Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko padlo s posledním Frýdkem-Místkem

 
neděle, 1. dubna 2018, 19:16

Sváteční bílá sobota patřila 20. kolu FNL, kdy se A-tým FC MAS Táborska utkal s posledním týmem tabulky na jeho území. „Táboráci“ si věřili a jeli do Frýdku-Místku minimálně pro jeden bod. Ovšem opak byl pravdou. Hostujícímu týmu se na frýdeckém stadionu ve Stovkách příliš nedařilo, a nakonec domů odjeli s nepořízenou.

V prvním poločase měli herní převahu spíše Frýdečtí. Byli aktivnější a určovali tempo hry. I když Jihočeši dokázali několikrát ohrozit brankáře Bučka, nestačilo to ani na zvednutí diváků ze sedadel. První opravdu gólovou šanci vytvořili domácí ve 26.minutě zápasu, ale Toma bravurním zákrokem odmítl pustit míc za svá záda. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 30.minutě mohl měnit skóre zápasu Musiol, jehož střela však těsně minula levou tyč. Ke konci poločasu hra trochu stagnovala a hráči se těšili na pauzu, která by pomohla nabrat nové síly.

Druhý poločas navázal svým tempem na první. Hráči jako by nemohli chytit tempo. Jihočeši se činili. Přiváděli domácí lehce do tlaku a určovali tempo hry. V 57.minutě se dostal k míči Mrsić a ohrozil střelou Bučkovu bránu, míč ovšem zůstal bezpečně ležet jen v brankářových rukavicích. Domácí lehce ztráceli míče, Táborští toho využívali a snažili se zuby nehty probojovat na druhou stranu hřiště a zasloužit si tolik potřebné body.

Tvrdá rána ovšem přišla v 87. minutě. Po zmatku před Tomovou bránou se k míči dostal frýdecko-místecký nováček Tandir a v pádu poslal míč do brány hostí. I když v 89.minutě oba celky vystřídaly a rozhodčí dal k dobru ještě tři minuty k základní hrací době, na konečném výsledku se již nic nezměnilo.


MFK Frýdek-Místek – FC MAS Táborsko 1:0 (0:0)

Branka: 87. Tandir. Rozhodčí: Julínek – Dresler, Batík. ŽK: Mravec, Krčula, Mozol – Musiol, Prošek. Diváci: 632.

Frýdek: Buček – Biolek (90. Švrček), Mravec, Gáč, Slaninka – Chvěja (71. Mozol), Dramé, Willwéber, Krčula – Šumský – Tandir (90. Literák). Trenér: Martin Pulpit.

Táborsko: Toma – Prošek, Ngimbi (89. Souček), Navrátil, Šandera – Vandas, Nešický, Kučera, Kopřiva (89. Blecha), Mršić - Musiol. Trenér: Roman Nádvorník.

Napsal(a) Vendula Švehlová | Foto Karolina Kabíčková