Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bezgólová remíza na domácím trávníku s Admirou vynesla Písku druhý bod v sezoně

 
čtvrtek, 29. srpna 2024, 06:25

Písek – Po přídělu 0:4 ve Štěchovicích od Povltavské fotbalové akademie hledal celek třetiligového Písku nápravu na domácím hřišti v konfrontaci s pražskou Admirou. Duel vloženého 17. kola skončil bez gólů a vynesl Jihočechům druhý bod v sezoně (předtím 2:2 doma s Domažlicemi ve 2. kole). První udržené čisté konto ze čtyřech dosavadních vystoupení by mohlo posloužit jako psychická vzpruha před soubojem 4. kola s Chomutovem u břehu Otavy v neděli 1. září.

V základní sestavě žlutomodrých se objevil kapitán Ondřej Běloušek, jenž odstoupil z předchozího utkání po necelé půlhodině s lehkým otřesem mozku. Naštěstí nemusel do nemocnice a před soubojem s Admirou se cítil dobře. Nakonec ve stoperské dvojici s Vojtěchem Bartizalem odvedl výborný výkon a spolu s brankářem Tomášem Lerchem se stal pilířem týmu.

Hostům patřil úvod. Hýřili aktivitou a rychlostí. Předváděli atraktivní fotbal bez dlouhých nákopů, což jim ostatně vydrželo do závěrečného hvizdu. Zhruba po čtvrthodině začali Písečtí srovnávat krok. Po pěkné akci střílel před hranicí pokutového území Jakub Kašpar, ale sražený míč znamenal pouze rohový kop pro domácí. Brzy nato z levé strany zahrozil Martin Voráček, jenže vysoko překopl a pořadatelé museli lovit balon ve vysoké trávě těsně u říčního proudu.

Z protiútoku agilní Petr Pejša překonal Tomáše Lercha, naštěstí pro Jihočechy byl však odpískaný ofsajd. Obrovskou šanci u pravé tyče měl ve 24. minutě Michal Fric, ale Ondřej Běloušek vykopl míč mimo brankovou konstrukci. Písecký gólman zachraňoval ještě jednou před Michalem Fricem a také před Jiřím Jandovským. Z další útočné akce Petr Pejša stíhaný Vojtěchem Bartizalem přestřelil branku. Ke slovu se dostali i Písečtí. Ve 41. minutě Miroslav Mařík nádherně uvolnil Tomáše Arzbergra, ale jeho střelu k pravé tyči srazili bránící hráči na roh. V závěru poločasu ještě pražský Nikolas Dobiáš z brejku poslal míč do Lerchovy náruče.

Také do druhé půle vstoupil aktivněji tým Admiry. Další z nebezpečných brejků, do něhož se tentokrát dostal Petr Pejša, vyřešili Ondřej Běloušek s Tomášem Lerchem. V obrovské šanci se ocitl také Michal Fric, jenže znovu narazil na připraveného píseckého brankáře. Skóre mohl otevřít v 70. minutě Petr Pejša, ale jeho rána levačkou šla nad břevno. Stejný hráč o osm minut později zatáhl balon v rychlosti do vápna, bravurně ho však odzbrojil vybíhající Tomáš Lerch. Strážce domácích tyčí nechal vyniknout i hlavičkující Vojtěch Burýšek po centru Jiřího Jandovského z pravé strany.

V závěrečných minutách si vypracovali příležitosti také domácí borci. Jakub Pařízek vystihl rozehrávku soupeře a rychle našel Jana Malechu, ten však nezakončil. U pravé tyče se zkoušel prosadit Adam Pech a patrně největší šanci vymyslel střídající Dominik Štěch v 88. minutě, jenže na jeho centr zleva zareagovali bránící Pražané dřív, než adresát Alexandr Hořánek. „Chtěli jsme odčinit čtyřku od Povltavské a odehrát zápas pokud možno s nulou vzadu. To se nám povedlo i díky tomu, že jsme se poučili z předchozích chyb. Nula však zůstala i směrem dopředu, kde jsme se nedokázali prosadit. Musíme přiznat, že soupeř si vytvořil větší počet šancí, proto je bod pro nás dobrý. Celkově jsme neodehráli špatný zápas a snad se tím odrazíme k lepšímu výsledku s Chomutovem,“ uvedl trenér Milan Nousek.     

FC Písek – FK Admira Praha 0:0

Rozhodčí: Mach – Raplík, Braun. ŽK: 1:2 (17. Kašpar – 77. Čácha, 89. Horák). Diváků: 290.

FC Písek: Lerch – Vokurka, Běloušek, Bartizal (59. Pech), Kašpar – Maroušek (59. Rajtmajer), Pařízek, Malecha, Mařík (75. Hořánek), Voráček (85. Souhrada) – Arzberger (59. Štěch). Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle