Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Absolut se po měsíci vrací domů, přivítá Teplice

 
čtvrtek, 24. února 2022, 11:10

České Budějovice - Po měsíční pauze vyplněné třemi neúspěšnými výlety na sever Čech se futsalisté Absolutu konečně představí před svými fanoušky. Předposlední domácí utkání sehrají tento pátek v českobudějovické Sportovní hale od 20:30 hod. V rámci 20. kola poměří síly s MGC Teplice.

V souboji o 2. místo schytal Perštejn debakl

Poslední domácí utkání jihočeských futsalistů bylo ve Sportovní hale k vidění 28. ledna a bylo atraktivní hned z několika pohledů. V sázce bylo mj. průběžné 2. místo tabulky a 14zápasová soupeřova šňůra bez porážky. Očekávanému duelu navíc předcházela na tuzemské futsalové poměry unikátní předzápasová show, již přihlíželo bezmála 200 diváků.

Jak se ukázalo o necelé dvě hodiny později, show jako by skončila až se závěrečným hvizdem sudích. Absolut nedal Perštejnu šanci a na průběžné 2. místo se katapultoval ve velkém stylu, výhrou 7:0!

Neúspěšné turné po severu

Díky vítězství nad Perštejnem a neúplné tabulce čekala na Absolut hned o týden později ještě o kus větší výzva – souboj o průběžné 1. místo s Boca Juniors Krupka, v podstatě profesionálním týmem plným zahraničních hráčů. Žádné drama se však bohužel nekonalo. Černodubští v improvizované sestavě nebyli Krupce soupeřem a schytali debakl 10:3.

Více než sportovní neúspěch však hosty mrzelo hlavně chování domácího týmu: „Naše hráče považuji nejen za vizitku klubu, ale i svou a jsem rád, že nejen ve výše uvedeném ohledu na ně můžu být pyšný. Více bych se k tomu minimálně prozatím nechtěl vyjadřovat.“ uvedl manažer klubu Radim Staněk.

Spravit chuť si tak chtěli futsalisté Absolutu o další týden později proti Jablonci. Tam znovu vyrazili v improvizované sestavě, druholigovou premiéru si připsali Snížek s Kabelem. Po vyrovnaném 1. poločase (2:2) však ani oni nezabránili kolapsu, který vyústil v další vysokou porážku, tentokrát v poměru 9:5.

Epilog severočeského trojboje byl na programu minulý týden v Chomutově, kde svěřenci trenéra Staňka po dvou porážkách chtěli odrazit tlak domácích, kteří byli jen o tři body zpět.

Jako již po několikáté v sezoně však prospali úvodní dvacetiminutovku, po níž odcházeli do šaten s tříbrankovým deficitem. „Nahodit motory“ se podařilo až po změně stran. Zlepšený pohyb a zvýšená aktivita přinesla 4 branky v chomutovské síti, dvakrát se však po přestávce prosadili i domácí a radovali se z výhry 5:4, díky níž se s Absolutem 3 kola před koncem srovnali na 37 bodech.

O medaili nejdříve s Teplicemi

Díky ostatním výsledkům je tři týdny před koncem jasné, že Absolut v první úplné druholigové sezoně v historii klubu neskončí na horším než 4. místě, přičemž předsezonním cílem klubu bylo vyhnout se sestupovým starostem! Nyní je však blízko medailové umístění, které i přes prohru v Chomutově stále mají Jihočeši ve svých rukou. Přijďte je podpořit v boji o medaili již tento pátek od 20:30 hod do českobudějovické Sportovní haly, kde se utkají s nevyzpytatelnými Teplicemi!

Napsal(a) Radim Staněk | Foto Miloslav Kusbach