Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V souboji čtvrtého se třetím hostí Absolut rezervu Liberce

 
pátek, 20. října 2023, 09:55

O nadcházejícím víkendu je na programu 5. kolo 2. Futsal ligy západ. Jihočeští futsalisté se potřetí v sezoně představí v domácí českobudějovické sportovní hale (neděle 18:00) a i do třetice budou chtít před vlastními fanoušky brát tři body. V cestě za nimi však stojí rezerva ligového Liberce.

Druhá domácí výhra se zrodila proti Benešovu

V posledním domácím představení zavítal do krajského města nováček soutěže Arsenal Benešov. Než se stačili hosté na palubovce rozkoukat, uvolnil se Hrachovec a přízemní střelou vsítil první branku utkání. Záhy ale bylo srovnáno. Jen o dvě minuty později totiž zužitkoval přihrávku Pecky Čipera. Do vedení v 8. minutě poslal hosty Josef Kouklík ml., ale stejný čas na srovnání skóre potřebovali i domácí, když se prosadil kanonýr Kadlec. Závěrečné minuty prvního dějství byly svázané taktikou, neboť oba týmy měly na kontě již 5 faulů. Desetimetrového kopu se nakonec dočkali jen futsalisté Arsenalu, a to hned dvakrát. V obou případech byl jejich exekutorem na jihu Čech dobře známý Tomáš Pecka. V prvním případě však branku minul a v druhém mu jeho střelu Kříž vyrazil. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 2:2.

Po změně stran začali být domácí nebezpečnější ze standardních situací, což jim přineslo Hornátem i kýženou branku na 3:2, která odstartovala gólově úrodnou čtyřminutovku mezi 26. a 30. minutou. V tomto rozmezí se totiž ještě trefil dvakrát Hrachovec, který tak završil hattrick, a chybu v benešovské powerplay trestal střelou do odkryté klece Šrámek. Na výsledkové tabuli tak svítilo na konci třicáté minuty skóre 6:2. Jak se později ukázalo byla to právě tato pasáž utkání, která o jeho osudu rozhodla. V poslední čtvrtině duelu padly ještě další čtyři branky – po dvou na obou stranách – a zrodila se tak konečná výhra Absolutu 7:5.

Venku znovu naprázdno

K druhému venkovnímu utkání zajížděli Černodubští do Ústí nad Labem, kde se utkali s dalším nováčkem, tamním FC NY Tiradores. Poločasové vedení 2:1 však Jihočeši neudrželi a i napodruhé se z venkovního utkání vraceli bez bodu a s porážkou o jediný gól, tentokrát v poměru 5:4.

Utkání hodnotil Jan Matoušek, pro něhož to byl premiérový druholigový start v barvách Absolutu: „V Ústí nás nečekal vůbec jednoduchý zápas. Po celou dobu se hrálo poměrně vyrovnané utkání, v němž jsme po prvním poločase drželi jednobrankový náskok. Druhý poločas se odehrával v podobném duchu - branky padaly na obou stranách a oba týmy se dostávaly do vyložených šancí, kdy nás opakovaně podržel svými zákroky brankář Kříž. Jedním ze zlomových okamžiků utkání byla sporná situace, kdy jsme namísto odpískané penalty inkasovali rozhodující gól z protiútoku, na který jsme již nedokázali reagovat. Bohužel nevyužité šance nás stály bodový zisk, který jsme si po předvedeném výkonu jistě zasloužili!"

V neděli bitva jihu proti severu

Po dvou domácích výhrách a dvou venkovních porážkách čeká Absolut třetí domácí duel, v němž jakožto aktuálně čtvrtý tým vyrovnané tabulky bude hostit průběžně třetí celek, rezervu ligového FTZS Liberec. Domácí lodivod Radim Staněk očekává velice těžký duel: „Myslím, že nás v neděli čeká doposud nejtěžší prověrka v sezóně a jsem sám zvědavý, jak se s ní popasujeme!“ To se příchozí diváci dozví již tuto neděli od 18:00 v českobudějovické sportovní hale!

Napsal(a) Redakce | Foto Lukáš Hoďánek / Kuky Photo