Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlov přejel nováčka, Hluboká s Hradcem vyválčily cenný bod a Soběslav propadla

 
pondělí, 12. srpna 2024, 19:12

Čechy – Čtveřice jihočeských celků vstoupila do nového ročníku 4. ligy (dříve divize). Český Krumlov si doma hladce poradil s rezervou plzeňského Petřínu, Soběslav propadla v Přešticích a cenný bod ze hřišť soupeřů za bezbrankovou remízu přivezl jak Jindřichův Hradec, tak nováček z Hluboké nad Vltavou.

FK Slavoj Český Krumlov – SK Petřín Plzeň B 3:0 (2:0).

Góly: 14. a 32. Polanský, 76. Matuška. Rozhodčí: Štípek – Zima, Jakl. ŽK: 3:4 (Kordík, Kabele, Matuška – Mareš 2, Hájek, Voves). ČK: 0:1 (Mareš po 2 ŽK). Diváků: 148.

Český Krumlov: Beránek – Kolář, Kabele, Gelnar, Trmal – J. Matuška (84. Ryneš), Matějček (65. Kubát) – Kordík, Bauer (65. Mikšl), O. Matuška (84. Trapl) – Polanský (77. Dordevič). Trenér Šváb.

Zdeněk Šváb (Český Krumlov): „Do nové sezony jsme vykročili správnou nohou, což je pro nás důležité. Soupeře jsme de facto nepustili do žádné veliké šance, naopak jsme byli agresivní před bránou. Dvakrát Oliver Polanský dorážel po střele do prázdné brány. Kdyby se hostům podařilo snížit, bylo by utkání do 60. minuty pro ně ještě hratelné, ale když dostali červenou kartu, bylo prakticky rozhodnuto. Ještě jsme přidali jeden krásný gól, kdy to z voleje po rohovém kopu trefil Honza Matuška po zemi k tyči. Jsme spokojeni, krásný začátek soutěže.“

 

TJ Přeštice – TJ Spartak Soběslav 4:1 (2:0).

Góly: 15. Bešta, 22. vlastní Račák, 52. Půta, 92. Trachta - 57. Hoffmann. Rozhodčí: Bahník – Švec, Nešněra. ŽK: 0:1 (80. Škrleta). Diváků: 200.

Soběslav: Červenec – Pavlík, Kubart, Boháč (46. Plucar), Račák (82. Coufal) – Bouchal, Hoffmann (61. Pravda) – Vaněk, Šebek (46. Macák), Dumbrovský (61. Škrleta) – Vítovec. Trenéři Hajič a Florián.

Richard Florián (Soběslav): „Katastrofální prvních dvacet minut rozhodlo o dalším průběhu utkání. Nedokázali jsme se dostat do tempa a vysokopresující soupeř, hrající ve velké euforii, využil své útočné nasazení a trestal naše chyby a pasivitu v obranné fázi. Dva rychle inkasované góly nás totálně rozhodily a už jsme se bohužel po zbytek času nedokázali dostat do naší běžné herní pohody. I když byla naše útoční hra kostrbatá, tak jsme si ale zejména ve druhé části prvního poločasu dokázali vytvořit řadu příležitostí k otočení nebo alespoň korekci skóre. Bohužel i koncovka odpovídala našemu velmi špatnému rozpoložení, a kromě snížení Václava Hofmanna po doražení při rohovém kopu jsme už více gólů přidat nedokázali, i když jsme se několikrát během zápasu ocitli v soubojích tváří v tvář soupeřově brankáři. Byl to pro nás bohužel zápas plný zmaru, ale to tak někdy ve fotbale prostě bývá. Nyní se z toho musíme rychle oklepat a ukázat sílu, kterou náš tým v sobě má a příště naplno bodovat a opět si zvednou sebevědomí. Soupeřově hře musím vyseknout poklonu. Zápas skvěle odmakali a dokázal trestat všechny naše chyby. Podceňovaný tým dokázal, že má sílu a pokud bude hrát i nadále ve stejném nadšení, tak může pomýšlet na vyšší cíle, než je pouze boj o záchranu. Vysoká prohra leží na nás všech. Soupeřovu hru a její kvality jsme velmi podcenili.“

 

SK Hořovice – TJ Hluboká nad Vltavou 0:0.

Rozhodčí: Nešněra – Švec, Bahník. ŽK: 1:4 (Mareš – Kössl, Tauber, Smíšek, Pecka). Počet diváků v zápise neuveden.

Hluboká nad Vltavou: Pavelec – Antoš, Smíšek, Kössl, Krejčí (70. Pechek) – Pecka, Škoda, Gutwirth (63. T. Křiváček ml.), Novák, Tauber – Hrachovec (89. T. Křiváček st.). Trenér Otepka.

Roman Hřib (asistent trenéra Hluboké):V Hořovicích se hrál vyrovnaný zápas, my jsme v první půli měli šanci se zakončením Patrikem Hrachovcem, ale neproměnil. V horní třetině nám chyběla odvaha. Po změně stran stupňovalo tempo a my jsme si vytvořili šanci pro Nováka, ten ale sám před bránou nezakončil přesně. Ke konci měl soupeř zakončení s dorážkou, ale skvěle nás podržel gólman Pavelec. Bod bereme, je zasloužený pro obě strany.“

 

SK Slavia Vejprnice – FK Jindřichův Hradec 1910 0:0.

Rozhodčí: Talpáš – Šmat, Melničuk. ŽK: 2:2 (Heindl, Hejduk – Rezek, Rejthar). Diváků: 180.

Jindřichův Hradec: Vondrák – Rejthar, Licehamr, Rezek, Hauser – R. Mischnik, Waník, Votava – Mareš, Mára – Hájek. Trenér Zeman.

Miroslav Zeman (trenér Jindřichova Hradce): „Bod z venku je pro nás ve finále dobrý, i když průběh zápasu naznačoval něco jiného. Sedmdesát minut jsme byli lepším týmem, ale své šance jsme neproměnili. Špatně jsme řešili finální a předfinální fázi v poslední třetině hřiště. Chovali jsme se dětinsky, což ale zřejmě charakterizuje náš mladý tým. Gól jsme tedy bohužel nedali, na druhou stranu musím říct, že Vejprnice hrály v bloku a dařilo se jim nás eliminovat. Domácí si také ke konci zápasu vypracovali dvě obrovské šance. Vondrák chytil dva jisté góly, takže nakonec můžeme být s remízou spokojení. Bod z venku je pro náš mladý manšaft povzbuzující a nyní se můžeme připravovat na další zápas.“

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák