Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Vedoucí tandem nastřílel po sedmi gólech. Dražice neprohrály desáté střetnutí v řadě!

 
neděle, 24. října 2021, 14:59

Jihočeský kraj – Dva měsíce neporažené Dražice nezaváhaly v derby v „Paďousích“ a výtečnou sérii prodloužily již na deset kol. Protivín vzdoroval posílenému béčku Táborska hodinu, pak čtyřikrát inkasoval. Olešník i přes velkou převahu jen remizoval na Rudolfově. Týn dovedl za výhrou špílmachr Dobal, který dvěma trefami sestřelil Milevsko. Hattricky se při vysokých vítězstvích blýskli Babka z Prachatic a krumlovský Vaněk. Rozjetý Osek selhal v Třeboni, kde už do přestávky skóroval dvakrát domácí Hromádka. Strakonice hattrickem Krejčího zdolaly Čimelice.

Protivínští fotbalisté by před utkáním v Táboře brali i zisk bodu, alespoň podle jednoho z jejich nejzkušenějších fotbalistů Jaromíra Vorla. Ještě v poločase to vypadalo, že by se hosté skutečně nemuseli domů vracet s prázdnou. Ve druhém poločase ovšem Táborsko nastřílelo pět gólů a všechny body zůstaly u Jordánu. Trenér Protivína Miroslav Říha byl i přes prohru spokojený. „Odehráli jsme nejlepší poločas v sezoně,“ vyjádřil se k první půli hostující kouč Protivína. Zároveň ocenil předvedenou hru obou týmů. „Hrál se fotbal, který se musel divákům líbit,“ dodal Říha.

Duel poslední Blatné s vedoucím Českým Krumlovem skončil očekávanou výhrou hostů. „Hrajeme s posledním, bereme jedině výhru,“ říkal před odjezdem do Blatné střelec Slavoje David Růžička. On sám k vysoké výhře v poměru 0:7 gólem nepřispěl, činili se ale jiní. Krumlovskou kanonádu načal krásnou střelou zpoza vápna už ve čtvrté minutě Dominik Tůma. Třemi góly se blýskl Patrik Vaněk. Čistý hattrick mu překazil Matěj Švec, který se do střelecké listiny zapsal dvakrát stejně jako Tůma.

Na výhře Olympie Týn nad Vltavou nad Milevskem výsledkem 2:0 se velkou měrou podílel zkušený harcovník Vladimír Dobal, autor obou gólů. Milevsko se před týdnem dočkalo pod novým trenérem Martinem Petrem výhry, na kterou čekalo pět kol. Povzbuzeni bodovým ziskem s Třeboní odjížděli milevští fotbalisté do Týna optimisticky naladěni. Hosté začali s chutí a během úvodní čtvrthodiny nevyužili několik šancí. Gól Dobala z 18. minuty ale Olympii postavil na nohy a trenér Václav Mareš byl za výhru rád. „Až na prvních patnáct minut nemám týmu co vytknout. Podali jsme bojovný výkon,“ zmínil kouč Týna. 

Olešník měl od prvních minut na Rudolfově, který po celý zápas úporně bránil, taktovku pevně ve svých rukou a zdálo se, že jen otázkou času, kdy se prosadí. Ale převahu nedokázal vyjádřit střelecky, byť příležitostí si vypracoval dost. Deset minut po přestávce se po rychlém brejku prosadili domácí Říhou a překvapivě vedli. Po faulu na Dudka mohl z penalty vyrovnat Toth, ale s pokusem doprostřed branky si na Keřku nepřišel. Až v 74. minutě favorit dorovnal skóre pohotovým Tothem na konečných 1:1.

Jankovští se marně dopředu připravili na hru doma stoprocentních Prachatic, které těží z rychlých protiútoků. Naopak sehráli nejhorší jankovský poločas v historii! Úvodních osm minut sice patřilo hostů, ale ve 29. minutě svítil na ukazateli skóre 5:0 a kanonýr Matyáše Babka už měl hattrick za sebou! Do kabin se šlo za stavu 6:1 a druhý poločas se jen dohrával. Padlo po jednom gólu na jedné straně. Tatran zvítězil doma pošesté za sebou, tentokrát nejvyšším rozdílem v sezoně.

Jediného přemožitele v probíhající sezoně našly Dražice ještě o prázdninách (21. srpna) v Č. Krumlově (1:5). Od té doby pravidelně v každém střetnutí bodují. Po jasné výhře nad Týnem (5:0) byly favoritem i v okresním derby v S. Ústí. Sokolové vydrželi se silami jen půl hodiny, Škrábkem se ujali vedení, ale pak spustil dobře namazaný dražický stoj a po trefách Mareše, M. Stuchlíka a Studenovského to do přestávky bylo rázem 1:3. Mareš se pak hlavou po rohu prosadil podruhé a vítězi nebylo pochyb.

Důležité vítězství zapsala Třeboň. Po porážce v Milevsku totiž zdolala třetí Osek 2:0 a posunula se v tabulce na deváté místo. Osečtí po čtyřech vítězstvích v řadě nebodovali a v koncovce tentokrát vyhořeli. Posledních dvacet minut dohrávali bez vykartovaného Šrámka. Ústřední postavou Jiskry byl Leoš Hromádka, autor obou gólů. V 19. min. proměnil penaltu za Kubišův faul a střelou k pravé tyči překonal Křížka a za deset minut se dorážkou z malého vápna prosadil podruhé.

Junior zásluhou dvougólového náskoku z první půle porazil Čimelice. Na začátku působili domácí ospalý dojmem, ale v dalších minutách se zlepšili a vytěžili z toho dva góly Krejčího. Také do druhé půlky vstoupili lépe hosté a Říhou snížili, ale zakrátko neuhlídali opět Krejčího, který hlavou po centru Zoubka zkompletoval hattrick. Hned po rozehrání zlikvidoval tutovku Smetany domácí brankář Lízal. Pak si dal po rohu smolného vlastence Rozhoň a drama vrcholilo. Pojistku Junioru zahodil Zahrádka ranou nad, Nosek pro změnu nastřelil břevno. V 84. minutě si napravil předešlou situaci Zahrádka, když přihrávku od Krejčího uklidil do branky a dal uklidňující gól na 4:2.

Výsledky 13. kola krajského přeboru   


FC MAS Táborsko B - FK Protivín 6:3 (1:2)

Góly: 51. a 73. Havrda, 22. Mácha, 60. De Almeida, 64. Kubovský, 76. Škrleta - 5. a 65. J. Vorel, 13. Zb. Vorel.
Rozhodčí: Klátil - Krčín, Albert. Delegát: Dvořák. ŽK: 2:2 (Činčura, Jansa – Štěpka, Dan). Diváků: 84.


SK Rudolfov - FK Olešník 1:1 (0:0)

Góly: 55. Říha - 76. Toth.
Rozhodčí: Jevčák - Němec, Lepič. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:2 (Miklík, Beko). Diváků: 100. Hostující Toth nedal penaltu.


TJ Blatná - FK Slavoj Č. Krumlov 0:7 (0:4)

Góly: 25., 32. a 60. Vaněk Patrik, 4. a 70. Tůma, 42. a 72. Švec.
Rozhodčí: Ondřej - Polák, Panský. Delegát: Přibyl. ŽK: 1:1 (Kůst – Tůma). Diváků: 150.


Sokol Sezimovo Ústí - TJ Dražice 2:5 (1:3)

Góly: 18. Škrábek, 80. J. Škarda – 30. a  69. Mareš, 32. M. Stuchlík, 41. Studenovský, 89. J. Štecher.
Rozhodčí: Albert - Přibyl, Klátil. Delegát: Skalák. ŽK: 2:1 (V. Škarda, Podroužek – M. Stuchlík). Diváků: 90.


FK Olympie Týn n/Vlt. - FC ZVVZ Milevsko 2:0 (1:0)

Góly: 19. a 54. Dobal.
Rozhodčí: Dunovský - Izugrafov, Kaštánek. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:1 (Dobal – Marvan). Diváků: 100.


FK Tatran Prachatice - SK Jankov 7:2 (6:1)

Góly: 9., 13. a 29. Babka, 19. M. Sedláček, 21. Makoš, 39. Pecka, 63. Mizera (vlastní) - 38. (pen.) Schönbauer, 76. Benda.
Rozhodčí: Mach - Brom, Žurek. Delegát: Brož. Bez karet. Diváků: 100.


TJ Jiskra Třeboň - TJ Osek 2:0 (2:0)

Góly: 20. (pen.) a 30. Hromádka.
Rozhodčí: Peterka - Polák, Brom. Delegát: Třeštík. ŽK: 2:5 (Bartl, Bartoš – Šrámek 2, Kubiš, Čapek, J. Říský). Diváků: 125.


FK Junior Strakonice - SK SIKO Čimelice 4:2 (2:0)

Góly: 13., 18. (pen.) a 59. Krejčí, 87. Zahrádka - 53. Š. Říha, 72. Rozhoň (vlastní).
Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Kollmann. Delegát: Hruška. ŽK: 2:4 (Nosek, Krýsl – Káš, Petřík, Smetana, Nekl). Diváků: 92.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle