1 (Vojta – Prokeš). Diváků: 70.


Malše Roudné – TJ Hluboká nad Vltavou 2:0 (1:0)

Góly: 51. a 82. Kadlec. Rozhodčí: Šťastný – Boček, Nedvěd. ŽK: 4:6 D. Cepák, Míka, Kadlec, Zachař – Hrachovec 2, Tauber, Kössl, M. Otepka, Rubick). ČK: 0:1 (48. V. Hrachovec). Diváků: 250.


FK Protivín – FK Sokol Třebětice 7:3 (4:1)

Góly: 17., 36., 79., 85. a 90. P. Hrachovec, 2. Petr, 5. Z. Vorel – 22. a 48. Cech, 52. R. Nehyba. Rozhodčí: Kollmann – Brych, Vejčík. ŽK: 3:2 (Petr, Daniel Bečvář, Říha – Trávníček, Habr). Diváků: 100.


Spartak Trhové Sviny – FC AL-KO Semice 1:4 (1:2)

Góly: 2. Macák – 38. Micka, 45. Blažek, 65. P. Valach, 85. M. Valach. Rozhodčí: Dunovský – Frček, Smola. ŽK: 2:2 (Horelica, Tůma – Micka, P. Valach). Diváků: 50.


FK Olympie Týn n/Vlt. – FK Junior Strakonice 0:7 (0:4)

Góly: 10. Janoch, 12. Krejčí, 27. vlastní (Maxa), 44. Bílý, 48. Zahrádka, 73. Míčka, 79. Máška. Rozhodčí: Kaštánek – Pravda, Němec. ŽK: 0:2 (Bílý 2). ČK: 2:1 (9. Gutwirth, 23. Kadlec – 54. Bílý). Diváků: 120.


TJ Dražice – TJ Jiskra Třeboň 2:1 (1:0)

Góly: 23. vlastní (Širhal), 82. M. Stuchlík – 46. Radosta. Rozhodčí: Leiš – Votava, Pečenka. ŽK: 8:5 (Počinek, Studenovský, Hornát, Veselý, Cápek, J. Štecher, vedoucí Vl. Stuchlík, zdravotník M. Ursacher – Zavadil, Hromádka, Kubata, Tůma, Průcha). ČK: 1:0 (68. zdravotník M. Ursacher). Diváků: 100.


FC ZVVZ Milevsko – TJ Osek 10:0 (5:0)

Góly: 11., 28., 45., 50., 70. a 76. J. Hadáček, 4. Bártík, 42. Hušek, 74. Petřík, 89. Vakoč. Rozhodčí: Hrušková – Smola, Kaštánek. ŽK: 0:1 (Kuneš). Diváků: 180.


SK Jankov – SK Mirovice 1:5 (1:1)

Góly: 9. Borovka – 6., 50. a 87. M. Štochl, 57. J. Převrátil, 71. Král. Rozhodčí: Krčín – Barva, Mrosko. ŽK: 1:4 (Bürger – J. Štochl 2, Husar, M. Štochl), ČK: 0:1 (80. J. Štochl). Diváků: 88.

Napsal(a) Redakce | Foto Miroslav Jánský, Lenka Průchová