Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jihočeši podlehli postupovým adeptům třetí ligy, Písek zůstává v sestupovém pásmu

 
neděle, 19. května 2024, 08:56

Čechy – Vedoucí tandem Slavia Praha B a Jiskra Domažlice ve finiši třetí ligy a před vzájemným soubojem v příštím týdnu nezaváhal proti jihočeským zástupcům. Slávisté s uzdraveným brankářem Kolářem a útočníkem Teclem nakročili za vítězstvím na táborské Svépomoci gólem v nastavení první půle. Vše podstatné se na domažlické Střelnici událo v úvodní čtvrthodince. Budějovičtí i přes kvalitní výkon nezabránili čtvrté porážce v řadě. Písek se na jaře trápí, nevyhrál ani poosmé za sebou. Očekávané tři body s Hostouní nezískal a v závěrečných třech kolech musí bezpodmínečně zabrat, aby odvrátil hrozbu sestupu.

FC Táborsko B – SK Slavia Praha 0:2 (0:1)

Góly: 45. (+4) Toula, 63. Trédl. Rozhodčí: Vít – Tryzna, Arnošt. ŽK: 2:3 (Schramhauser, Koulousias – Konečný, Toula, Hunal). Diváků: 390.

Táborsko B: Matoušek – Osmančík, Brabec, Sojka, Vysušil (86. Fišer) – Schramhauser, Skopec (79. Javorek) – Drchal (60. Praveček), Nešický, Kubovský (60. Soliu) – Koulousias. Trenér Zeman.

Lukáš Zeman (trenér Táborska B): „Musím uznat, že Slavia má výborný tým. Předvedla skvělý výkon, vyhrála zaslouženě. Herně jsme na ni nestačili. Byla rychlejší a fotbalovější, nám chyběla individuální odvaha něco udělat. Pro nás to byl těžký zápas, a musím říct, že Slavia je na čele tabulky zcela po právu. Měla by to být ona, kdo postoupí do druhé ligy. Za nás bych chtěl speciálně vyzdvihnout výkon brankáře Matouška, který nás mnohokrát podržel a navíc chytil i penaltu.“


FC Písek – Sokol Hostouň 2:2 (2:1)

Góly: 42. (pen.) Koreš, 45. (+1) Bartizal – 4. a 62. Etemike. Rozhodčí: Raplík – A. Beneš, Hamouz. ŽK: 5:3 (Baďura, Dohnal, Sajtl, Běloušek, Koreš – Kokeš, Novák, Čížek). Diváků: 350.

Písek: Lerch – Bartizal, Běloušek, Baďura (89. Maroušek), Štěch – Belej (45. Arzberger), Dohnal (74. Dohnal), Koreš, Sajtl (89. Mařík) – Pech, Voráček. Trenér Nousek.

Milan Nousek (trenér Písku): „Remízu koušeme těžko, protože v naší situaci jsme potřebovali vyhrát. To se nám nepovedlo, a proto převažuje zklamání. Na druhou stranu musíme uznat i kvalitu soupeře a brát i ten jeden bod. Určitě je to lepší než nic, je to ale málo. Potřebovali jsme nutně získat tři body, což vyvíjí na hráče tlak, a zejména u těch mladších se to promítá na jejich výkonu. I díky těmto zápasům ale mladí hráči rostou a sbírají zkušenosti k nezaplacení. Věřím, že za takové dva roky budou zvládat podobné zápasy lépe. Nyní nám ale ty body chybí. Mohli jsme být víc v klidu, takhle budeme muset pořádně zabrat, abychom příští týden přivezli nějaké body z Admiry.“


TJ Jiskra Domažlice – SK Dynamo Č. Budějovice B 2:1 (2:1)

Góly: 8. Zajíček, 15. Fillo - 16. Prášek. Rozhodčí: Švagr – Doubrava, Ježek. ŽK: 1:2 (Dvořák – Faltus, P. Zíka). Diváků: 300.

Dynamo B: Valenta – Faltus (78. Pařízek), Novák, Němeček, Šimoník (72. Sladký) – P. Zíka, Hák, Malecha – Gantogtokh (46. Mašek), Prášek, Polanský. Trenér Žmolík.

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Až na výsledek musím utkání hodnotit pozitivně, protože i přes prohru jsme podali asi nejlepší výkon v sezóně. Nepamatuji si, že bychom za poslední dva roky odehráli takhle dobrý zápas. Bohužel jsme ale udělali na začátku utkání dvě chyby, a to nás nakonec stálo vítězství. I přesto, že jsme v dalším průběhu hráli výborně, nedokázali jsme naše příležitosti proměnit. Naši mladí hráči ovšem podali proti domácím zkušeným fotbalistům vyspělý výkon a naše hra měla parametry velkého fotbalu, k čemuž svou kvalitou přispěli také hráči Domažlic.“

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař, Jan Škrle, Jiskra Domažlice