Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výtěžek z Vacovského fotbalohraní putoval pro Emičku

 
pondělí, 24. července 2023, 22:50

Vacovské fotbalohraní se uskutečnilo podeváté a domácí tým společně s Vojtou Dykem, známým hercem a zpěvákem, do města pod javornickou rozhlednou pozvali tým Real TOP Praha s řadou významných osobností sportu, kultury a filmu. Před solidní návštěvou za ideálního počasí se odehrálo velmi pěkné utkání, v němž nerozhodují body, ale krásné akce, kličky, ale zejména velké přátelství a kamarádství obou týmů.

Letošní hlavní hvězdou letošního klání byl Ladislav Vízek, bývalý vynikající fotbalista Dukly Praha, po té hráč nižších soutěží, hospodský a bavič a dnes sportovní senior, který letos oslavil 68 let a ukázal, že míč má stále v noze. Společně s jeho zetěm Vladimírem Šmicrem a ostatními spoluhráči bavili diváky, ale též spoluhráče i protihráče. Utkání začalo i skončilo stylově, když gólový účet otevřel i uzavřel Vojta Dyk, který ve Vacově má chalupu a hraje za místní B tým okresní přebor.

REAL TOP Praha je tým, který tvoří  umělcké osobnosti společenského života, známý herci a zejména fotbalisti, kteří hrávali za tým Československa a České republiky. Fotbal a charita to je zdvojení tohoto týmu a ve Vacově tomu nebylo jinak.

Fotbalisti věnovali nemocné holčičce Emičce 50 tisíc korun, 10 tisíc věnoval nadační fond Pro štěstí a do koncové částky sta tisíc přispěli místní podnikatelé v průběhu utkání. Částka je věnována Emičce, která je postižena mozkovou obrnou a pomůže k nákupu speciální zdravotní pomůcky. Šek předávali Vojta Dyk a starosta Vacova František Čtvrtník, který hájil barvy domácího SK Vacov. Za ohromného potlesku diváků poděkovali za tento dar dojatí rodiče, Emička a bratr Kubík.

SK Vacov - Real TOP Praha 3:6 (1:4)

Branky: 9. a, 49. Hozman, 68. Zábranský - 8. a 85.  Dyk, 37. a 44. Lafata, 13. Šírl, 57.  Šonka. Rozhodčí: Ťupa - Rinth, Koblížek.

SK Vacov: Václav Forejtar - Jan Obranec, Tomáš Hozman, Jaroslav Červenka, Martin Čtvrtník, Antonín Bujok, František Čtvrtník, Filip Zitta, Viktor Valta, Milan Satrapa, Jaroslav Ketzer, Dominik Vítovec, Vít Zábranský, Vojtěch Uhlíř, Štěpán Kryštof, Ondřej Novák.

Real TOP Praha: Jaroslav Bekada - Vasil Ducar, Michal Žižák, Ladislav Hampl, Karel Rada, Robert Záruba, Jaromír Bosák, Saša Smita, Marek Jankulovski, Radek Šírl, Milan Štěrba, Milan Fukal, Jan Šmíd, David Lavata, Erich Brabec, Patrik Ježek, Vladimír Šmicer, Ladislav Vízek, Martin Šonka, Jan Rajnoch, Vojta Dyk.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran