Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na malého Jakoubka se v charitativním utkání vybralo přes půl milionu korun

 
neděle, 5. září 2021, 18:29

Lidé si i v těžké době dokáží pomáhat. Příkladem byla sobotní akce na strakonické Křemelce, kterou pořádal Odbor přátel Slavie Praha ve spolupráci s SK Slavia Praha a Městem Strakonice a místním klubem FK Junior ve prospěch bývalého slávisty Petra Jandy Jakoubka, který je v domácím léčení po poranění míchy.

Na náročnou Jakoubkovu léčbu ve specializovaných klinikách se již před utkáním vybraly necelé 4 miliony korun a výtěžek ze sobotní akce činil více než 500 tisíc korun.

Hlavní událostí celého dne byl exhibiční zápas poprvé složeného týmu Slavie Praha z roku 2007 proti výběru Petra Jandy. Slávisté nastoupili v sestavě Vorel (Diviš) - Krajčík, Brabec, Latka, Dřížďal, Zdeněk Zlámal, Švento, Tavares, Tijani Belaid, Švec, Trapp, Černý, Volešák, Šenkeřík, Fořt, Vlček, Necid. Místo v brance u Jankova týmu zaujal Jan Koller, v poli hráli Koller - Dostál, Suchý, Janda, Jindřišek, Kozel (hrající trenér), Škoda, Sylvestre, Nečas ml., Ondřej Zlámal, Aimen Belaid, Jirouš, Held, Zikmund, Samuel, Vrzal a pro zranění nehrající Koreš.

Utkání skončilo smírně remízou 6:6 (Tijani Belaid 3, Necid 2, Švento - Nečas ml. 3, Škoda 2, Sylvestre).

Diváci, kterých dorazilo 1146, mohli kromě vstupného přispět na Jakoubkovu podporu nákupem speciálních náramků, plakátů či dražbou podepsaných dresů, která proběhla o poločasové přestávce.

Před zahájením druhého poločasu došlo na předání finančních šeků. Kabina Mladé Boleslavi věnovala šek na 50 tisíc, Slavie 2007 (50 tisíc) a současný A tým (250 tisíc). Dále přispěl také FC Písek (50 tisíc) a OFS Strakonice (15 tisíc) a OFS Písek (40 tisíc). Diváci na konci slavnostního předávání bouřlivým potleskem povzbudili malého Jakoubka a děkujícího otce Petra Jandu dojali k slzám.  

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle