Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov míří za divizní záchranou, Soběslav vyřídila dalšího konkurenta v boji o bronz

 
neděle, 26. května 2024, 08:38

Čechy – Nesmírně důležitý krok k uchování divizní příslušnosti učinili krumlovští slavojáci. Poslední Tachov doma hladce přehráli a opustili sestupové pozice. Soběslav prodloužila vítěznou sérii v dalekém Sokolově a jasnou výhrou si stále dělá naděje na konečné třetí místo. Katovice se porážkou na vlastním hřišti s Hořovicími propadly na třinácté místo. V příštím ročníku kvůli odchodu osmi hráčů podají přihlášku jen do I. A třídy. V nedělní dohrávce J. Hradec padl nejtěsnějším poměrem v Domažlicích.

FK Slavoj Č. Krumlov – FK Tachov 4:0 (3:0)

Góly: 37. a 73. Kordík, 18. Polanský, 23. J. Matuška. Rozhodčí: Cigáň – Tupý, Žurek. Bez karet. ČK: 0:1 (41. Langr). Diváků: 125.

Č. Krumlov: Beránek – Trapl, Švec, Gelnar, Trmal – Matějček (83. Lach), J. Matuška (46. Šindelář) – Kordík, Polanský (62. Kolář), O. Matuška (62. Kubát) – Bauer (88. Kabele). Trenér Šváb.

Zdeněk Šváb (trenér Č. Krumlova): „Zcela zaslouženě jsme vyhráli. Kluky musím pochválit, že to nezabalili, a jsem rád, že jsme ziskem tří bodů potvrdili vítězství v Příbrami. Výhra se ale nerodila lehce. Důležitý byl první gól, Tachov to pak musel malinko otevřít. My jsme pak hráli ze zabezpečené obrany, podnikali jsme brejky do otevřené obrany a tři z nich jsme dokázali v prvním poločase využít ke vstřelení branky. Před koncem poločasu byl navíc hostům vyloučen gólman, který fauloval před vápnem Polanského, a zbytek zápasu dohrávali Tachov v deseti lidech, když do brány šel hráč z pole. Druhá půle byla z naší strany vlažnější, ale pořád jsme zodpovědně bránili a soupeře jsme do žádné šance nepustili. Sami jsme naopak přidali ještě jeden gól a jsme tedy naprosto spokojeni.“


FK Baník Sokolov 1948 – FK Spartak Soběslav 0:4 (0:0)

Góly: 54. Dumbrovský, 65. Vaněk, 77. Vítovec, 90. (+1) Coufal. Rozhodčí: Schveinert – Havránek, Krůs. ŽK: 0:1 (Zeman). Diváků: 150.

Soběslav: Červenec – Zeman, Boháč, Kubart, Račák – Hoffmann, Boucník (46. Bouchal) – Pravda (72. Coufal), Macák (72. Pavlík), Vaněk (87. Hájek) – Dumbrovský (72. Vítovec). Trenéři Hajič a Florián.

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Většina týmu byla v pátek hosty na svatbě našeho zraněného hráče Aleše Kutnera. Soupeř odmítl naši žádost o přeložení utkání na jiný den, nebo alespoň na pozdější čas a tak jsme museli brzy ráno vyrazit až do dalekého Sokolova, který ještě vloni hrál třetí ligu a v současné době nám bodově dýchá na záda. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Soupeř vyznává aktivní útočný styl, čemuž odpovídá i to, že dokázal doposud vstřelit nejvíce gólů v celé soutěži. Jeho herní systém na tři obránce a tři útočníky se snahou využívat k přečíslení naši obrany hru rychlých wingbecků jsme ale dokázali dobře načíst a oba naši krajní obránci dokázali jejich hru zcela eliminovat. Soupeř na to nedokázal nijak reagovat a ani jeho snaha o rychlou kombinaci ve středu pole a rychlé dlouhé nákopy do křídelních prostorů nedokázaly roztrhat naši dobře konsolidovanou obrannou hru. Vysoké postavení soupeře a hra jeho obranné řady až na velké riziko naopak vedly k řadě našich rychlých protiútoků, ve kterých jsme ve druhém poločase dokázali být i velmi produktivní a čtyři branky v podání Dominika Dumbrovského, Filipa Vaňka, Honzy Vítovce a Marka Coufala nakonec rozhodly o našem přesvědčivém vítězství!“


SK Otava Katovice – SK Hořovice 0:2 (0:1)

Góly: 9. Puchmertl, 56. Vostárek. Rozhodčí: Štípek – Wulkan, Klátil. ŽK: 1:2 (Kotrba – Landa, Bašík). Diváků: 175.

Katovice: Provazník – Cibulka (81. Čibera), Brabec (81. Sládek), Michal Kynkor, Sigmund – Kotrba, L. Bálek, Martin Kynkor (59. Souhrada), Vonášek, Štěch (73. Motl) – Kadula. Trenér Vašica.

Luboš Vašica (trenér Katovic): „Do zápasu jsme vstoupili relativně dobře, ale po zbytečné standardní situaci jsme dostali gól na 0:1. Pak jsme převzali iniciativu, vypracovali jsme si gólové příležitosti, jenže jsme je nedali. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, opět jsme si vytvořili šance, které jsme však neproměnili, a soupeř nám dal z brejku gól na 0:2. Tím bylo prakticky po zápase. Hořovice byly lepší v pohybu bez balónu a nám scházel důraz v koncovce. Tyto faktory celý zápas rozhodly.“


TJ Jiskra Domažlice B – FK Jindřichův Hradec 1910 1:0 (1:0)

Gól: 43. Janča. Rozhodčí: Hes – Gerhardt, Ježek. ŽK: 1:2 (Secký – Rejthar, Plucar). Diváků: 100.

J. Hradec: Vondrák – Rezek, Licehamr, Rejthar, Hauser – Waník, Petr, Votava, Plucar, Škrleta (81. Pacholík) – Žilák (59. Filip). Trenér Lukáč.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Zápas byl vyrovnaný, bohužel jsme ho ale prohráli. Utkání by asi víc slušela remíza, domácí ale byli šťastnější. Ve druhé půlce jsme soupeře zatlačili na jeho půlku, nevytvořili jsme si ale dostatek šancí. Měli jsme asi tři příležitost, trefili jsme břevno, kvalita v koncovce nám ale scházela, a proto se domů vracíme s prázdnou.“

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Jan Klein