Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

4. ČFL: Krumlovu, Hluboké i Soběslavi stačila na výhru jediná branka

 
pondělí, 26. srpna 2024, 10:26

Čechy – V prvním letošním regionálním derby ve 4. lize se Hluboká dočkala premiérového gólu v celostátní soutěži. V nastavení první půle jej vsítil Smíšek, takže Jindřichův Hradec vyšel naprázdno. Výsledek 1:0 byl ale jinak u Jihočechů ve třetím kole oblíbený. Stejným poměrem totiž zvítězil jak Český Krumlov, tak venku Soběslav.

FK Slavoj Český Krumlov – SK Senco Doubravka 1:0 (0:0)

Gól: 72. Matuška. Rozhodčí: Janíček – Havlík, Leiš. ŽK: 6:2 (Kolář, Polanský, Mikšl, Kabele, J. Matuška, O. Matuška – Patrovský, Künstner). Diváků: 100.

Český Krumlov: Beránek – Kubát (46. Šindelář), Kabele, Kolář - J. Matuška, Mikš - Kordík (75. Matějček), Bauer (90+1. Lach), O. Matuška - Polanský. Trenér Šváb.

Zdeněk Šváb (trenér Č. Krumlova): „Utkání s Doubravkou po středeční přípravě s Dynamem bolelo, v prvním poločase, který byl absolutně bez šancí, nás moc neposlouchal balon. Měli jsme tvrdé nohy a rozehráli jsme se až po změně stran. To jsme byli jasně lepší, dobře jsme bránili a vyráželi jsme do rychlých brejků. Třikrát jsme šli sami na bránu, ale nedali jsme. Jindra Kordík chtěl střídat, že ho v horku motá hlava, ale ještě mu říkali, aby pět minut vydržel. Udělal kličku, nacentroval a Honza Matuška to zavíral levou nohou pod gólmanem. Poté jsme už vedení 1:0 uhájili. Za druhou půli jsme si zasloužili vyhrát stoprocentně, jsme spokojeni.“


FK Jindřichův Hradec 1910 - TJ Hluboká nad Vltavou 0:1 (0:1)

Gól: 45+2. Smíšek. Rozhodčí: Hlaváček – Budil, Cigáň. ŽK: 5:5 (Rezek 2, Rejthar, Hájek, Brož – Krejčí, Píša, Pecka, Říha, R. Otepka). ČK: 1:0 (Rezek po 2 ŽK). Diváků: 120.

J. Hradec: Vondrák – Rezek, Licehamr (90. Hron), Rejthar, Hauser (67. Brož) – Votava, Mára (85. Jakub Hamr), Mareš (67. Pacholík), Waník – M. Mischnik (67. Jiří Hamr), Hájek. Trenér Zeman.

Hluboká: Pavelec – Krejčí, M. Otepka, Smíšek, Kössl, P. Hrachovec (67. Pechek), V. Hrachovec, Píša (90+2. Koupal), Tauber (40. Novák), Pecka, Říha (90+2. Gutwirth). Trenér R. Otepka.

Miroslav Zeman (trenér J. Hradce): „Do zápasu s Hlubokou jsme vstoupili katastrofálně a soupeř byl v první půlhodině lepší. My jsme byli skoupí na krok a Hluboká nás přehrávala. Zhruba od třicáté minuty jsme vyrovnali hru, ale ve 45. minutě jsme vyrobili hrubou chybu a nechali jít hosty do vedení. Do druhého poločasu jsme udělali nějaké změny, zlepšili jsme se, avšak po nesmyslné červené kartě se naše šance na vyrovnání a případné otočení zápasu výrazně ztenčily. I v deseti jsme byli aktivnější, Hluboká si ale své vedení zkušeně pohlídala a nakonec zaslouženě zvítězila.“

Roman Hřib (asistent trenéra Hluboké): „Utkání se nám povedlo. V první půli jsme byli a balonu a hra se odehrávala ve střední části. Ujali jsme se vedení, zranil se nám Tauber, ale do přestávky jsme to dohráli. Po změně stran jsme měli tři vyložené šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Soupeř si vytvořil mírný tlak, kluky musím však pochválit. Věděli jsme, že je Hradec nahoře silný, ale zvládli jsme to odskákat. Konečně jsme vstřelili první gól v této soutěži, k tomu jsme potřetí s nulou vzadu a jsme za to nesmírně rádi.“


SK Slavia Vejprnice – TJ Spartak Soběslav 0:1 (0:0)

Gól: 57. Plucar. Rozhodčí: Hrušková – Hessová, Špindlerová. ŽK: 10:4 (Křen 2, Turek 2, Kotva, Puhlovský, Novák, Kadar, L. Csambal, D. Csambal – Plucar, Pravda, Hoffmann, Šebek). ČK: 2:0 (Křen a Turek po 2 ŽK). Diváků: 112.

Soběslav: Červenec – Pavlík, Zeman, Kubart, Račák – Plucar (80. Coufal), Pravda (69. Boháč) – Vaněk, Škrleta (69. Macák), Dumbrovský (46. Hoffmann) – Vítovec (86. Šebek). Trenéři Hajič a Florián.

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Vejprnice se zaměřily na hluboký obranný blok a vsadily vše na svou defenzivní sílu. V prvním poločase jsme dominovali v držení míče, ale přestože jsme většinu času strávili na soupeřově polovině, nedařilo se nám skórovat. Únava z náročného zápasového týdne, spojená s pasivním postavením soupeřovy obrany, komplikovala naši útočnou hru. Na začátku druhého poločasu jsme si vytvořili dvě výrazné šance po centrech z levé strany, ale ve finální fázi jsme bohužel neuspěli. Soupeř šel po dvou žlutých kartách jednoho ze svých hráčů do oslabení, a krátce poté jsme konečně skórovali díky individuální akci Adama Plucara. Ten v rychlosti prošel zhuštěným středem hřiště a přesnou tvrdou ranou zakončil svůj průnik. Až po tomto gólu začal soupeř vyvíjet výraznější útočné snažení. Bohužel jsme mu to často ulehčovali – trápení v koncovce a zbytečně zbrklé výpady do stále dobře organizované obrany soupeře vedly k chybám v předfinální fázi, což soupeři umožnilo rychlé protiútoky. I když jsme tyto útoky dokázali zastavit, často to bylo za cenu zbytečných faulů, po kterých mohli domácí hrozit ze standardních situací a dlouhých nákopů do našeho vápna. Naštěstí jsme jim nedovolili žádnou výraznější příležitost ke skórování a zaslouženě si odvážíme cenné venkovní vítězství.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák