Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovicím vyšly závěry obou poločasů, čtyři góly béčka Dynama se Sedlčany. Lom rozdrtil Cheb, Hradec se nese na vítězné vlně

 
neděle, 27. září 2020, 18:55

Jihočeský kraj – V sobotních zápasech divize využily stoprocentně výhodu domácího prostředí jak budějovické béčko, tak Katovice. V neděli rozdrtil třetí Lom poslední Cheb vysoko 7:1, J. Hradec bodoval i v pátém střetnutí po sobě. U Vajgaru porazil Doubravku a drží skvělé čtvrté místo. Nebodovala jen Soběslav, která těsně podlehla v Klatovech 1:2.

Béčko Dynama ČB mělo po minulé dvoubodové ztrátě co napravovat a podle očekávání zvítězilo doma nad Sedlčany. Předposlední tým tabulky s nejhorší obranou v soutěži skolili bez pomoci jediného pendla, kteří jsou v karanténě. Hrou sice mladíci Dynama neoslnili, ale výsledek 4:0 se počítá. Navíc se hrálo za silného deště a na těžkém terénu. Hosty nalomila Kalouskem proměněná penalta za nastřelenou ruku. Po standardce se prosadil dorostenec Česák a výhru pečetili v závěru střelečtí premianti Šestauber a po minutě na hřišti Spadaccini.

Katovice prodloužily stoprocentní bilanci na vlastním trávníku a potřetí braly všechny body.  Čtrnácté Hořovice ale dlouho držely bezgólový stav, na němž měl velkou zásluhu exčížovský gólman Jaroslav Novák. Kapituloval až na konci prvního poločasu, když se po centru prosadil pohotovou ranou z voleje Požárek. Další šance za stálého deště domácí neproměnili a utkání bylo stále otevřené až do 88. minuty, v níž Katovičtí podnikli rychlý protiútok po levé straně, Uher přihrál do šestnáctky Repovi, který nezadržitelně poslal míč pod břevno.

Lom si s posledním Chebem, které ještě nebodoval, poradil bez problémů a po čtvrté výhře v sezoně stále okupuje třetí místo tabulky. Za domácího favorita (poprvé s Lukášem Novákem v brance a opět bez Jana Šimáka) se v prvním poločase trefili dvakrát Michal Rabiňák a jednou uzdravený kapitán David Neužil. Po změně stran zaznamenal čistý hattrick za 19 minut Miroslav Grobár a rekordní jihočeskou kanonádu uzavřel v samém závěru Martin Slavík. Hosté se zmohli na čestný úspěch Kubincem, který snižoval na 4:1.

Hradečtí plují pod trenérem Romanem Lukáčem na vítězné vlně. Bodovali i v pátém střetnutí v řadě, v nichž nastřádali 14 bodů. Další získali v nedělním utkání s Doubravkou. Západočeši stačili vždy odpovědět na góly Janáka a Darkeha z penalty, ale po hodině hry propadl míč po rohu až k noze Darkeha, který střelou k tyči vsítil rozhodující gól. Šest minut před koncem se mezi přihlížejícími obránci prosadil Toman a zvýšil na konečných 4:2.  Tříbodovým ziskem se Hradec vyhoupl na čtvrtou příčku, což je v jeho divizní éře zatím nejúspěšnější umístění. 

Druhého přemožitele našla venku Soběslav. V Klatovech se představila počtvrté v historii, ale ani jednou tu nebodovala s výsledky 2:0, 2:1, 2:1 a teď do třetice 2:1. Oporou byl tradičně brankář Kuník. První možnost měl dorážející Mrúz (15.). Ve 30. min. Vaněk z trestného kopu nastřelil břevno. Sedm minut nato dostal přihrávku do uličky domácí Aizner a nadvakrát otevřel skóre. V 74. min. další zaváhání obrany Jihočechů a dálnici před sebou využil Brabec. Bouchal vzápětí ranou z vápna snížil, ale příležitost na vyrovnání si Soběslav nevypracovala.

Výsledky 6. kola divize A


SK Dynamo Č. Budějovice B - TJ Tatran Sedlčany 4:0 (1:0)

Góly: 33. Kalousek (pen.), 64. Česák, 82. Šestauber, 87. Spadaccini. Rozhodčí: Les - Gunitš, L. Eibl. Delegát: Mareška. ŽK: 2:2 (Šmíd, Kalousek – D. Krůta, Brotánek). Diváků: 45.

SK Otava Katovice - SK Hořovice 2:0 (1:0)

Góly: 45. Požárek, 88. Repa. Rozhodčí: Polena - Hlaváček, Urban. Delegát: Průcha. ŽK: 2:2 (Kotrba, Chylík – Mareš, Mihálik). Diváků: 48.

FK Jindřichův Hradec 1910 - SK Senco Doubravka 4:2 (1:0)

Góly: 54. (pen.) a 65. Darkeh, 34. Janák, 84. Toman - 48. Paul, 56. Světlík. Rozhodčí: Fišer - Novotný, Matyš. Delegát: Macháček. ŽK: 1:1 (Völfel – Roubal). Diváků: 80.

TJ Sokol Lom - FK Hvězda Cheb 7:1 (3:0)

Góly: 63., 77. a 82. Grobár, 16. a 33. M. Rabiňák, 36. Neužil, 89. Slavík - 76. Kubinec. Rozhodčí: Tryzna - Rychtár, Tesař. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:2 (Wagneter, Janda). Diváků: 48.

SK Klatovy 1898 - FK Spartak Soběslav 2:1 (1:0)

Góly: 37. Aizner, 74. Brabec - 77. Bouchal. Rozhodčí: Rouček - Kyncl, Mazanec. Delegát: Tereba. ŽK: 2:3 (Janda, Tříska – Pavlík, Podráský, Bouchal). Diváků: 50.


Tabulka divize A

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař