Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborští odvezli z Hostouně bod, budějovičtí mladíci opět nebodovali

neděle, 26. května 2024, 08:59

Čechy – Jihočeské celky si zápasy 28. kola ČFL rozložily do tří dnů. V páteční předehrávce remizovala táborské rezerva ve Štěchovicích s Povltavskou FA. B-tým Dynama ČB v sobotním dopoledne ztratil ještě do přestávky rychlé vedení s plzeňskými viktoriány a popáté nebodoval. Písek, který osm zápasů po sobě nevyhrál a namočil se do sestupových vod, protrhl střeleckou smůlu a v neděli dopoledne zvítězil na Admiře.

Sokol Hostouň – FC Táborsko B 2:2 (1:0)

Góly: 20. Štětka, 79. Januška - 56. Schramhauser, 71. Nešický. Rozhodčí: Flade – Kolátor, Krupka. ŽK: 2:1 (Hucek, Egbe – Nešický). Diváků: 200.

Táborsko B: Mrzena – Kubovský, Brabec, Sojka, Vysušil – Schramhauser, Javorek – Soliu, Nešický, Drchal (72. Praveček) – Koulousias. Trenér Zeman.

Lukáš Zeman (trenér Táborska B): „Pro nás je to ztráta. První půlhodinu jsme prospali, hráli jsme úplně něco jiného, než jsme si řekli v kabině. Ze standardky jsme dostali gól a po třiceti minutách jsme prohrávali. Až poté začali kluci plnit pokyny, které jsme si řekli, do šatny jsme nicméně šli s jednobrankovým mankem. Do druhého poločasu jsme vlétli mnohem lépe a podařilo se nám utkání otočit. Bohužel, po takové nešťastné situaci jsme dostali druhý gól. Měli jsme pak ještě tři tutové šance, které jsme měli proměnit. Na druhou stranu jsme dali šanci dalšímu dorostenci Soliovi, který odehrál celý zápas. Je pozitivní, že se nám daří zabudovávat do sestavy dorostence, utkání jsme však měli vyhrát.“


SK Dynamo Č. Budějovice B – FC Viktoria Plzeň B 1:3 (1:2)

Góly: 9. (pen.) Polanský – 30. a 43. Nováček, 66. Vrba. Rozhodčí: Hoch – Coufal, Makovec. ŽK: 2:1 (Čoudek, Šimoník – Nováček). Diváků: 80.

Dynamo B: Valenta – Faltus, Němeček (67. Mašek), Novák, Čoudek – Malecha, Hák, P. Zíka (67. Böhm) – Polanský (72. Pařízek), Prášek, Šimoník (80. Bečvář). Trenér Žmolík.

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Nastoupily proti sobě dva silné týmy. Oboustranně to byl skvělý zápas hraný v tempu, bohužel jsme ale ze čtyř situací dostali tři góly. My jsme měli šancí mnohem víc, ale nedali jsme je, a proto jsme prohráli. Zápas se mi hodnotí s těžkým srdcem, protože jsme makali, odjezdili jsme to, ale opět jsme si vylámali zuby v koncovce. Pokud nebudeme dávat góly a ze čtyř soupeřových šancí třikrát inkasujeme, budeme se výsledkově trápit. Nyní máme nějaké body nahrané a v klidu se můžeme soustředit na předvedenou hru, ale v příští sezóně by nám ty body mohly scházet. Pokud budeme hrát hezky, ale nebudeme dávat góly, stačit to nebude.“


FK Admira Praha – FC Písek 1:3 (0:2)

Góly: 68. Jandovský - 10. a 59. Voráček, 33. (pen.) Koreš. Rozhodčí: Matějka – Tryzna, Rychtár. ŽK: 3:3 (Čížek, Čácha, Martinic – Baďura, Voráček, Lerch). Diváků: 203.

Písek: Lerch – Sajtl, Běloušek, Bartizal, Štěch – Baďura, Mařík (73. Arzberger) – Kalousek (65. Dohnal), Koreš, Belej (65. Pech) – Voráček (90. Novák). Trenér Nousek.

Milan Nousek (trenér Písku): „Pro nás to byl zejména po psychické stránce těžký zápas, protože jsme věděli, jak hráli soupeři pod námi. Nehráli jsme žádný hezký fotbal, ale především účelný, protože jsme chtěli získat co nejvíc bodů, abychom utekli ze spodku tabulky. Bylo to pro nás složitější, ale zvládli jsme to.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza