Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Futsal je zpátky, Absolut hostí Kladno

 
pátek, 22. září 2023, 19:35

České Budějovice - Po více než půlroční přestávce jsou futsalové palubovky opět v nejvyšší pohotovosti. Tento víkend se vedle fotbalového derby pražských „S“ ponese i v duchu startu 2. Futsal ligy západ. V nejvyšších patrech tuzemského futsalu zůstává nadále jediný jihočeský zástupce, loni nakonec sedmý Absolut Černý Dub, který v rámci 1. kola přivítá v neděli od 19:30 v českobudějovické sportovní hale FK Kladno.

Oproti uplynulému ročníku doznala 2. Futsal liga západ poměrně značných změn. Po loňském „last-minute“ odstoupení dlouholetého účastníka GMM Jablonec bude opět kompletní, tedy 12členná.

Celá třetina týmů navíc v poslední sezoně v druhé lize nepůsobila. Kvůli neudělení licence pro 1. Futsal ligu byla o patro níže administrativně sesazena pražská Sparta, která tak bude divácky jednoznačně největším lákadlem. O patro výš se naopak podívají po roční odmlce pražští Wizards. Kvarteto nováčků pak doplňují Arsenal Benešov a Tiradores Ústí nad Labem.

Opačným směrem než pražská Sparta se po jednoznačném triumfu vydal FC Baník Chomutov. Naopak loni druhé MGC Teplice doplatily na tristní platební morálku a byť se do nadcházejícího ročníku nakonec ani nepřihlásily, disciplinární komise SFČR je stejně poslala do nejnižší regionální soutěže. Jediným sestupujícím se nakonec stal TJ Dalmach Turnov.

„Myslím si, že aktuální peloton druhé ligy je minimálně po papírové stránce kvalitnější než loni. Mezi adepty na postup vedle Sparty řadím ještě Bohemku. Černým koněm je pro mě Kladno,“ odhaduje před sezonou kapitán Absolutu Ctibor Novotný.

Právě s Kladnem čeká Jihočechy první domácí utkání, které je na programu již tuto neděli 24. 9. 2023 od 19:30 hod v českobudějovické sportovní hale. „Od soupeře úplně nevím co očekávat. Během léta spojili síly s kvalitním pražským Chemconexem, vyměnili trenéra a patrně i přivedli hráče z ligy odstoupivší České Lípy…,“ vypočítává před výkopem manažer domácích Radim Staněk a na utkání zve všechny příznivce: „Po více než šesti měsících jsme naplno zpátky, Kladnu rozhodně nedáme nic zadarmo a těšíme se na vaši podporu!“

Napsal(a) Redakce | Foto Absolut Černý Dub