Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pod zámkem bez branek, Soběslav odčinila minulou porážku, Hradci a Krumlovu chybělo štěstí

 
pondělí, 19. srpna 2024, 12:12

Čechy – Soběslav odčinila porážku z Přeštic a doma díky zlepšení ve druhém poločase porazila Hořovice. Český Krumlov měl tentokrát smůlu, když na hřišti domažlické rezervy prohrál gólem z 90. minuty, Jindřichův Hradec vinou neproměněných šancí padl v Příbrami a pod hlubockým zámkem se zrodil bezbrankový výsledek. Tak dopadlo druhé kolo 4. české fotbalové ligy z pohledu jihočeských celků.

TJ Spartak Soběslav – SK Hořovice 3:1 (2:1)

Góly: 15. a 17. Vaněk (1. z penalty), 78. Vítovec – 11. Vokůrka. Rozhodčí: Kvaček – Klír, Zita. ŽK: 3:5 (Plucar, Vaněk, Pravda – Mareš, Smetana, Záluský, Puchmertl, Vostárek). Diváků: 197.

Soběslav: Červenec – Kubart, Račák, Zeman – Škrleta (64. Macák), Dumbrovský (64. Coufal), Vaněk (87. Bouchal), Pavlík, Pravda – Plucar (80. Šebek), Vítovec (80. Hoffmann). Trenéři Hajič a Florián.

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Začátek se nám nepovedl. Soupeř vstoupil do hry aktivně a několika zákroky nás podržel brankář Martin Červenec. I tak jsme ale inkasovali jako první, když jsme soupeři nabídli hodně prostoru ve středu pole pro rychlý útočný přechod. Do druhého poločasu se nám však podařilo skóre otočit dvěma góly Filipa Vaňka, který se prosadil nejprve z penalty a poté i ze hry. To už jsme měli větší herní převahu. Souhra ve středu pole, kde jsme doposud hledali optimální složení, se výrazně zlepšila a celá naše hra začala zejména v obranné fázi působit konsolidovaně. To nám umožnilo dobře zakládat naši útočnou hru, kde jsme si vytvářeli řadu výhodných přečíslení. Bohužel nás trochu trápila předfinální fáze, kde docházelo k řadě drobných chyb v kombinaci, které měly vliv na naši výslednou produktivitu. Gólovou pojistku se nám podařilo přidat deset minut před koncem, kdy se po stříleném centru Marka Coufala prosadil Honza Vítovec. I přes špatný začátek je naše výhra zcela zasloužená a jsme moc rádi, že jsme se dokázali rychle oklepat z facky, kterou jsme vlivem řady faktorů inkasovali v prvním mistrovském utkání.“


TJ Jiskra Domažlice B – FK Slavoj Český Krumlov 1:0 (0:0)

Gól: 90. Oravec. Rozhodčí: Švagr – Gerhardt, Ježek. ŽK: 4:3 (Prokop, Oravec, Červený, Secký – Gelnar, Beránek, Matuška). Diváků: 137.

Č. Krumlov: Beránek – Kolář, Gelnar, Kabele, Trmal – J. Matuška (83. Trapl), Matějček (90. Kubát) – Kordík, Bauer (69. Mikšl), O. Matuška – Polanský. Trenér Šváb.

Zdeněk Šváb (trenér Českého Krumlova): „Vstáváte ráno v půl šesté, abyste mohli odjet do Domažlic a potom prohrajete gólem z 90. minuty… Je to smůla, štěstí se tentokrát přiklonilo na domácí stranu, i když byli o trošičku lepší. Myslím, že by utkání remíza slušela asi více, jelikož jsme šli ve druhém poločase dvakrát sami na bránu. Klukům nemůžu nic vytknout. Podařilo se nám navázat na výkony z jarní části, zdobila nás bojovnost. Oproti přípravě, kterou jsme měli katastrofální, jsme zápas zvládli úplně excelentně, bohužel chybělo jen štěstí. Jedeme dál a musíme se připravit na Doubravku.“


FK Příbram B – FK Jindřichův Hradec 1910 2:1 (2:0)

Góly: 8. Čajko, 44. Pivetz – 84. Petr. Rozhodčí: Kastl – Šiška, Kříž. ŽK: 3:4 (Čajko, Veliu, Melzoch – Votava, Mischnik, Hájek, Petr). Diváků: 70.

J. Hradec: Cettl – Licehamr, Rejthar, Rezek – Mára (69. Hauser) – Waník, Mareš, M. Mischnik (69. Petr), Brož (69. Hamr) – Hájek, Votava. Trenér Zeman.

Miroslav Zeman (trenér Jindřichova Hradce): „Do Příbrami jsme jeli bodovat, na to jsme se celý týden připravovali. Bohužel jsme museli reagovat na změnu hřiště, protože na hlavním byl po bouřce podmáčený trávník a hrálo se tedy na tréninkovém hřišti. Začali jsme se třemi obránci a dvěma hráči na hrotu. V první části utkání jsme se dostali do dvou obrovských šancí, které jsme ale neproměnili. Poté Příbram ukázala svou kvalitu a zatlačila nás. My jsme si nepohlídali jednu situaci a volný hráč Příbrami na zadní tyči nám dal vedoucí gól. Pak jsme ve dvou případech sami před gólmanem znovu neuspěli a těsně před koncem poločasu přišel pověstný hřebíček do rakve, když jsme ve 45. minutě dostali gól do šatny na 2:0. Stále jsme však věřili, že jsme lepším mužstvem a že se zápasem ještě můžeme něco udělat. Do druhé půle jsme nastoupili ve stejné sestavě a hned v 50. minutě běžel Votava sám na brankáře, gól z toho ale nebyl. Domácí byli zatažení a my jsme hráli do plné obrany. Snížit na 2:1 se nám podařilo až deset minut před koncem a od té doby jsme byli jasně lepší. K dispozici jsme měli spoustu standardek, štěstí se k nám ale nepřiklonilo. Příbram si však zejména za první poločas bodovat zasloužila. My máme šancí dost, ale nedáváme góly. Musíme hlavně změnit přístup, protože právě v prvním poločase nebyl z naší strany ideální. Druhý poločas už jsme odehráli tak, jak bychom si představovali. Oproti prvnímu zápasu jsem každopádně zaznamenal další posun dopředu, a věřím, že tým ještě ukáže svou sílu.“


TJ Hluboká nad Vltavou – SK Slavia Vejprnice 0:0

Rozhodčí: Zima – Štěrba, Kučera. ŽK: 2:1 (Tauber, Novák – Dvořák). ČK: 1:0 (Křiváček). Diváků: 200.

Hluboká: Pavelec – Smíšek, M. Otepka, Kössl, Krejčí (79. Novák) – Škoda, Pecka, Tauber, V. Hrachovec, P. Hrachovec (67. Křiváček) – Píša (59. Pechek). Trenér R. Otepka.

Roman Hřib (asistent trenéra Hluboké nad Vltavou): „Z naší strany kvalitní zápas ve vysoké intenzitě, kde jsme si v obou poločasech vytvořili mnoho vyložených šancí, ale ve finální fázi nám chyběla kvalita, odvaha vzít to na sebe, důraz i štěstí. Ke konci, kdy jsme počítali se závěrečným tlakem se zkratovitě zachoval Křiváček, který dostal červenou kartu. Poslední desetiminutovka tedy nebyla tak silná, jak jsme chtěli. Takže bereme jen bod, ale pro kluky za herní i běžecký výkon pochvala.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová