Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

3. ČFL: Dynamo B loupilo v Plzni a Táborsko B v Chomutově, Písek venku pohořel

 
pondělí, 26. srpna 2024, 12:45

Čechy – U dvou ze tří jihočeských zástupců ve 3. ČFL panovala po víkendovém třetím kole naprostá spokojenost. Rezerva českobudějovického Dynama odčinila předchozí domácí propadák proti Slovanu Velvary a přivezla všechny body z Plzně, akademie Táborska zase uspěla před tisícovkou diváků v Chomutově a zpátky bez bodů se vracel pouze Písek. Tomu ve Štěchovicích vůbec nevyšel úvod a Povltavské FA Podlehl rozdílem čtyř branek.

FC Chomutov – FC Táborsko akademie 1:2 (1:1)

Góly: 34. Kopta – 36. Soliu, 48. Nešický. Rozhodčí: Bohata – Hanousek, Šůma. ŽK: 2:2 (Kubík, Hamouz – Novák, Matoušek). Diváků: 947.

Táborsko B: Matoušek – Šplíchal (83. Fišer), Brabec, Schindler, Vysušil – Schramhauser, Javorek – Novák (88. Praveček), Nešický, Soliu – Kubovský (79. Hrabák). Trenér Zeman

Lukáš Zeman (trenér Táborska B): „Chtěli jsme zopakovat výkon z posledního domácího zápasu proti Povltavské, což se nám dařilo. V prvním poločase jsme byli lepší, míč jsme měli častěji na kopačkách a kluci plnili taktické úkoly. Pak jsme ale po našem nedůrazu dostali gól a prohrávali jsme 0:1. Dál jsme ale hráli trpělivě, to co jsme chtěli, a po chvíli se nám podařilo vyrovnat na 1:1. Druhý poločas pro nás začal dobře a Aleši Nešickému se podařilo z trestňáku otočit na 2:1. V posledních dvaceti minutách Chomutov začal nakopávat balóny a dostal nás pod tlak, kluci to ale odskákali, sbírali odražené balóny a chodili i do otevřené obrany. Čtyřikrát jsme šli do přečíslení, mohli jsme přidat další góly a zápas dohrát v klidu, situace jsme ale nevyřešili dobře a o výhru jsme se museli strachovat až do samotného závěru. Hráče však musím pochválit, že dokázali venku otočit nepříznivě se vyvíjející zápas a získali cenné tři body."


FC Viktoria Plzeň B – SK Dynamo České Budějovice B 0:3 (0:2)

Góly: 23. Hák, 44. Štindl, 64. Prášek. Rozhodčí: Coufal – Hoch, Makovec. Bez karet. Diváků: 100.

České Budějovice B: Valenta – Faltus, Němeček, Brabec (46. Šimoník) – Osmančík, Böhm, Loužecký (74. Smejkal), Krch – Hák – Prášek (80. Mašek), Štindl (80. Mašek). Trenér Sladký

Martin Sladký (trenér Dynama B): „Vítězství se nerodilo snadno, ale musím říci, že jsem s výkonem spokojený, a to po celou dobu utkání. Plzeň měla asi šest nebo sedm hráčů z áčka, které mělo zápas odložený. Byla to pro nás výzva a myslím si, že si s tím kluci poradili velmi dobře. Hlavně dali skvělou odpověď na nepovedený druhý poločas z předchozího domácího zápasu, během kterého jsme inkasovali šest branek. Jsem rád, že se dokázali takto zvednout. Nepochyboval jsem o nich, ale z vlastní zkušeností vím, jak to někdy bývá těžké. Teď je druhou věcí, aby to dokázali zopakovat i příště. Nechceme hrát jenom, když je to třeba, ale chceme se tímto stylem a náročnou hrou prezentovat pořád. Věřím, že to bylo to nakopnutí, které jsme potřebovali a budeme to zvedat dál a dál."


Povltavská FA – FC Písek 4:0 (3:0)

Góly: 11. Drobílek, 17. Zákostelecký, 45+5. a 90. Budínský. Rozhodčí: Langmajer – Fencl, Mazanec. ŽK: 2:6 (Jakobovský, Šmerda – Mařík, Bartizal, Vokurka, Pařízek, Rajtmajer, Kašpar). Diváků: 150.

Písek: Lerch – Štěch (46. Malecha), Bartizal, Běloušek (26. Rajtmajer), Vokurka (67. Hořánek) – Kašpar, Mařík (26. Voráček), Pařízek, Maroušek – Pech (78. Souhrada), Arzberger. Trenér Nousek

Milan Nousek (trenér Písku): „Bohužel jsme nezvládli úvod zápasu – po 17 minutách jsme prohrávali o dvě branky. Před koncem poločasu jsme měli jedinečnou příležitost snížit, ale to se nám nepovedlo, naopak jsme potřetí inkasovali. Tím bych řekl, že bylo rozhodnuto. Domácí si to ve druhé půli zkušeně pohlídali a hrozili z brejků. V poslední minutě pak pečetili na konečných 4:0. Z naší strany se jednalo o nepovedený zápas, nedokázali jsme navázat na bojovný výkon proti Domažlicím. Teď nás čekají dvě po sobě jdoucí domácí utkání, která budeme chtít zvládnout, abychom se odpoutali ze spodku tabulky.“

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař