Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bronzový Absolut se v pátek rozloučí s úspěšnou sezonou

 
čtvrtek, 10. března 2022, 20:26

V derniéře sezony 2021/2022 se tento pátek od 21:00 v českobudějovické Sportovní hale představí Absolut Černý Dub proti mladoboleslavskému Malibu. Rozlučkové utkání se ponese v duchu oslav – vítězstvím nad Kladnem si totiž domácí zajistili bronzové medaile!

Demolice Teplic

V minulém domácím utkání se v Českých Budějovicích představilo teplické Morgan Commando, které bojuje o udržení druholigové příslušnosti. Hosté se vinnou vlastní nedisciplinovanosti museli obejít bez čtveřice suspendovaných hráčů, dorazili tak v improvizované sestavě, čehož futsalisté Absolutu dokázali naplno využít. Od úvodní hvizdu měli utkání jasně pod kontrolou a otázkou jen zůstávalo na jakém stavu se zastaví finální skóre. K vidění nakonec bylo 15 branek, z nichž 13 skončilo za zády teplického brankáře. Střelecky excelovali čtyřgóloví Pasecký s Pacholíkem, po 2 brankách přidali Kadlec s Tůmou a jednou se prosadil kapitán Novotný.

Výhra na Kladně znamenala bronz

Po zaváhání čtvrtého Chomutova proti plzeňskému Jerigu byly karty v boji o 3. místo rozdány jasně – pokud Absolut získá ze zbývajících 2 utkání alespoň 3 body, bez ohledu na výsledky Chomutova získá bronzovou medaili. Za jejím ziskem svěřenci Staňka vykročili rázně. Po dvou brankách Paseckého se rychle ujali vedení, na které domácí již v 7. minutě reagovali hrou bez brankáře, od níž v podstatě neustoupili až do samotného závěru. Před svého soupeře se však ani jednou nedostali, nejblíže mu byli krátce po změně stran, když z penalty srovnávali na 3:3. Vedení na stranu Absolutu však vrátil svou třetí brankou v utkání Pasecký, jenž zužitkoval skvělou práci Pacholíka. Po nádherných individuálních akcích Novotného s Kadlecem byl stav dokonce 3:6. Necelé 2 minuty před koncem však byl znovu rozdíl jen jednobrankový a zbylé desítky sekund vedoucí k medaili se zdály nekonečné. Produktivní duo Pasecký – Pacholík však nakonec dokázalo potrestat nepřesnost a nervozitu v domácích řadách a stanovit konečný výsledek na 5:8 pro Absolut.

Oslava bronzu proti Malibu

Pátek 4. 3. 2022 se tak zapsal nesmazatelným písmem do klubové historie – 25 let existence klubu totiž Absolut slaví ve velkém stylu, bronzovou druholigovou medailí! Úspěch je to o to cennější, uvážíme-li fakt, že se po zrušení loňské sezony z důvodu pandemie covid-19 jednalo pro klub o premiérovou kompletní sezonu na republikové úrovni. Bronzový úspěch oslaví jihočeští futsalisté před svými fanoušky již tento pátek od 21:00 hod ve Sportovní hale v Českých Budějovicích posledním utkáním proti Malibu Mladá Boleslav. Na utkání, které se ponese ve víru bronzových oslav jste všichni srdečně zváni!

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach